Wat is de Werking van Ginkgo? En de Bijwerkingen!Wat is de Werking van Ginkgo? En de Bijwerkingen!

ginkgo boomWanneer we de meeste mensen zouden vragen naar de werking van ginkgo. Dan zou bijna iedereen antwoorden dat dit kruid gunstig is voor de hersenen. En dat klopt. De werking van ginkgo bevordert de concentratie en zal het geheugen verbeteren.

Echter zijn er een aantal claims over ginkgo die niet kloppen. Zo zou de werking van ginkgo bijvoorbeeld mensen met alzheimer en dementie kunnen genezen. Of toch, dat wordt op bepaalde websites geclaimd. En door bepaalde producenten van supplementen.

Dat klopt echter niet. Het is zeker een wetenschappelijk feit dat het de hersenen bevordert en daarmee de concentratie en het geheugen verbetert. Toch kon men geen enkele verbetering vaststellen bij mensen die reeds hersenschade hadden opgelopen door alzheimer of dementie.

Maar er zijn nog een groot aantal andere voordelen aan de werking van ginkgo. Zo is het kruid een sterke bloedverdunner. Kan het helpen bij het verbeteren van de erectie. Heeft het een gunstige invloed op onze gemoedstoestand. En zal het ons libido en het orgasme verbeteren!

Zenuwstelsel ontspannen

De werking van ginkgo zal het zenuwstelsel ontspannen. Dat komt doordat het kruid het cortisolgehalte gaat verlagen. Hoog cortisol ontstaat vooral doordat we onder stress staan. Bijna iedereen heeft te maken met teveel cortisol.

Alleen wordt dat niet altijd vastgesteld. Doordat het cortisol gehalte zal verlagen zullen we meer ontspannen en minder stress ervaren. Via onderzoeken heeft men kunnen vaststellen dat ginkgo een krachtigere werking heeft dan groene thee pillen.

Stress en depressie

Wanneer we lange tijd onder stress staan bestaat de kans dat we last krijgen van depressie. De schommelingen in de gemoedstoestand en het slechte gevoel dat we dagelijks ervaren kunnen deze symptomen erger maken.

Ook Interessant:  Oestrogeen verlagen bij mannen met voeding en supplementen

Ginkgo biloba kan helpen tegen dit soort problemen. Omdat het bepaalde stresshormonen zoals cortisol gaat helpen blokkeren. Waardoor het lichaam beter bestand raakt tegen stress en andere problemen.

Ook de adaptogene werking van ginkgo zal er helpen voor zorgen dat we sterker worden mentaal en minder last krijgen van angst, depressie en sociale fobie. (bron)

Erectie verbeteren

ginkgo voordelenDoordat het kruid een bloedverdunnende werking heeft. Zal dit automatisch ook gunstige effecten hebben op de erectie bij mannen. Dit komt eigenlijk doordat het kruid ervoor zal zorgen dat er meer stikstof wordt opgenomen in het bloed. Dat zal een ontspannend effect hebben op de bloedvaten. En zal de bloedvaten doen uitzetten. Waardoor bloed makkelijker kan doorsijpelen naar de geslachtsorganen. Daardoor ontstaat een betere erectie.

Ginkgo kan ook gezien worden als één van de middelen die de penis groter maken. Omdat het de erectie gaat stimuleren en dus de penis meer gevuld raakt met bloed.

Concentratie en geheugen verbeteren

De werking van ginkgo staat bekend om zijn gunstig effect op het geheugen en op de concentratie. Het spreekt voor zich dat dit ook één van de belangrijkste voordelen van dit kruid is. Toch is dit enkel het geval bij mensen met gezonde hersenen. Wanneer bijvoorbeeld alzheimer of dementie, tot zelfs parkinson een rol speelt. Dan is er geen voordeel te doen met de werking van ginkgo. Het kruid is niet sterk genoeg om deze degeneratie van de hersenen tegen te gaan.

Toch kan het bij gezonde mensen enorm veel voordelen bieden voor onze concentratie en het geheugen. (bron)

Men begint zelfs positieve resultaten te bereiken bij mensen met schizofrenie en andere ernstige mentale aandoeningen. Dit zou onder meer kunnen de behandeling met neuroleptica versterken. (bron)

Ook Interessant:  Mannenborsten Oplossen op Natuurlijke Manier

Libido verhogend

Doordat de werking van ginkgo het cortisol en het prolactine zal verlagen. Heeft dat een grote invloed op het testosteron bij mannen en ook bij vrouwen. Dat zal ervoor zorgen dat een verhoging van het libido ontstaat.

Dat is dan ook de reden waarom ginkgo wordt gebruikt in talloze producten om de erectie te verbeteren, het libido te verbeteren, en het orgasme te verbeteren.

Goed voor de ogen

Ginkgo werking is gunstig voor onze ogen. De werking heeft vooral te maken met het verbeterend effect op onze bloedsomloop. Dat zal onder meer ogen beter voorzien van bloed en zal ervoor zorgen dat de bloeddruk in onze ogen minder hoog wordt.

Verder zal de ontstekingsremmende werking van ginkgo ervoor zorgen dat eventuele schade door vrije radicalen wordt tegengehouden. Dit zal helpen bij veel ouderdomsproblemen met de ogen zoals cataract en andere problemen. (bron)

Haaruitval

Haaruitval is een probleem waar zowel mannen als vrouwen mee te maken krijgen. De oorzaken zijn voor mannen en vrouwen meestal verschillend. Toch kunnen de oorzaken herleid worden tot enkele belangrijke factoren.

  • Stress
  • Hormonen niet in balans
  • Onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen voor de haarwortels

Eerst en vooral zal ginkgo ervoor zorgen dat we minder last hebben van stress. Dit komt door onder meer het cortisolverlagend en prolactineverlagend effect van de plant. Wanneer we minder last hebben van stress zijn dan ook één van de belangrijkste oorzaken van haaruitval voor vrouwen reeds opgelost.

Verder zal het door zijn anti-oestrogeen effect, ook de hormonen in balans helpen brengen. Een groot probleem bij mannen is een te hoge omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron. Dat zorgt ervoor dat de haren uitvallen en uiteindelijk kaalheid optreedt. Hoewel dit proces onomkeerbaar is, toch kan de werking van ginkgo helpen om dit proces sterk te vertragen.

Ook Interessant:  Kunnen we grotere borsten krijgen met fenegriek?

En dan het laatste puntje is onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen voor de haarwortels. De grootste oorzaak hiervoor is een B12 tekort of een ijzertekort. Dat zal ervoor zorgen dat er minder vlot zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen kan worden gestuurd. Hoewel ginkgo niet zal helpen in het verhogen van onze hoeveelheid B12 of ijzer. Toch kan de plant helpen om meer zuurstof naar de hersenen te sturen, door middel van zijn stimulerend effect op de bloedsomloop.

Beschermt tegen de zon

Wanneer het warm en zonnig is, is het belangrijk wanneer we voor een lange tijd in de zon verblijven, dat we ons insmeren. Wanneer we dit niet doen kunnen we onze huid gaan schaden. Maar dat hoeft niet altijd nodig te zijn. Ginkgo kan werken als een natuurlijke zonnebrandolie. Het zal ons beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. En wordt daarom gebruikt in heel wat merken van zonnebrandolie. (studie)

Bijwerkingen Ginkgo

ginkgo werkingZoals bij alle medicijnen en natuurlijke middelen zijn er ook nevenwerkingen aan verbonden. De bijwerkingen van ginkgo zijn vooral gericht op mensen die medicatie nemen om het bloed te verdunnen. Dat kan zorgen voor bloedingen. Doordat het kruid ook een bloedverdunnende werking heeft.

Andere bijwerkingen die kunnen optreden zijn hoofdpijn en diarree. Die bijwerkingen gaan meestal weg wanneer het lichaam beter kan omgaan met de werkzame stoffen die aanwezig zijn in het kruid.

Een supplement wordt beter niet gebruikt door mensen die medicatie nemen om het bloed te verdunnen. Toch zeker niet vooraleer men daar eerst met een dokter over heeft gepraat.

 

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close