Meest Krachtige Bloedverdunnende KruidenMeest Krachtige Bloedverdunnende Kruiden

Mensen die een hoge bloeddruk hebben en daarmee een verhoogd risico lopen op het krijgen van hartziekten kunnen medicatie nemen om het bloed te verdunnen.

Het vormen van bloedklonters is een natuurlijk proces. Echter wanneer dit te makkelijk gaat klonteren kunnen problemen ontstaan. Zo kunnen bloedklonters die in de benen of in de armen zijn ontstaan, plots losschieten.

Naast het gebruik van medicatie kunnen we echter ook bloedverdunnende kruiden gebruiken, die dit probleem vaak ook kunnen oplossen. Zie dit niet meteen als een alternatief.

Indien er daadwerkelijk een verhoogd risico op hartproblemen of beroerte aanwezig is, dien je zeker een arts te verwittigen. Die kan je dan informeren over wat je gebruikt.

De arts kan dan controleren of de bloedverdunnende kruiden die gebruikt worden, wel degelijk voldoende bescherming bieden tegen deze risico’s.

Bloedklonters

Bloedklonters kunnen mensen angstig maken. Toch is dit een normale zaak in het lichaam. Het vormen van bloedklonters zijn nodig om ervoor te zorgen dat we niet enorm gaan bloeden wanneer we ons snijden bijvoorbeeld.

Het wordt pas echt een probleem wanneer het bloed veel te makkelijk gaat klonteren. Wanneer deze bloedklonters loskomen kunnen die naar onze hersenen schieten of naar de longen en het hart. In veel gevallen is dit dodelijk.

Het is dus belangrijk dat we het bloed in optimale conditie houden zodat het niet te snel gaat klonteren.

Bloedverdunnende kruiden

Gember

gember bloed verdunnendDit kruid heeft nogal een speciale smaak en is voor de meeste mensen zeer pikant. Het doet de lichaamstemperatuur stijgen en zal daardoor het bloed dunner maken.

Ook Interessant:  Gember Effectief om het Testosteron te Verhogen

Dit is de verantwoordelijkheid van salisilaat. Een bepaalde stof die we terugvinden in de plant. Het is een bepaald zuur en zal bescherming bieden tegen het klonteren van het bloed.

Niet alleen gember bevat deze stof. Al is dit wel één van de beste bloedverdunnende kruiden. Andere voorbeelden van groenten of fruitsoorten die deze stof bevatten zijn bessen, avocado’s en kersen.

We kunnen gember gebruiken in heel wat verschillende gerechten. Voor de mensen die de smaak niet lekker vinden of het te pikant vinden, kunnen ze ook een supplement gebruiken.

Kurkuma

kurkuma bloed verdunnenKurkuma is een krachtig kruid om de lever te reinigen. Ook biedt deze plant door zijn sterke antioxidanten bescherming tegen heel wat ziekten. Zo kunnen we het gebruiken tegen een verkoudheid of bronchitis. Biedt het bescherming tegen vele soorten kanker.

En kunnen we de ontstekingsremmende werking ervan gebruiken wanneer we te maken krijgen met problemen zoals artritis en reuma.

Maar ook behoort kurkuma tot de bloedverdunnende kruiden.

Het mechanisme achter al deze voordelen is de stof curcumine. Curcumine zal onder andere de bloeddruk doen dalen. Het zal de bloedvaten reinigen van plak die werd ontstaan door overtollig cholesterol. En het zal ook het bloed dunner maken.

Hier kunnen we net als bij gember, dit kruid gebruiken in de keuken als specerij. Of we kunnen het gebruiken als supplement.

Indien we van de geneeskrachtige voordelen willen profiteren van de plant zijn vaak hoge dosissen van de plant nodig. Een supplement bevat een extract en is daarom krachtiger.

Vitamine E

vitamine e bloedverdunnersVitamine E is een vitamine maar ook een antioxidant. Vooral belang voor een gezonde huid en voor het behoud van gezonde haren.

Vitamine E vinden we terug in noten en in volkoren producten. Ook sommige zaden zoals sesamzaden bevatten hoge dosissen vitamine E.

Ook Interessant:  Meest Krachtige Ontstekingsremmende middelen

Hoewel het een vitamine betreft hebben we ze toch in de lijst met bloedverdunnende kruiden geplaatst. Omdat ze zo krachtig zijn. Ze gaan de werking van vitamine K tegenwerken. Deze zorgt er net voor dat het bloed dikker wordt.

Door deze vitamine tegen te werken heeft een vitamine E supplement een sterke bloedverdunnende werking.

Ginkgo

bloed verdunnen ginkgoGinkgo is één van de meest bekende kruiden om de activiteit van onze hersenen te verbeteren. Er wordt geloofd dat het kruid gunstige eigenschappen te bieden heeft voor het geheugen en voor onze concentratie. En dat kunnen we ook besluiten na het bekijken van enkele wetenschappelijke onderzoeken die reeds zijn uitgevoerd naar de effecten van de plant.

Maar wat de meeste mensen niet weten is dat het kruid ginkgo ook zeer sterke ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het zal ook helpen het bloed verdunnen en behoort daarom zeker tot de betere bloedverdunnende middelen.

Het is vooral door zijn ontstekingsremmende werking dat we kunnen profiteren van het bloedverdunnende effect van de plant. De sterke antioxidanten, de flavonoïden die worden gevonden in de plant zullen ervoor zorgen dat bloedklonters worden tegengewerkt. Dat zou uiteindelijk leiden tot een bloedverdunnend effect. (bron)

Het spreekt voor zich dat mensen die medicijnen nemen om het bloed dunner te maken, beter geen ginkgo supplementen gaan gebruiken vooraleer ze met een arts hebben gesproken. Het zou er kunnen voor zorgen dat het bloed dan te dun wordt. Dat verhoogt dan weer het risico op bloedingen.

Omega 3

omega 3 zalm bloedverdunnerOmega 3 is een belangrijke vetstof die er ook voor zal zorgen dat we het bloed dunner maken. Alleen moeten we deze vetzuren op de juiste manier zien te gebruiken. Het gebruik van de omega 3 vetzuren moet in de juiste verhouding met omega 6 gebeuren. Dit komt doordat omega 3 een bloedverdunnend effect heeft. Het zal daardoor bloedklonters tegengaan. Omega 6 daarentegen zal het bloed dikker maken en heeft bevorderende eigenschappen op de vorming van bloedklonters.

Ook Interessant:  Wat Zijn De Voordelen Van Ginseng?

Wanneer we niet de juiste verhouding tussen omega 3 en omega 6 hanteren. Dan zullen we meer te maken krijgen met de werking van omega 6 en minder met die van omega 3.

De meeste mensen hebben een te hoog omega 6 gehalte in verhouding met de 3. Dit is te verklaren doordat bijna alle vetstoffen of oliën die wij in het Westen gebruiken, veel hogere hoeveelheden O6 dan O3 bevatten.

Om deze verhouding terug gunstig te maken dienen we ze te herleiden tot 4 op 1 of 1 op 1. Echter hebben de meeste mensen verhoudingen van 10 op 1 tot 25 op 1. In het voordeel van omega 6.

De enige voedingsmiddelen die ons kunnen helpen deze verhouding terug gunstig te maken zijn vis, lijnzaad, chiazaad en in mindere mate hennepzaad en walnoten.

De beste manier is natuurlijk door vis te eten. Zij bevatten meteen DHA en EPA. Terwijl plantaardige voedingsmiddelen enkel en alleen ALA of alfalinoleenzuur bevatten. Dat moet dan nog worden omgezet in het lichaam naar DHA en EPA en dat gebeurt slechts in heel kleine hoeveelheden.

Alle andere voedingsmiddelen bevatten veel hogere hoeveelheden O6 dan O3 en kunnen dus niet helpen een gunstige verhouding te bereiken. Ze zullen dus het bloed niet verdunnen zolang we deze verhouding niet in het voordeel van omega 3 gebracht hebben.

Wanneer we geen vis eten is de enige mogelijkheid om visolie supplementen te gebruiken of een omega 3 supplement.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close