Welke middelen kunnen we gebruiken tegen erectieproblemen?Wat kunnen we doen tegen erectieproblemen?

Erectieproblemen kunnen een aantal oorzaken hebben. Het is eigenlijk niets om ons zorgen te maken want 100% van de erectieproblemen kunnen worden opgelost. Het hangt er echter van af welke problemen we hebben, die ervoor zorgen dat we geen erectie kunnen krijgen. Wanneer we dit niet weten, dan nog zal viagra in 95% van de gevallen wel werken.

erectieproblemen oplossenMaar dat is niet meteen een oplossing omdat de meeste mensen uiteindelijk niet kunnen genieten van de seks. Door de vele bijwerkingen die kunnen ontstaan bij het gebruik van deze chemische erectiemiddelen. Denk maar aan hoofdpijn, hartkloppingen, pijn op de borst, angst om voluit te gaan omdat we dan pijn krijgen aan het hart enzovoort. Het is beter dat we een alternatief vinden, van natuurlijke oorsprong. Met dezelfde effecten als sterke chemische medicijnen.

Wat zijn de verschillende oorzaken van erectieproblemen?

Psychologische oorzaak

In veel gevallen is de oorzaak psychologisch. De psychische oorzaak komt bij bijna 99% van de jonge mannen voor. Dat is dan angst en prestatievrees ook wel faalangst genoemd. Wanneer we seksuele gemeenschap hebben dan rust de grootste druk op de mannen. Zij moeten presteren, zij moeten de erectie krijgen. Anders kan er geen optimale gemeenschap uit volgen.

faalangst erectieproblemen

Deze voorwaarden kan bij heel wat jonge mannen reeds leiden tot problemen. Zeker wanneer we een nieuwe relatie hebben of een one night stand hebben. Maar kan ook in een langere relatie voorkomen.

Andere redenen kunnen spanningen in de relatie zijn. Een plots sterfgeval in de familie, problemen met de kinderen. Noem maar op, dit zijn allemaal factoren die erectieproblemen kunnen veroorzaken die van psychologische oorzaak zijn. Het zijn geen problemen met het lichaam, geen probleem met de penis. We moeten manieren vinden om onze gedachten te verzetten en om de stress te onderdrukken.

Fysieke oorzaak

Een fysieke oorzaak komt meer voor bij oudere mannen. Dit gaat dan vooral om een slechtere doorbloeding naar de penis toe. Heel veel factoren kunnen hierbij een rol spelen. Alcohol kan ervoor zorgen dat we onvoldoende bloed naar de penis kunnen sturen. Roken zal het bloed dikker en plakkerig maken, waardoor er moeilijker een erectie zal ontstaan. Cholesterol speelt een rol, de bloeddruk, aderverkalking… Het spreekt voor zich dat deze effecten meer zullen voorkomen bij oudere mannen omdat het lichaam, en de nodige onderdelen al langer onder druk werden gezet.

Ook Interessant:  Natuurlijke Erectie Verhogende Middelen die de Potentie Verhogen

In dit geval moeten we zoeken naar middelen die de bloedsomloop gaan stimuleren. Er zijn enkele doeltreffende middelen beschikbaar die het bloed gaan verdunnen, de bloeddruk gaan verlagen. En daardoor ook de doorstroming naar de penis gaan stimuleren.

Voedingstekort

Dit is een factor die vaak wordt overkeken. We kunnen bepaalde vitamine of mineralentekorten hebben en daardoor een verkeerde balans tussen de hormonen krijgen. Te weinig mannelijk hormoon aanmaken kan het libido doen kelderen, maar kan er ook voor zorgen dat we moeilijker een erectie kunnen krijgen.

Deze factoren zullen nauw samenhangen met de psychische oorzaken van erectieproblemen. Omdat we door deze problemen zullen twijfelen aan onszelf en uiteindelijk snel in een vicieuze cirkel kunnen belanden.

Voedingstekort is nogal omvattend. Echter zijn er slechts een paar vitamines en mineralen waar we echt aandacht aan moeten besteden.

De erectieproblemen oplossen

Elk aspect van de oorzaken van erectieproblemen kunnen we oplossen. We gaan ze allemaal overlopen. Op die manier krijgen we beter inzicht in wat we kunnen doen om de erectiestoornis te behandelen.

De psychologische oorzaak aanpakken

Wanneer we de psychologische oorzaak willen aanpakken van onze erectiestoornis dan kunnen we zoeken naar middelen die de stress gaan verlagen.

Er zijn een aantal belangrijke middelen die dat kunnen doen voor ons.

Ashwagandha

ashwagandha tegen faalangstAshwagandha heeft aangetoond dat het bij mannen die onder stress staan kan helpen om de vruchtbaarheid te verbeteren. Daarnaast zal het testosteron stijgen en zal de hoeveelheid sperma toenemen. Het gevolg daarvan is een hoger libido en een verbeterde gemoedstoestand.

Ashwagandha is één van de meest krachtige middelen om stress te verlagen. Het wordt daarom ook gezien als een alternatief tegen depressie. (1) (2)

Ashwagandha supplement mag echter niet worden genomen door zwangere vrouwen.

Tongkat Ali

Tongkat Ali is een ander middel die vooral gebruikt wordt om zijn voordelen ten opzichte van de seksuele prestaties. Het zal de prestaties verbeteren op verschillende manieren. Tongkat ali zal stress verlagen. Het zal er ook voor zorgen dat de mannelijke hormonen worden gestimuleerd. Dit heeft een verhoging van het testosteron en een stijging van het libido. Verder heeft tongkat ali gunstige effecten op de erectie. (3) (4)

Ook Interessant:  Wat Zijn De Voordelen Van Rode Ginseng?

Tongkat Ali kan worden gebruikt via een supplement.

De fysieke oorzaak oplossen

De fysieke oorzaak is dan vooral voor oudere mannen van toepassing. En houdt vooral in dat we de doorbloeding naar de penis gaan stimuleren. Dit zijn dan middelen die de bloeddruk gaan verlagen en/of het bloed gaan dunner maken. Waardoor makkelijker bloed naar de geslachtsdelen kan stromen en dus beter een erectie ontstaat.

Tribulus Terrestris

Tribulus Terrestris zal vooral gaan inwerken op de fysieke oorzaken van een erectiestoornis. Het kruid kan ervoor zorgen dat er terug een erectie kan ontstaan door verschillende mechanismen te stimuleren in het lichaam.

tribulus terrestris erectiestoornisHet zal er eerst en vooral voor zorgen dat we meer stikstof in het bloed gaan opnemen. Daarnaast zal het daardoor ook de bloedvaten doen ontspannen en uiteindelijk wijder maken. Dat heeft een verlagend effect de bloeddruk. Op die manier kan een makkelijkere erectie ontstaan. De bloedsomloop wordt gestimuleerd. En het bloed kan makkelijker en sneller naar de penis toe stromen.

Een ander effect van de plant zal ervoor zorgen dat de mannelijke aspecten in de hersenen worden gestimuleerd. De zogenaamde androgene receptoren worden gestimuleerd. Dit heeft als effect dat we de potentie verhogen en dat de erectieproblemen worden aangepakt. (5) (6)

Tribulus terrestris wordt gebruikt in een supplement. Het kan zowel worden genomen om een betere erectie te krijgen, om het libido te verhogen, of om het testosteron te verhogen.

Rode Ginseng

Rode ginseng heeft in bepaalde onderzoeken kunnen aantonen dat we de potentie verbeteren. Koreaanse ginseng is dezelfde soort als de Panax ginseng, maar dan in zijn pure ongepelde vorm.

koreaanse ginseng erectieDe onderzoekers konden echter niet met zekerheid stellen wat de echte oorzaak voor dit effect was. Sommige beweren dat het komt door de testosteron stimulerende werking van Rode of Koreaanse ginseng. Maar dat kon jammer genoeg niet direct wetenschappelijk aangetoond worden. Onrechtstreeks wel echter.

Men vermoedt dat dus ook andere mechanismen hier een rol moeten spelen. Dat zou dan te maken hebben met een verhoogde hoeveelheid stikstof. Met als gevolg het dunner maken van het bloed en uiteindelijk de bloedsomloop gaan stimuleren. Een beetje hetzelfde effect als tribulus terrestris. (7) (8)

Ook Interessant:  Testosteron Gel Kopen - Voor Wie En Voor Wie Niet?

Bij het gebruik van een rode ginseng supplement, moeten we opletten met medicijnen tegen een hoge bloeddruk. De combinatie ervan kan zorgen voor een te lage bloeddruk.

Voedingstekort oplossen

Wanneer het gaat om een voedingstekort kunnen we verschillende voedingsstoffen opnoemen. Echter voor het behandelen van erectieproblemen zijn er slechts enkele stoffen waar we rekening moeten mee houden.

Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor de ontwikkeling van onze neurotransmitters. Hoewel de werkelijke mechanismen achter dit proces ook niet konden worden aangeduid. Toch ziet men dat mensen met voldoende vitamine D een hoger serotonine gehalte hebben. En ook minder last hebben van depressie, overgewicht of een laag testosteron.

Daardoor gaat men ervan uit dat vitamine D in verband staat met het mannelijk seksueel hormoon testosteron.

Vitamine D werd gegeven aan een groep vrijwilligers. Daarbij waren 54 mannen betrokken. Ze kregen 3.332 IU vitamine D toegediend. En dit gedurende één jaar lang.

De mannen hun testosteron werd gemeten. Ze waren tussen de 20 en de 49 jaar oud. Men zag een duidelijke stijging van het testosteron. De stijging bedroeg iets meer dan 25%. Daarbij werden ook geen effecten vastgesteld in de groep die een placebo toegediend kreeg. Dat toonde meteen het verband tussen vitamine D en testosteron. (9)

Tijdens de zomer kunnen we voldoende vitamine D aanmaken dankzij de zon. In de winter, of wanneer we weinig in de zon verblijven kunnen we ook een supplement gebruiken.

Zink

Zink is een andere belangrijke stof die ervoor zal helpen zorgen dat ons libido en onze erectieproblemen worden aangepakt. Zink is van groot belang bij de aanmaak van testosteron. Het zorgt ook voor de aanmaak van sperma. Mannen met meer zink in hun lichaam hebben meer seks, ze hebben ook meer sperma en de sperma is ook een stuk meer vruchtbaar dan de mannen die minder zink in het lichaam hebben. (10)

Zink kunnen we hoofdzakelijk terugvinden in zeevruchten en in vlees. Hoewel er ook plantaardige bronnen zijn zoals pindanoten en bepaalde zaden. De opname uit plantaardige voeding verloopt niet zo vlot. Wanneer we weinig zeevruchten eten kunnen we ook een supplement gebruiken. Op die manier krijgen we zeker de aanbevolen hoeveelheid.

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close