Vitamine D Testosteron VoordelenVitamine D Testosteron Voordelen

vitamine d testosteronVitamine D is één van de 24 essentiële vitamines die we nodig hebben om te overleven. Ze heeft meer dan 1.000 functies in het lichaam. Om dan nog te zwijgen van de vitamine D testosteron voordelen die deze stof te bieden heeft.

Ze komt van nature voor in eieren en vette vis. Toch is de beste manier om voldoende ervan aan te maken, in de zon vertoeven.  Het is eigen geen vitamine maar een hormoon.

Vitamine D Testosteron voordelen hebben in de recente jaren redelijk wat onderzoek ondergaan. Men wou weten of vitamine D testosteron gaat verhogen of niet. Heel wat resultaten waren gunstig. En in dit artikel gaan we nu de vitamine D testosteron verbanden gaan uitleggen.

Wat kunnen we met zekerheid zeggen over vitamine D testosteron?

We kunnen met zekerheid stellen dat vitamine D testosteron verhoogt bij mannen met een tekort aan het hormoon.

Daarnaast hebben mensen met een lage hoeveelheid vitamine D vaker een testosteron tekort.

Voordelen

vitamine d spiermassaHet is dus een hormoon die vaak tot de vitamines gerekend wordt. Dit hormoon regelt meer dan 1.000 functies in het lichaam. Dat houdt onder andere in…

  • Vruchtbaarheid
  • Vrijgave van verschillende hormonen
  • Seksuele functie
  • Beendersterkte
  • Optimale haargroei
  • Testosteron
  • Cholesterol in balans houden
Ook Interessant:  Wat Zijn De Voordelen Van Rode Ginseng?

Wat zeggen de onderzoeken?

Er zijn een aantal onderzoeken uitgevoerd om zijn impact op het testosteron aan te tonen.

In dit onderzoek kunnen we zien dat mensen met een adequate hoeveelheid in het lichaam, hogere testosteronwaarden hadden dan de mensen met een tekort. Ook het lichaamseigen groeihormoon was hoger bij de personen die voldoende in de zon verbleven of een supplement namen.

In een ander onderzoek kregen mannen dagelijks 3332 IU toegediend via een supplement. Ze kregen dat dagelijks gedurende één jaar.

Ze hadden op het einde van het onderzoek 25% meer testosteron dan de mannen die een placebo toegediend kregen. Verder moeten we ook zeggen dat deze studie werd gedaan bij gezonde mannen.

Ze hadden dus geen testosteron tekort of andere problemen.

In dit onderzoek werd ook meteen duidelijk dat het geen zin heeft om boven de aanbevolen dosis te gaan.

Een studie werd uitgevoerd onder 1362 mannen. Ze wilden weten of een verhoogde inname ook zorgt voor een blijvende stijging van het testosteron.

Men kwam tot de ontdekking dat wanneer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bereikt werd. Dit is dus 800 – 1.000 IU. Dat er daarna geen verdere stijging meer opgemerkt wordt. Het is dus zinvol om te zorgen voor een voldoende aanwezigheid in het lichaam. Maar het heeft geen zin om te zorgen voor overdosering.

Ook Interessant:  Wat Zijn De Voordelen Van Ginseng?

Besluit

vitamine d zonlichtWe kunnen dus besluiten dat mannen met een tekort aan vitamine D een grote kans maken op een testosterontekort. En dat wanneer de hoeveelheid wordt aangevuld, het testosteron gaat stijgen.

Gezonde mannen, die geen tekort hebben aan testosteron of aan de vitamines kunnen rekenen op een stijging van 25% wanneer ze een supplement gebruiken.

Wanneer we boven de aanbevolen dosis gaan zal geen verdere stijging meer worden opgemerkt.

Waarom stijgt het testosteron dan bij gezonde mannen?

Dat is te verklaren doordat de marge van een optimale hoeveelheid vaak wat breed is. Mensen hebben bijna nooit een adequate hoeveelheid in het lichaam. Tenzij ze natuurlijk in warme gebieden wonen met heel veel zon en dan ook vaak naakt in de zon vertoeven.

In onze landen is veel minder zon, ook beschermen we ons lichaam met zonnebrandolie waardoor de opname bijna nul is.

Dat is dan te verklaren dat een supplement deze stijging van 25% kan verwezenlijken.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close