Afvallen met cardio en krachttraining is de beste combinatieAfvallen met cardio en krachttraining is de beste combinatie

krachttraining afvallenWanneer we willen afvallen is afvallen met cardio en krachttraining misschien wel de beste combinatie om snel het gewenste resultaat te bereiken. Dit werd aangetoond door middel van verschillende onderzoeken naar de effecten van cardio en krachttraining samen.

Het zijn vooral de voordelen die worden gebundeld om het gewichtsverlies uiteindelijk te kunnen verdubbelen. Ze zijn natuurlijk niet makkelijk vol te houden en vragen veel energie. Om die reden is het van groot belang dat de voeding op punt staat en er zeker voldoende wordt gegeten. Zo niet kunnen we te maken krijgen met oververmoeidheid, uitputting die dan weer kan leiden tot het uiteindelijk aankomen in gewicht.

De wetenschap

Vroeger, zo’n 25 jaar geleden waren dokters er vast van overtuigd dat wanneer mensen met overgewicht wilden afvallen, ze dan aan duurtraining ofwel cardiotraining moesten doen.

Men baseerde hun overtuiging op het feit dat we meer calorieën verliezen door aan cardiotraining te doen, dan tijdens de krachttraining. En dat klopt gedeeltelijk wel.

cardioMaar er is meer wat we nu reeds weten over krachttraining. Belangrijke factoren die een rol spelen bij het metabolisme, die we toen zo’n 25 jaar geleden, nog niet wisten.

Ook Interessant:  Fenegriek Borstvergroting op een Natuurlijke Manier

Krachttraining heeft een groot aantal voordelen. Eén daarvan is dat we na de krachttraining meer calorieën gaan verbranden dan in een normale situatie. Dit komt doordat de spieren energie nodig hebben om te herstellen.

Daarnaast bouwen we tijdens de krachttraining spieren op. Die spieren zullen uiteindelijk meer calorieën en dus meer energie nodig hebben om in hun dagelijkse routine te kunnen blijven functioneren naar behoren. Dat betekent dat we nog eens meer calorieën gaan verbranden met meer spiermassa.

Waarmee we natuurlijk ook niet mogen vergeten dat het verschil tussen het calorie-verbruik tijdens een krachttraining niet aanzienlijk lager is dan bij een cardiotraining. Wanneer we uitgaan van gemiddelden zullen we bij een uurtje trainen met krachttraining zo’n 250 tot 350 calorieën verbranden.

Terwijl dat met een uurtje cardiotraining zo’n 400 tot 500 calorieën zal bedragen. Het verschil is dus niet veel groter. Daarbij komt dan nog het feit dat we de dagen na de cardiotraining niet aanzienlijk meer calorieën gaan verbranden en zeker op de termijn geen extra calorieën gaan verbranden doordat we niet focussen op spiermassa opbouwen maar op calorieën verbranden.

Dat komt er dus op neer dat op de lange termijn krachttraining meer voordelen biedt dan cardiotraining.

Dit komt er nog eens bij dat we bij teveel cardiotraining net het testosteron gaan doen dalen. Terwijl we met krachttraining het testosteron verhogen. Ideaal voor mensen met overgewicht en te weinig testosteron.

Ook Interessant:  Afvallen Zonder Honger Te Hebben Oplossen

Toch is de combinatie de beste aanpak

Toch is dus de combinatie van cardiotraining met krachttraining beter wanneer het op afvallen aankomt.

Afvallen met cardio en krachttraining zal ervoor zorgen dat we van beide voordelen kunnen genieten. Daarom is het ook aangeraden om een goede combinatie van deze twee te gaan vinden in je dagelijkse routine.

Wanneer we aan cardiotraining doen zullen we ons uithoudingsvermogen verbeteren, zullen we meer zuurstof opnemen en zullen we hoe dan ook het metabolisme versnellen. Bij krachttraining hebben we dan weer de voordelen dat we spiermassa gaan opbouwen en ook ons hart gaan sterker maken. In de toekomst zullen we meer calorieën verbranden als voorheen door een blijvende verhoging van het metabolisme.

Hoe?

Er zijn honderden schema’s die kunnen worden gevolgd maar een goed begin is om één keer per week cardiotraining te doen en één keer per week aan krachttraining.

Enkele goeie afvallen tips!

Afvallen met cardio en krachttraining mag niet worden overschat want het vraagt enorm veel van het lichaam. Tijdens de training, maar zeker ook na de krachttraining.

Het is daarom van groot belang dat we voldoende blijven eten en zeker geen honger lijden. Afvallen zonder honger is bij krachttraining van groot belang! Zorg ook voor voldoende ijzerrijke voeding zodat de spieren voldoende zuurstof kunnen krijgen.

Ook Interessant:  Capsaicine houdt testosteron hoog tijdens dieet

Je kan dan bijvoorbeeld op een maandag aan krachttraining doen en op een donderdag aan cardiotraining. Of omgekeerd. Je kan ook andere dagen kiezen. Het belangrijkste in het begin is dat je enkele dagen tussen de trainingen laat. Om het lichaam voldoende de kans te geven te herstellen.

deadlift

Op een later ogenblik kunnen we dan overgaan tot 2 keer krachttraining en 1 keer cardiotraining. Maar ga zeker hierbij niet overhaast te werk.

Wanneer we één keer krachttraining gaan kiezen kiezen we voor een fullbody workout. De oefeningen die het best worden gedaan zijn dan:

  • Deadlift
  • Squat
  • Bench Press
  • Shoulder press
  • Skullcrushers
  • Leg press

Je kan ook andere oefeningen voor dezelfde spiergroepen gebruiken maar de drie eerste oefeningen zijn zeker essentieel. Die oefeningen zullen het grootste aantal spieren gebruiken en het meeste calorieën verbruiken die dan op hun beurt ook het meeste spiermassa zullen aanmaken.

Je zal dus het snelste resultaat boeken met de deadlift, squat en bench press.

Bron:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24358230You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close