Afvallen Zonder Honger Te Hebben OplossenAfvallen Zonder Honger Te Hebben Oplossen

Afvallen zonder honger te hebben kunnen we oplossen door bepaalde aanpassingen aan ons dieet door te voeren. Wanneer we praten over afslanken dan gaan veel mensen daar vaak vlug over. Dan wordt gezegd dat we gewoon minder moeten eten. Dat klopt misschien ergens wel.

We moeten meer calorieën kunnen verbruiken, dan de calorieën die worden ingenomen door onze voeding. Door dat te realiseren kunnen we gaan afvallen. Maar dat zal het probleem van afvallen zonder honger niet gaan oplossen.

Daarvoor dienen we dus onze voeding eens nader te bekijken. We kunnen weken ons best doen, en uiteindelijk gaan afvallen. Maar wanneer we steeds met een hongergevoel gaan slapen.

Of met honger moeten gaan werken, in het ergste geval met honger moeten gaan sporten. Dan kunnen we dat nooit volhouden.

En dat zal er voor zorgen dat we onze zuurverdiende resultaten van de voorbije weken, compleet gaan verliezen doordat we gewoon de kracht niet meer hebben om verder honger te gaan lijden.

Om die reden zijn diëten die ons een enorm calorie-tekort aanbieden zeker niet aan te raden. We worden aangeraden enorm veel groenten te gaan eten. Waardoor we dan minder ongezonde voeding zouden eten. En dat leidt dan tot gewichtsverlies.

In theorie klopt dat allemaal. We zullen inderdaad heel snel gewicht gaan verliezen wanneer we veel groenten in ons dieet gaan toevoegen. Maar deze groenten zullen er zeker niet voor zorgen dat we kunnen afvallen zonder honger te hebben.

Ook Interessant:  De Vele Voordelen van Lijnzaadolie

avocadoIntegendeel. Groenten zullen er voor zorgen dat we altijd enorm veel honger hebben. Doordat ze gewoon te weinig calorieën kunnen leveren om dat hongergevoel te kunnen helpen onderdrukken.

Maar wat kunnen we dan wel doen om te gaan afvallen zonder honger te hebben?

Welke voeding kunnen we eten?

De belangrijkste voeding die we nodig hebben wanneer we willen afvallen zonder honger te hebben, zijn de voedingsmiddelen die ons zodanig gaan voeden. Dat we een lange tijd na het eten geen honger hebben.

Dat kunnen voedingsproducten zijn die veel calorieën bevatten. Zoals bijvoorbeeld onverzadigde vetzuren. Maar dat is niet altijd nodig. Er zijn genoeg andere voedingsmiddelen die ons ook een vol gevoel gaan geven. Een verzadigd gevoel in de maag gaan geven. Dat we een langere periode geen honger zullen krijgen.

Onverzadigde vetzuren

Onverzadigde vetzuren zijn natuurlijk voedingsmiddelen waarmee we kunnen afvallen zonder honger te hebben. Ze bevatten enorm veel calorieën en hebben een relatief lange periode nodig om door de spijsvertering te passeren en uiteindelijk te worden uitgescheid door onze stoelgang.

Veel voordelen gaan gepaard met deze onverzadigde vetzuren.

Waaronder :

 • Cholesterol verlagen
 • Goed voor het hart
 • Verbeterde opname van vetoplosbare vitamines zoals vitamine D
 • Het metabolisme stimuleren
 • Hormoonhuishouding helpen regelen

En dus ook om te helpen afvallen zonder honger te hebben.

Voedingsmiddelen die heel wat onverzadigde vetzuren bevatten zijn :

 • Vette vis waaronder zalm, markeel, forel, tonijn en sardines
 • Noten
 • Zaden
 • Avocado
 • Verse spinazie

Er dient echter wel gelet te worden op de hoeveelheid onverzadigde vetzuren. We mogen gerust 1/3 van ons totaal aantal calorieën uit vetzuren halen. En daarvan proberen om zoveel mogelijk onverzadigde vetzuren en zo weinig mogelijk verzadigde vetzuren en transvetten te gebruiken.

Ook Interessant:  Omega 3 voor veganisten en vegetariërs

noten langer geen honger

Vezels

Een ander belangrijk voedingsmiddel zijn de vezels. Vezels zullen er helpen voor zorgen dat de spijsvertering vertraagd wordt. Waardoor de spijsvertering ook verbeterd wordt. Vooral bij een hoge bloeddruk en een te hoge cholesterol spelen vezels een grote rol. En wanneer we te maken hebben met constipatie.

Maar vezels zijn ook zeer belangrijk wanneer we willen afvallen zonder honger te hebben. Doordat ze die langere tijd nodig hebben in de spijsvertering. Zullen ze een langere periode het hongergevoel gaan onderdrukken. Daarbij wordt ook overtollig cholesterol uit het lichaam gewerkt.

peulvruchten vezels

Vezels zullen ervoor zorgen dat de koolhydraten uit onze voeding trager worden opgenomen door het bloed. De bloedsuiker gaat minder snel gaan stijgen. En gaat geen hoge pieken vertonen zoals we bij snelle suikers wel zien. Daardoor is dan ook een lagere hoeveelheid insuline nodig. Waardoor we onszelf gaan beschermen tegen het risico op diabetes type 2. Dat risico verhoogt wanneer we overgewicht hebben.

Vermijden van snelle koolhydraten

frisdrank vermijdenHet belangrijkste wat we moeten vermijden zijn niet de verzadigde vetzuren. Al zijn die natuurlijk ook niet optimaal voor onze gezondheid. Maar de verzadigde vetzuren zijn niet de allergrootste oorzaak van overgewicht.

De grootste oorzaak van overgewicht is het eten van teveel snelle koolhydraten of snelle suikers.

Deze snelle koolhydraten zullen ervoor zorgen dat onze bloedsuikerwaarden enorm gaan stijgen, waardoor veel insuline moet worden aangemaakt. Die uiteindelijk kan leiden tot insulineresistentie met als gevolg diabetes type 2.

Dit is de grootste reden dat mensen met overgewicht uiteindelijk diabetes type 2 ontwikkelen. En in de eerste plaats ook de reden waarom ze overgewicht hebben.

Ook Interessant:  Beste voorbeelden van Kalium voeding

Wanneer we deze snelle koolhydraten zoveel mogelijk gaan vermijden en deze gaan vervangen door voedingsmiddelen met vezels zullen we merken dat we eenvoudiger gaan afvallen zonder honger te hebben. En ook de motivatie niet verliezen doordat we elke keer met honger moeten gaan slapen.

Wanneer we ons afvragen welke producten nu snelle koolhydraten bevatten en welke niet. Dan kunnen we simpelweg kijken naar de hoeveelheid vezels die in het voedingsproduct aanwezig zijn. Wanneer bijna geen vezels aanwezig zijn. Dan kan je bijna met zekerheid stellen dat we te maken hebben met snelle suikers of snelle koolhydraten. Een bijkomende proef die we kunnen doen is de glycemische index gaan opzoeken van het voedingsproduct.

snelle suikers vermijdenGlycemische index is een waarde die wordt gegeven aan een bepaald voedingsproduct. Om de snelheid van de opname van de koolhydraten in het bloed en in de darmen weer te geven. Hoe hoger de glycemische index, hoe sneller de koolhydraten worden opgenomen in het bloed en in de darmen.

We proberen dus beter om voedingsproducten met een glycemische index van boven de 70 te vermijden. En voedingsproducten met een glycemische index boven de 50 zo weinig mogelijk te eten.

Voorbeelden om te vermijden zijn :

 • Frisdrank
 • Gesuikerd vruchtensap
 • Bier
 • Aperitief
 • Koekjes
 • Gebakjes
 • Cake en taart
 • Aardappelen
 • Witte pasta

Wanneer deze voedingsmiddelen teveel worden gegeten wordt het zeer moeilijk om te kunnen afvallen zonder honger te hebben. Omdat ze heel snel onze honger gaan stillen. Wanneer we ze gebruiken in ons dieet. Dat komt doordat ze snel in het bloed worden opgenomen, waardoor we energie krijgen. Maar vlug terug uitgewerkt zijn en ons dan uiteindelijk terug honger doen krijgen.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close