Werking Van Colloïdaal Zilver En De BijwerkingenWanneer je nog niet gehoord had over colloïdaal zilver, dan zal je daar zeker mee in contact komen wanneer je op zoek bent naar alternatieve geneeswijzen. Zeker wanneer het gaat om bepaalde problemen zoals verkoudheden, griep en sinus infectie.

De meeste biowinkels en apotheken hebben het wel in hun assortiment liggen, colloïdaal zilver. En natuurlijk, we vinden heel wat informatie terug op het internet over colloïdaal zilver. Hoewel de informatie meestal nogal verwarrend kan zijn.

De controverse rond colloïdaal zilver

Zo zullen bepaalde bronnen beweren dat het enorm gevaarlijk is om colloïdaal zilver te gebruiken. En dat er bijna geen voordelen aan verbonden zijn, alleen maar nadelen dus. Dan zijn er ook weer andere bronnen die net het tegenovergestelde gaan beweren. Wat moeten we daar nu uit opmaken?

Wij deden de test en gingen op onderzoek uit. We gingen een hele reeks websites vergelijken en zochten ook wetenschappelijke ondersteuning. We gingen namelijk op zoek naar enige wetenschappelijke onderzoeken die ofwel aantonen dat colloïdaal zilver gunstig kan zijn voor onze gezondheid. Of gingen op zoek naar informatie die kon aantonen dat colloïdaal zilver niet gunstig zou zijn voor onze gezondheid.

Waar we alvast eerst mee in aanraking kwamen was het grote aantal reviews van mensen. Mensen die waren genezen van pakweg elke ziekte die we ons maar kunnen inbeelden. Daar kan een deel waarheid in schuilgaan. Maar dat is meestal echter een commerciële truc van websites om mensen hun product te laten kopen. Dat kunnen we zeker en vast niet gaan zien als een objectieve bron.

Dat zorgt er natuurlijk voor dat mensen het nog moeilijker zullen hebben om te weten te komen of colloïdaal zilver nu werkt of niet. Wij moesten dus dieper gaan zoeken.

Hoe werkt colloïdaal zilver?

Men heeft via een aantal wetenschappelijke onderzoeken echter kunnen aantonen dat er drie verschillende manieren zijn, hoe colloïdaal zilver helpt om het lichaam te genezen. (1)

Catalytische oxidatie

antibacterieel colloidaal zilver

Zilver zal op een natuurlijke manier zuurstofmoleculen gaan vasthouden. Dat zal ervoor zorgen dat er een reactie ontstaat met bepaalde groepen die bacteriën en virussen bevatten. Dit zal onder meer belangrijke processen in het lichaam helpen behouden. En zal op die manier ook helpen om het levensbehoud van deze bacteriën en virussen te blokkeren. Waardoor ze niet langer kunnen overleven. Ze worden dan uiteindelijk afgevoerd als afvalstoffen of gifstoffen door de urine of ontlasting. (2)

Ook Interessant:  Wat Is De Beste En Meest Complete Haar vitamine?

Reactie met besmette cellen

Colloïdaal zilver zal zich hechten aan bacteriën en op die manier een blokkerend effect hebben op de verdere ontwikkeling hiervan.

Hechten aan DNA

Colloïdaal zilver kan binnendringen in het DNA van bacteriën.

Zo’n 12% van het zilver kon men ontdekken in bepaalde bacteriën. Men kon echter niet aantonen hoe dit proces in zijn werk gaat. (3)

Voordelen van colloïdaal zilver

We hebben dus gezien dat de werking van colloïdaal degelijk bewezen is. En dat we ook nog een aantal voordelen daar kunnen aan vastkoppelen. Deze voordelen van colloïdaal zilver zijn ook nog eens wetenschappelijk bewezen. En zullen hiermee dus de controverse kunnen helpen oplossen. Het is wel degelijk positief voor onze gezondheid.

Bacteriewerend

 

De manier waarop colloïdaal zilver antibacterieel kan werken is enorm. Een dokter kon in de jaren 80 van de vorige eeuw reeds aantonen dat er meer dan 650 verschillende ziekte veroorzakende bestandsdelen kunnen worden vernietigd door colloïdaal zilver te gebruiken. Dat is enorm indrukwekkend. (4)

Er is op geen enkele manier verzet mogelijk wanneer er contact wordt gemaakt met bacteriën in het lichaam. Heel wat bacteriën zijn namelijk bestand tegen anti-biotica. Bij colloïdaal zilver is dat niet mogelijk. Er kan geen resistentie optreden.

Genezen van wonden

 

wonden colloidaal zilver

We weten al langer dat zilver goed is om wonden te genezen. Wanneer brandwonden optreden of dergelijke zal er meestal een zilver kleed over de patiënt worden gelegd. Maar er zijn nu ook nog wetenschappelijke onderzoeken te vinden die nog wat meer konden aantonen.

Zo zien we dat colloïdaal zilver zal helpen om de huid te genezen bij allerhande wonden. Dit kunnen brandwonden zijn, maar ook wonden als gevolg van een schimmelinfectie.

 

De schimmelwerende werking is zo krachtig dat het bepaalde wormen kan helpen bestrijden. Het gaat dan vooral over de ringworm of de Tinea capitis. Die ontstaan door een schimmelinfectie op de huid.

Ook Interessant:  LDL Cholesterol Verlagen Met De Juiste Voedingsmiddelen

Daarnaast ziet men ook gunstige voordelen bij het behandelen van psoriasis en eczeem. Het zal de beschadigde en ontstoken huid helpen genezen. (5) (6)

Ooginfecties en oorinfecties

conjuctivitis

 

Ook voor onze ogen en oren zijn er heel wat voordelen opgedoken bij het gebruiken van colloïdaal zilver.

Bij blindvliesontsteking of conjuctivitis, een aandoening van het bindvlies, aan de buitenkant van het oogwit. Dit kan ontstaan door verschillende zaken. Eén van de oorzaken is een allergische reactie. Dit kan komen van planten of van dieren. Er kan dan jeuk optreden en het overmatig tranen van de ogen.

Het kan echter ook ontstaan door een bacteriële infectie. Dit is de meest voorkomende oorzaak. Net deze oorzaak kan heel sterk worden bestreden door colloïdaal zilver te gebruiken. Omwille van zijn krachtige werking tegen bacteriën en virussen.

Wanneer we het aanbrengen op het geïnfecteerde oog kunnen we de aangetaste cellen in de bloedstroom brengen en ze laten afvoeren.

Ook oorontstekingen kunnen hiermee worden behandeld. Omdat oorontstekingen meestal ontstaan door schimmels of bacteriën. Het gebruik van druppels of antibiotica is vaak zinloos omdat deze bacteriën daar meestal tegen bestand zijn.

Antivirale werking

Colloïdaal zilver heeft ook nog een krachtige antivirale werking. Dit kan gebruikt worden bij mensen die last hebben van ongeneeslijke ziektes zoals herpes of HIV. Maar ook om bijvoorbeeld longontstekingen te behandelen. Het is een manier om virussen zeer snel een halt toe te roepen. (7)

Ontstekingsremmende werking

Het gebruiken van colloïdaal zilver is een uitstekende manier om bescherming te krijgen tegen ontstekingen. De effecten van ontstekingen zijn reeds goed bestudeerd wanneer een behandeling met colloïdaal zilver werd aangebracht. Men vond onder meer dat de huid bij dieren, binnen de 72 uur terug ging herstellen na een ontsteking. De dieren die werden behandeld met een ander middel bleven nog last hebben van de ontsteking na 72 uur. (8)

Sinusitis

Het is een middel die overal ter wereld gebruikt wordt tegen sinusitis. Het kan werken als een manier om de neus terug vrij te maken. Zeker wanneer het gaat om het bestrijden van bepaalde bacteriën zoals de Staph aureus bacterie.

Dat kan echter ook gebruikt worden voor bepaalde allergieën zoals astma.

Griep en verkoudheden

Er zijn bronnen die beweren dat colloïdaal zilver kan helpen tegen verkoudheden. Maar ook tegen de griep. En niet alleen tegen de simpele wintergriep die we allemaal kennen. Maar tegen alle soorten griep. Daar hoort ook bijvoorbeeld de varkensgriep bij. (9)

Ook Interessant:  Kruiden Tegen Menstruatiepijn

Verschillende onderzoeken zijn reeds gedaan om dit te testen. In 2011 bijvoorbeeld kon men aantonen bij kinderen die last hadden van een verkoudheid en een verstopte neus, dat door colloïdaal zilver te gebruiken, bijna alle kinderen meteen genazen. (10)

Longontsteking

Onze moderne middelen kunnen vaak niet snel reageren tegen ernstige bronchitis of longontsteking. Zeker wanneer het gaat om antibiotica. Bij een virale infectie op de longen zullen antibiotica niks kunnen doen voor ons. Dan is het goed om weten dat colloïdaal zilver hier wel iets kan tegen beginnen.

Wanneer het inwendig wordt ingenomen kan het helpen om te strijden tegen bronchitis en longontsteking. We kunnen het ook simpelweg inademen via onze longen.

Bijwerkingen

Natuurlijk zijn er zoals bij elk middel ook bijwerkingen verbonden aan het gebruik ervan. Zo zijn één van de belangrijkste bijwerkingen van colloïdaal zilver dat we minder goed bepaalde medicijnen zullen opnemen in het lichaam.

Ook dienen we er rekening mee te houden dat we door de krachtige antibacteriële werking, dienen te zorgen voor voldoende inname van probiotica. Om de natuurlijke flora van bacteriën gaande te houden.

Er zijn claims dat colloïdaal zilver argyria kan veroorzaken. Dat is een blauwzucht of grijszucht. Er zijn verschillende foto’s te vinden op internet van mensen die blauw of grijs geworden zijn in hun gezicht.

Vaak gaat het hierbij om enorm slechte kwaliteit colloïdaal zilver. En om het gebruik van enorme dosissen. Er zijn op de ganse wereld slechts enkele gevallen hiervan bekend.

Dosering

Om eventuele bijwerkingen te vermijden dienen we ervoor te zorgen dat we colloïdaal zilver nooit langer dan 14 dagen aan één stuk gaan gebruiken.

Het mag niet inwendig gebruikt worden maar kan bijvoorbeeld wel gebruikt worden om schimmelinfecties in de vagina of aars te bestrijden. Het kan aangebracht worden in het oog of in het oor. Telkens met 1 druppeltje en dit kunnen we 3 tot 5 keer per dag herhalen.

Colloïdaal zilver kopen

We kunnen het krijgen in een 100 ML flesje en er bestaat ook een zalf en een crème.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close