Wat is de Werking van een DIM Supplement?Wat zijn de voordelen van een DIM supplement?

dim kruisbloemige groentenEen DIM supplement of een diindolylmethaan supplement zorgt voor een balans tussen de verschillende hormonen in ons lichaam. Dat is de voornaamste werking van het DIM supplement. Dat gaat natuurlijk gepaard met een aantal andere voordelen die daarmee in verband kunnen worden gebracht.

Diindolylmethaan (DIM) wordt aangemaakt in de spijsvertering wanneer indole 3-carbinol wordt ingenomen via de voeding. Deze stof vinden we terug in kruisbloemige groenten. Voorbeelden daarvan zijn bloemkool, boerenkool, broccoli, spruiten, waterkers en radijzen.

DIM heeft aangetoond via wetenschappelijke onderzoeken dat het risico op borstkanker gaat dalen. Ook andere kankers die deels worden veroorzaakt door oestrogenen zullen worden vermeden door voldoende van deze stof in te nemen. Het zal er vooral voor zorgen dat we een positieve balans krijgen tussen het goede oestrogeen 2-hydroxy-estrone en het slechte oestrogeen 16-alfa hydroxy-estrone.

Een DIM supplement is niet alleen voor vrouwen enorm voordelig. Ook mannen hebben baat bij het gebruik van deze stof. We zien onder meer een daling van het risico op prostaatkanker. Ook mannen met een vergrote prostaat, of aanleg daartoe zullen merken dat ook deze symptomen sterk afnemen.

Hoe werkt een DIM supplement?

borstkanker dim supplementEr zijn twee belangrijke uitgangen voor de lever om op een gezonde manier oestrogeen vrij te geven en af te voeren. Eén manier zal ervoor zorgen dat we goede oestrogeen metabolieten aanwezig hebben, de zogenaamde 2-hydroxy-oestrogenen. De andere uitgang zal zorgen voor slechte oestrogenen, de zogenaamde 4 of 16 hydroxy-oestrogenen.

DIM supplement zal voooral de 2-hydroxy uitgang gaan stimuleren. Op die manier zal het onze gezondheid verbeteren. Diindolylmethaan is geen hormoon, het kan ook niet gerekend worden als hormoonvervangingstherapie. Het is een plantaardig bestandsdeel die onze hormonenbalans zal helpen in balans brengen.

Ook Interessant:  Gember Effectief om het Testosteron te Verhogen

Dit gebeurt door het metabolisme van ons natuurlijk oestrogeen te stimuleren. DIM zal helpen om hoge waarden aan oestrogeen uit het lichaam te halen. Alleen dit kan al helpen bij het behandelen van verschillende aandoeningen. Dit zal er ook voor zorgen dat we een gezonde verhouding krijgen tussen oestrogeen en testosteron bij mannen en bij vrouwen.

De betere 2-hydroxy metabolieten die door DIM supplement worden gestimuleerd zijn krachtige antioxidanten die helpen om de spieren te herstellen na fysieke training. Dit hebben we kunnen aantonen via wetenschappelijke onderzoeken bij vrouwen.

Door deze oestrogeendominantie te verminderen en ook door de aanmaak van deze kankerverwekkende 4 en 16 hydroxy oestrogenen te gaan verminderen zullen we een lager risico hebben op kanker. De 2 hydroxy oestrogenen helpen ook het actieve testosteron te verhogen bij mannen en vrouwen. Dit voordeel zorgt voor een verbeterde aanmaak van spieren en zal de gemoedstoestand, uithoudingsvermogen, libido en potentie enorm doen toenemen.

De vorming van vet rond de buik, heupen en billen is grotendeels door de aanwezigheid van hogere oestrogeenwaarden, in combinatie met gedaald testosteron. DIM supplement zal helpen om deze overtollige oestrogenen te verminderen en de gunstige oestrogenen te stimuleren. Dit kan er voor zorgen dat we minder vet rond onze middel ervaren.

De lever

bloemkool dim supplement werkingDe lever is belangrijk om de oestrogenen onschadelijk te maken. DIM supplement zal ervoor zorgen dat er voldoende enzymen worden aangemaakt die daartoe in staat zijn. Dit zal er hoofdzakelijk voor gaan zorgen dat het oestrogeen dat we niet nodig hebben zal worden afgebroken, zonder terug in het lichaam terecht te komen.

Overgewicht

Wanneer we dit gaan vergelijken met andere hormonen in het lichaam van vrouwen, hebben we een verminderde hoeveelheid testosteron aanwezig. Met deze lagere hoeveelheden is het belangrijk dat ze toch in balans blijven. Voor vrouwen speelt het hormoon testosteron een belangrijke rol in het regelen van de gemoedstoestand, het libido en het vet verbranden.

Wanneer we met teveel slechte oestrogenen in ons lichaam rondlopen, dan kunnen de andere hormonen receptoren geblokkeerd worden, waardoor we een verlaagde hoeveelheid hebben. Vrouwen hebben reeds een lagere hoeveelheid testosteron. Wanneer dit nog meer zou dalen dan kan dit voor problemen zorgen met de gezondheid van de vrouw. DIM supplement zal helpen om het overtollige oestrogeen te verwijderen. Dit zal helpen om het testosteron te doen en zal op die manier de  spijsvertering stimuleren.

Ook Interessant:  Kruiden Die Het Testosteron Verhogen

Verder is er ook nog het feit dat de goede oestrogenen eerder glycogeen gaan zoeken in in onze vetcellen. En daardoor eerder de vetverbranding dan de opslag van vet zal gaan stimuleren.

Borstkanker preventie

We zien natuurlijk ook een verlaging van het risico op borstkanker. Er zijn een aantal onderzoeken die deze preventieve werking tegen borstkanker hebben kunnen aantonen. Gedeeltelijk door de verhoging van de 2 hydroxy oestrogenen. Hier zien we ook hoe hoger de dosis hoe hoger dat stimulerend effect op de goeie oestrogenen. (bron)

Menopauze

Tijdens de menopauze zullen we alsmaar minder oestrogeen gaan aanmaken. Dat verhoogt natuurlijk het risico op een teveel aan slechte oestrogenen en een tekort aan gezonde goede oestrogenen. Door het stimuleren van de aanmaak van het goede oestrogeen. En het slechte oestrogeen te helpen verwijderen, krijgen we te maken met minder bijwerkingen van de menopauze zoals opvliegers, schommelende gemoedstoestand, depressie, slecht slapen…

Het zijn vooral de schommelingen in oestrogeen die hier kunnen worden aangepakt. Maar ook het dalend van de aanmaak van goede oestrogenen. Daardoor kan het risico op schade aangericht door het slechte oestrogeen duidelijk omlaag gebracht worden.

Testosteron verhogen

testosteron dimDit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Vrouwen hebben testosteron nodig om het libido in stand te houden bijvoorbeeld. Doordat de oestrogenen in balans worden gebracht zal er vaak een stijging van het testosteron opgemerkt worden. Deze stijging zal niet hoger worden dan het gemiddelde voor vrouwen. Ook voor mannen zullen we niet plots met hoge testosteronwaarden te maken krijgen. Maar het zal bij mannen die veel last hebben van aromatase. Met name de omzetting van testosteron in oestrogeen, wel grote verschillen kunnen teweegbrengen.

Ook Interessant:  Vitamine D Testosteron Voordelen

Doordat de aromatase wordt geblokkeerd kan er meer testosteron in het lichaam terecht komen. Dat heeft een gunstige invloed op het libido maar ook op onze gemoedstoestand.

Prostaat gezond houden

Het DIM supplement zal er ook voor zorgen dat we de prostaat gezond houden. Dit zal ervoor dat de kans kleiner wordt dat we prostaatkanker ontwikkelen. Ook mannen met een vergrote prostaat kunnen hier voordeel bij doen. Het zal namelijk verhinderen dat de prostaat verder groter zal worden. En het zal ook de pijn tijdens het plassen verminderen.

We zien onder meer dat DIM supplement de effecten van dihydrotestosteron of DHT in de prostaat kan tegenwerken. Dit heeft een sterke preventieve werking tegen kanker.

In dit onderzoek zien we onder meer dat het bepaalde eiwitten zal blokkeren cdk2 en cdk4. Daarnaast krijgen we een duidelijke verhoging van p27. Daardoor kwam men tot de vaststelling dat DIM supplement in staat is om de prostaatkanker cellen te kan blokkeren. (bron)

Gemoedstoestand verbeteren

Wanneer we met een verkeerde balans tussen de hormonen te maken hebben. Of wanneer we te maken hebben met een verlaagd libido of overgewicht en andere aangaande problemen die worden verholpen door diindolylmethaan te gebruiken. Dan spreekt het voor zich dat we ons beter gaan voelen wanneer deze stof gebruikt wordt. Men heeft daarom kunnen aantonen dat een sterke verbetering van de gemoedstoestand gaat optreden bij de mensen die het DIM supplement gebruiken.

DIM Supplement Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen die kunnen optreden wanneer een DIM supplement gebruikt wordt zijn hoofdpijn en diarree. De kans is natuurlijk een stuk hoger op deze bijwerkingen wanneer te hoge dosissen worden genomen.

DIM supplement mag ook niet gebruikt worden door zwangere vrouwen of door vrouwen die borstvoeding geven.You May Also Like

Close