Wat Is De Beste En Meest Complete Haar vitamine?Welke vitamines voor het haar zijn belangrijk?

haar vitamine BOns haar is zeer complex. Bijna volledig opgebouwd uit eiwit en heeft dan ook de nodige zorg en voeding nodig om gezond te blijven. Er zijn verschillende haar vitamines die elk hun afzonderlijke functie hebben. Deze vitamines voor haar zijn belangrijk om zowel het haar te laten groeien, het grijs worden van de haren tegen te gaan, haaruitval tegengaan en om de elasticiteit van het haar te verbeteren.

Het haar krijgt het dagelijks hard te verduren. Bij vrouwen nog meer dan bij mannen. Allerlei verschillende behandelingen zoals kleuring, permanent, ontkrulling, warmte, die zullen ervoor zorgen dat de haren onder druk komen te staan. Het is dan zeker geen overbodige luxe om te letten op de juiste voeding. Die de gezondheid van onze haren zullen optimaliseren met behulp van haar vitamines.

Vitamine B

Uiteindelijk zijn bijna alle vitamines belangrijk voor het haar. Maar vitamine B steekt er toch ver bovenuit. Omdat ze uit zoveel verschillende soorten bestaan en elk afzonderlijk ervoor zullen zorgen dat onze haren stevig en gezond blijven.

De B vitamines bestaan uit:

 • Choline
 • Pantotheenzuur
 • Biotine
 • Inositol
 • Kobalamine

Er zijn nog meer vitamines B maar dit zijn de belangrijkste haar vitamines wanneer het op de B familie aankomt.

Choline B4

Choline is een belangrijke haar vitamine. We hebben de stof echter ook nodig om onze huid en nagels gezond te houden. Het lichaam kan de stof aanmaken in de lever. Het wordt ook gevonden in verschillende voedingsmiddelen. Choline staat in direct verband met de gezondheid van de lever. Het zal dus niet alleen fungeren als een vitamine voor haar, maar ook voor onze lever.

vitamine voor je haarMen gebruikt het vaak om leverziektes te behandelen. Zijn belangrijkste functie is het helpen aanmaken van nieuwe cellen. Daardoor draagt ze rechtstreeks bij tot de gezondheid van het haar, de huid en de nagels. (1)

Ook Interessant:  Stinkvoeten verhelpen op een natuurlijke manier

Ze werkt nauw samen met inositol en zal de werking van inositol stimuleren. Het wordt daarom vaak gebruikt in cosmetische producten. Maar ook tegen vermoeidheid wordt choline vaak gebruikt.

Pantotheenzuur B5

Pantotheenzuur is een ander onderdeel van de vitamines B. De meeste mensen zullen er wel al van gehoord hebben, al wordt ze niet altijd besproken wanneer het gaat om haar vitamines. De stof is voornamelijk aan te raden om het grijs worden van de haren tegen te gaan. Maar draagt ook bij aan de gezondheid van de haren.

De stof werkt als een soort beschermingsmiddel voor de haren, dit komt doordat het dode huid zal helpen verwijderen. Op die manier kan er geen obstructie optreden voor nieuwe haren. En zullen we ook minder kans maken op kale plekken.

Pantotheenzuur zal helpen bij het gebruiken van proteïnes. Ons haar is bijna volledig opgebouwd uit proteïne, dus zal dit meteen de haren helpen voederen. (2)

We vinden de stof is zodanig veel voedingsmiddelen dat een gebrek aan deze stof zeer weinig voorkomt. Voorbeelden van voedingsmiddelen waar we de stof in kunnen tegenkomen zijn :

 • Vlees
 • Paddenstoelen
 • Peulvruchten
 • Avocado
 • Granen
 • Eieren

Mensen met diabetes hebben wel een verhoogd risico op een tekort aan deze stof.

Biotine B7 of H

Biotine is misschien wel de meest bekende haar vitamine. Ze wordt althans het meest in verband gebracht met vitamine voor haar. En dat is ook zeker niet zonder reden. biotine is belangrijk omdat ze rechtstreeks de groei van de haren zal helpen stimuleren.

De gezondheid van de haren zal verbeteren doordat de elasticiteit en levensduur van het haar verlengt wordt.

haar vitamineHet haar wordt beter gehydrateerd en zal ook de elasticiteit ervan verbeteren. Door deze twee factoren toe te passen zal de levensduur van de haren langer worden. Dat is dan ook de hoofdreden waarom deze vitamine voor het haar bijna overal in wordt verwerkt.

Ook Interessant:  Wat kunnen we doen tegen een Blaasontsteking?

Een andere belangrijke factor van biotine is dat ze zal helpen bij het aanmaken van keratine. Keratine is eigenlijk een eiwit. De haren bestaan voor een groot deel uit dit eiwit. Door het helpen aanmaken van keratine, spreekt het vanzelf dat het de groei van de haren sterk zal stimuleren. (3)

We hebben elke dag zo’n 100 mcg biotine nodig. Dat is niet zo moeilijk omdat ze in onze voeding zeer ruim aanwezig is. Een tekort aan deze stof komt daarom dan ook heel weinig voor.

Een supplement met biotine is niet meteen nodig omdat alle vitamines B sterk van mekaar afhangen. Wanneer we bijvoorbeeld te maken hebben met een tekort aan B12, dan kan dat de werking van biotine verminderen. Ook al hebben we geen tekort.

Om die reden is het beter om een vitamine B complex te gebruiken.

Inositol B8

Inositol is ook één van de meer bekende haar vitamines. Ze heeft een ondersteunende functie voor de haren. Maar is ook van groot belang voor onze hersenen en ons spijsverteringsstelsel.

Inositol werkt als een remmend middel op dihydrotesteron. Dihydrotestosteron of DHT heeft ongunstige effecten op de haren. Bij de meeste mannen is dit de oorzaak van kaalheid en bij vrouwen kan dit ook leiden tot kaalheid of het dunner worden van de haren tijdens de menopauze.

Het remmen van dht of dihydrotestosteron zal er dus voor zorgen dat we minder te maken krijgen met dunner wordend haar of haaruitval.

Ze is ook sterk van invloed bij de optimale werking van choline. Samen met choline zorgen ze voor de aanmaak van een bepaalde vetstof. Deze vetstof zal inwerken op de haarzakjes en daarmee ook de levensduur verlengen.  (4)

Ook Interessant:  Slechte adem verhelpen met natuurlijke middelen

Kobalamine B12

b12 tegen haaruitvalDeze haar vitamine kunnen we eigenlijk bovenaan zetten. Omdat zonder B12 alle andere effecten van B4, B5, B7 en B8 in het niets verdwijnen.

B12 is vooral belangrijk bij de aanmaak van rode bloedcellen. Daarin zal ze samen met het mineraal ijzer zorgen voor de productie van hemoglobine. Hemoglobine zal daarna zuurstof doorheen het lichaam transporteren via de rode bloedcellen.

Deze zuurstof moet naar alle cellen in het lichaam kunnen worden getransporteerd.

Wanneer zelfs maar een mild tekort aan B12 optreedt. Dan zal het vervoeren van zuurstof op een lager pitje geplaatst worden. Dat heeft meteen zijn impact op onze haren. De haren krijgen onvoldoende zuurstof, maar daarnaast kunnen ze ook te weinig voeding opnemen.

Het groeiproces wordt uitgesteld en de haren gaan ook vlugger uitvallen. Waardoor we sneller met haaruitval te maken hebben. Hiervoor is ook ijzer belangrijk. Want een tekort aan ijzer zal er ook voor zorgen dat B12 niet voldoende zijn job kan doen.

Besluit

We zien dus dat een resem aan B vitamines belangrijk zijn voor het haar. We kunnen dus zeker zeggen dat vitamine B wel de echte haar vitamine is. Er zijn zoveel verschillende stoffen die nodig zijn om de gezondheid van het haar optimaal te houden. Daarom is het onhaalbaar om van elke stof een extract te gebruiken. In de meeste gevallen is dat ook echter niet nodig, omdat ze wel goed vertegenwoordigd zijn in onze voedingsmiddelen.

Hoewel een licht tekort van één bepaalde stof er wel kan voor zorgen dat de werking van de andere stoffen vertraagd of belemmerd wordt. De enige oplossing daartegen is door een vitamine B complex te gebruiken. En op die manier te verzekeren van voldoende B vitamines. Om elke dag de haar vitamine op peil te houdenYou May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close