Kruiden Tegen MenstruatiepijnKruiden Tegen Menstruatiepijn

Kruiden tegen menstruatiepijn kunnen ingezet worden wanneer we last hebben van een aantal problemen tijdens de menstruatie. Dit kan gaan van buikkrampen tot bloedingen die wel heel erg hevig kunnen worden. Het komt ook voor bij bepaalde vrouwen dat de borsten zeer gevoelig kunnen worden, en zelfs pijnlijk aanvoelen.

vrouw menstruatiepijnAndere belangrijke problemen die kunnen optreden zijn vermoeidheid, slapeloosheid, water vasthouden, veel zin hebben in suiker.

Gelukkig hebben de meeste vrouwen geen last van menstruatiepijn. Ook komt het bij bijna alle vrouwen die last hebben van menstruatiepijn niet altijd voor. Maar is het slechts één keer op de tien menstruatiecyclussen.

Toch kan het belangrijk zijn dat we weten welke kruiden tegen menstruatiepijn kunnen worden ingezet. En wanneer het nodig is, ze kunnen gebruikt worden om de pijn te verzachten.

Wanneer pijnlijke menstruatie meer voorkomt dan is het belangrijk dat we toch met de dokter erover praten. Hoewel deze kruiden tegen menstruatiepijn kunnen worden ingezet, toch kan een onderliggende oorzaak aan de basis liggen van de pijn. Zeker wanneer die bij elke cyclus zou blijven voorkomen. Dat kan een aandoening aan de eierstokken of baarmoeder zijn, constipatie kan ook een oorzaak zijn, of problemen met de vruchtbaarheid.

Ook Interessant:  Welke Vochtafdrijvende Thee Is De Beste?

Dong Quai

Dong Quai is een heel belangrijk voorbeeld van kruiden tegen menstruatiepijn. Dong Quai zal vooral helpen bij krampen.

Het kruid heeft een sterke ontstekingsremmende werking en zal om die reden de pijn gaan verminderen. dong quai menstruatieOok heeft het kruid een licht verdovende werking op het zenuwstelsel. Dat zal ook helpen om de pijn te verzachten.

We moeten hier wel weten dat we deze kruiden tegen menstruatiepijn niet mogen gebruiken wanneer we ook te maken hebben met hevige bloedingen. Omdat dong quai ook het bloed dunner zal maken zou het de bloedingen nog erger kunnen maken.

Het wordt ook niet alleen gebruikt als kruiden tegen menstruatiepijn. Dong Quai kan ook worden ingezet bij vrouwen die moeilijk zwanger worden.

Het supplement verbetert ook de vruchtbaarheid bij vrouwen.

Het heeft een licht oestrogene werking en zal daardoor heel gunstig zijn bij vrouwen waar de balans tussen de hormonen verstoord geraakt is.

Toch is dit kruid niet aangeraden bij vrouwen met een verhoogd risico op borstkanker. Ook vrouwen die reeds hebben te maken gehad met borstkanker gebruiken dong quai beter niet.

Omdat het een oestrogene werking heeft op het lichaam.

Paardenbloem

pms paardenbloemWanneer we last hebben van buikkrampen, een opgeblazen gevoel of vocht vasthouden dan kan de paardenbloem een goed alternatief bieden.

Ook Interessant:  Wat is de Werking van een DIM Supplement?

Paardenbloem is een sterk vochtafdrijvend middel en zal ook de spijsvertering verbeteren. Constipatie kan er ook mee worden verholpen. De paardenbloem is een zeer krachtig kruid om lever te reinigen. Hoewel de meeste mensen dat niet verwachten omdat het in onze landen gezien wordt als een onkruid. Tijdens de lentemaanden en zomermaanden staat het gras er vol van. We willen het zo snel mogelijk verwijderen, maar toch kan dit kruid onze menstruatiepijn sterk doen afnemen.

Door de sterke vochtafdrijvende werking zal het supplement de nieren reinigen en op die manier ook de baarmoeder helpen om gifstoffen af te scheiden.

Valeriaan

Valeriaan is een middel om te ontspannen. Het wordt echter ook vaak gebruikt als kruiden tegen menstruatiepijn. Omdat het een licht verdovende werking heeft zal het de pijn helpen verzachten. Wanneer we last hebben van een opgeblazen gevoel of buikkrampen hebben. Dan kan valeriaan heel goed ingezet worden om deze pijn te verhelpen.

Het zal ook ontspannend werken op de spieren en dus ook op de spieren die in de baarmoeder aanwezig zijn. Dat zal op die manier ook helpen om minder pijn te veroorzaken tijdens de menstruatie.

Hoewel valeriaan zal helpen om te ontspannen en om te slapen, toch worden we er niet moe van. Hoewel het niet meteen gezien wordt als een middel tegen depressie. Toch kan het de gemoedstoestand verbeteren. Dat zal bepaalde symptomen van depressie helpen vermijden en ons daardoor een beter gevoel geven.

Ook Interessant:  Dong Quai Werking en Bijwerkingen

Het supplement kan om die reden gewoon gebruikt worden gedurende de dag.

Ginkgo

ginkgo menstruatiepijnGinkgo staat vooral bekend om zijn gunstige werking op ons geheugen. Dat klopt ook wel, we kunnen met ginkgo ons cognitief geheugen verbeteren, daarmee zal ook de concentratie toenemen. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat Ginkgo nog een groot aantal andere voordelen te bieden heeft. Zo heeft het kruid enkele gunstige effecten bij vrouwen.

Zo zal het bijvoorbeeld zorgen voor het afvoeren van overtollig water in het lichaam. Het kan ook helpen om gevoelige borsten te herstellen. Een teveel aan prolactine en cortisol kan ermee worden hersteld. Dat verhoogde prolactine zal vooral de tepels of volledige borst gevoeliger maken voor oestrogeen. En kan daardoor een prikkelend gevoel geven.

Vrouwen die last hebben van een wisselende gemoedstoestand kunnen hierbij ook baat hebben. Dit komt doordat Ginkgo supplement de neurotransmitters gaat stimuleren. Dat zal ervoor zorgen dat symptomen van depressie minder de kans krijgen om op te komen.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close