Zink Tabletten tegen Haaruitval Zink tabletten tegen haaruitval

zink haaruitvalZink tabletten tegen haaruitval worden vaak gebruikt als redmiddel tegen haarverlies. Maar werkt dit nu ook? We weten ondertussen dat het mineraal belangrijk is voor de aanmaak van sperma en testosteron. Dat het een grote rol speelt in het blokkeren van de aromatase en er daarmee zal voor helpen zorgen dat er minder testosteron verloren gaat in oestrogeen.

We weten dat het mineraal zal instaan voor het optimale gebruik van de eiwitten in ons lichaam en dat het daarnaast zal werken als een antioxidant en ons bescherming zal bieden tegen allerlei ziektes en schade aangebracht door vrije radicalen in het lichaam.

De werking van Zink Tabletten tegen Haaruitval

zinktabletten haaruitvalHoe kunnen zink tabletten tegen haaruitval werken? Wel dit is makkelijk te verklaren eigenlijk, onze haren zijn opgemaakt uit 2 belangrijke soorten eiwitten. Collageen en keratine. Wanneer we te maken hebben met een zinktekort dan kunnen de waarden van deze eiwitten sterk gaan veranderen. Dit kan ervoor zorgen dat de gezondheid van onze haren aangetast worden. Zink tabletten tegen haaruitval zullen dus ervoor helpen te zorgen dat deze waarden intact blijven. En dat de eiwitten nog steeds in dezelfde hoeveelheid voorkomen. En op die manier zullen bijdragen aan de elasticiteit en de gezondheid van onze haren.

Ook Interessant:  Oestrogeen verlagen bij mannen met voeding en supplementen

Een ander probleem bij een zinktekort is dat onze natuurlijke olie op de hoofdhuid minder zal worden aangemaakt. Zink tabletten tegen haaruitval zullen er dus ook voor gaan zorgen dat de aanmaak van deze olie gegarandeerd wordt.

We praten hier nu wel over de voordelen van zink tabletten tegen haaruitval. Maar laten we wel duidelijk zijn dat dit geldt voor mensen die met een zinktekort te maken hebben. Teveel zink kan namelijk ook ongunstige effecten op het lichaam veroorzaken.

Zo kan het zorgen voor misselijkheid en braken. Kan het diarree veroorzaken en bij mannen zelfs leiden tot prostaatproblemen, wanneer dit wordt gebruikt in extreem hoge hoeveelheden (+50mg). Dit lijkt misschien een zeer hoge waarde, aangezien de dagelijkse aanbevolen dosis slechts om en bij de 10 mg bedraagt voor mannen.

Andere eigenschappen van zinktabletten

Naast zink tabletten tegen haaruitval gebruiken heeft het mineraal nog een grote invloed op een reeks andere zaken in het lichaam. De belangrijkste hebben we hier reeds besproken. Het mineraal is van belang bij het aanmaken van testosteron en zal bijdragen aan de hoeveelheid sperma die een man zal aanmaken in de teelballen.

Hoe hoger de hoeveelheid in het lichaam van het mineraal bedraagt, hoe meer sperma en hoe vruchtbaarder het sperma dan ook zal worden. Dit speelt dus duidelijk een grote rol bij de vruchtbaarheid voor mannen.

Ook Interessant:  Werking van Zinktabletten

Verder zien we dat het mineraal een zeer sterke anti-oestrogeen is. Het zal de aromatase tegengaan in het lichaam. Aromatase is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Dit probleem komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen en is tot op een bepaald niveau absoluut normaal.

Echter wanneer we onder stress komen te staan zal de aromatase sterk gaan toenemen. Wanneer die gaat toenemen raken alle andere hormonen uit balans en zullen we dat meteen merken aan onze gemoedstoestand, ons libido, de potentie en aan onze lichaamssamenstelling.

Het zal bij mannen en bij vrouwen zorgen voor een versnelde toename van overgewicht. Nefaste gevolgen hebben op het seksleven en kan uiteindelijk leiden tot depressie. Verder is het mineraal ook van belang om een normale hoeveelheid dopamine aan te maken in het lichaam. Het eiwit die nodig is om dopamine aan te maken in de hersenen wordt namelijk voor een groot deel gehaald dankzij de metabolisering uit onze voeding. Waar zink een groot aandeel in heeft.

Prostaat

Zink tabletten zullen bescherming bieden tegen prostaatkanker. Mannen met prostaatkanker hebben in bijna alle gevallen te maken met een zinktekort. Het is daarom van belang dat we zorgen voor een adequate hoeveelheid van het mineraal.

Ook Interessant:  Slechte adem verhelpen met natuurlijke middelen

Langs de andere kant zijn enorme dosissen ook niet gunstig voor onze prostaat. Dit kan dan weer leiden tot een vergrote prostaat. We dienen dus te zorgen voor minstens 11 mg tot maximum 50 mg per dag. Om te kunnen genieten van de voordelen voor onze prostaat.

Waarom gebruikt men extreem hoge dosissen?

krachtsporters zinkToch zijn deze dosissen van meer dan 50 mg geen uitzondering in de bodybuilding wereld. Omdat zink er namelijk voor zal zorgen dat het testosteron gaat stijgen en dat de aromatase, ofwel de omzetting van testosteron naar oestrogeen wordt tegengegaan.

Daarom worden vaak wel heel hoge dosissen gebruikt door krachtsporters. Een ander gunstig voordeel is dat het de aanmaak van cortisol binnen de perken zal houden en ervoor zal zorgen dat we beter onze eiwitten kunnen gebruiken in het lichaam.

Allemaal voordelen om sneller spiermassa op te bouwen dus. Daarom worden vaak wel hoge dosissen gebruikt. Maar dit gaat dan ten koste van de gezondheid van onze prostaat. Aangeraden wordt om geen hogere dosissen te gebruiken dan 200% van de dagelijkse aanbevolen dosis. Dat is tussen de 20 en 25 mg per dag wanneer een supplement gebruikt wordt.

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3746228/

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0625.2005.00365.x/fullYou May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close