4 Meest Krachtige Anti-oestrogeen supplementen

Oestrogeen verlagen met supplementen

Teveel oestrogeen zal je lichaam geen goed doen. Oestrogeen, en vooral het teveel aan oestrogeen houdt de testosteronproductie tegen en kan vrouwelijke kenmerken aan het lichaam teweegbrengen.

De grote reden waarom de moderne man teveel oestrogeen heeft is aromatase. Dat verandert testosteron in oestrogeen.

Een andere factor die ervoor zorgt dat men teveel oestrogeen heeft zijn oestrogeen-achtige producten, schoonheidsproducten bevatten vooral deze stoffen. Maar dat kan ook gewoon in de voeding gevonden worden. Vooral voorverpakte voeding.

Hier vind je een lijst met 5 supplementen die helpen om het oestrogeen te verlagen en om de aromatase te blokkeren.

anti oestrogeen supplementen

Zink

Het mineraal zink is één van de 24 essentiële mineralen, het regelt meer dan 100 enzymen in het lichaam en het is gekend voor zijn testosteron verhogende effecten. Dit mineraal is ook zeer goed om het oestrogeen te blokkeren, het werkt door het enzym dat de aromatase in werking doet treden te blokkeren. Dat enzym zorgt ervoor dat testosteron molecules worden omgezet in oestrogeen. Zink houdt dat proces tegen.

Een studie toonde aan dat een tekort aan zink de activiteit van oestrogeen kan verdubbelen. Zink tekort komt veel meer voor dan men zou denken. Per dag hebben we 11 mg zink nodig. Dat komt doordat ons lichaam de zink niet kan opslaan, noch verwerken. Mannen die seksueel actief zijn verliezen bij een ejaculatie ongeveer 10 mg aan zink. Dus mannen die elke dag seks hebben (of masturberen) doen er goed aan om 20 mg per dag aan zink in te nemen.

oesters zink

Zink verhoogt testosteron en libido. Een tekort aan zink is slecht voor de prostaat bij mannen, echter een teveel (+50 mg zink per dag) is ook negatief voor de prostaat.

Zink is zeker niet alleen belangrijk voor mannen, vrouwen hebben er baat bij (vooral tijdens de zwangerschap) om genoeg zink in te nemen. Dit voor de algehele gezondheid van de cellen en een vlot metabolisme.

Dus om ervoor te zorgen dat je elke dag genoeg zink binnenkrijgt dien je een supplement te nemen of nog beter, dien je vele oesters en steak te eten! Klik hier voor een lijst van voeding met veel zink

Resveratrol

Resveratrol is een van antioxidanten polyfenolen gevonden in rode druiven. Het is één van de enige voordelen van rode wijn. Recent onderzoek heeft aangetoond dat resveratrol de aromatase kan tegenwerken.

De studie ontdekte dat resveratrol het enzym die de aromatase in gang zet blokkeert en oestrogenen blokkeert in borstkankercellen. Ook werd ontdekt dat het zorgt voor een algemeen lager oestrogeen gehalte.

druiven resveratrol

Resveratrol wordt ook in verband gebracht met een langer leven, preventie tegen kanker en bescherming voor het hart. Verschillende studies met dieren hebben uitgewezen dat resveratrol de levensduur van bepaalde vissen met 56% verlengt. Ook werd er via dierstudies ontdekt dat resveratrol tumoren kan doden aanwezig in het spijsverteringsstelsel of in de huid. Een ander voordeel van resveratrol is dat het de bloedvaten beschermt. Het zal de oxidatie in de bloedvaten tegenwerken.

Verdere studies volgen over de effecten van resveratrol. Wanneer je een supplement gebruikt met resveratrol, zorg er dan voor dat het gaat om de druivenschil.

DIM

Diindolymethane (DIM) komt natuurlijk voor in kruisbloemige groenten zoals broccoli en bloemkool, radijzen en spruiten.

Het heeft positieve effecten op de hormonenbalans in het lichaam, waardoor het oestrogeen gaat lokaliseren en op die manier in balans gaat brengen. Het zal ervoor zorgen dat minder testosteron wordt omgezet in oestrogeen, en het zal er ook voor zorgen dat mogelijk schadelijk oestrogeen, onschadelijk gemaakt wordt.

bloemkool DIM

DIM zorgt voor een minder snelle toename aan gewicht. Mensen die willen afslanken doen er goed aan om veel kruisbloemige groenten te eten.

DIM helpt de lever om oestrogeen te verwerken en zet het oestrogeen om in een onschadelijke vorm. DIM kan je innemen via supplement of door het eten van heel veel kruisbloemige groenten. Let wel bij het nemen van een supplement dat je niet over de aanbevolen dagelijkse dosis gaat. Teveel DIM kan er namelijk net voor zorgen dat het oestrogeen toeneemt. Een hoeveelheid van 100 Mg per dag wordt aanbevolen om het oestrogeen te verlagen.

Myomin

Myomin is een chinese kruidenmix, en is relatief nieuw. Het bevat de volgende kruiden: Aralia, Curcuma, Cyperus en Sarsaparilla. Volgens de makers zijn de combinatie van deze Chinese kruiden uitstekend en werken ze door de aromatase te blokkeren, zowel voor vrouwen als mannen met hoog oestrogeen.

De meeste hebben waarschijnlijk nog nooit over dit supplement gehoord. De studies toonden echter aan dat de myomine mix het oestrogeen kan halveren. Op die manier zorgt het ook voor een verhoging van het testosteron.

Calcium-D-Glucarate

Calcium-D-Glucarate is een vezel die zich bevindt in de meeste donkere bessen. Het werkt door oestrogeen molecules te vernietigen. Het vangt oestrogeen moleculen zorgt dat ze worden uitgescheiden zonder terug in het lichaam te worden opgenomen.

Jammer genoeg is er niet veel onderzoek die dit kan bewijzen. Het enige wat men heeft als bewijs is 1 studie bij ratten die het oestrogeen deed dalen met 23%.

zwarte bessen anti oestrogeen

Dit zijn in het kort 5 belangrijke supplementen die ervoor zorgen dat het oestrogeen gedeeltelijk geblokkeerd wordt. Ze hebben allemaal een andere werking maar komt neer op hetzelfde effect. Het oestrogeen in het lichaam doen dalen! Een lager oestrogeen is niet alleen van belang voor het libido, met minder oestrogeen in het lichaam zul je een drogere look krijgen. Het lichaam wordt harder en ziet er al snel gespierder uit, doordat de vetmassa die de spieren gedeeltelijk bedekt, zal verdwijnen. Ook zal het testosteron in het lichaam toenemen. Dat zal een versnelde spieropbouw teweeg brengen.