Bloedsuiker Verlagen Op Natuurlijke ManierBloedsuiker Verlagen Op Natuurlijke Manier

Wanneer mensen last hebben van een hoge bloedsuiker, dan verhoogt de kans natuurlijk op het uiteindelijk ontwikkelen van diabetes type 2. Het komt voor bij iets minder dan de helft van de mensen.

De bloedsuiker verlagen op natuurlijke manier is dus aangeraden voor de mensen die problemen ondervinden met een hoge suikerspiegel.

We kunnen een groot aantal voedingsmiddelen gebruiken en op die manier de bloedsuiker verlagen op natuurlijke manier.

Vezels

peulvruchten vezelsDe eerste en meteen ook de beste manier is door meer vezels te eten. Vezels zullen de bloedsuikerwaarden omlaag brengen.

Dat komt doordat ze de vertering gaan vertragen en op die manier minder snel koolhydraten kunnen omzetten in glucose.

Dat zal ervoor zorgen dat we geen pieken meer ervaren in de bloedglucosewaarden en zal meteen de kans op diabetes enorm doen afnemen.

Vezels kunnen ook gebruikt worden om voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat de bloedsuiker gaat stijgen, te compenseren. Voedingsmiddelen hebben een glycemische index. Dat is een cijfer van 1 tot 100 en toont aan hoe snel de suiker wordt opgenomen in het bloed. Voedingsmiddelen die veel vezels bevatten hebben een lage glycemische index. Zij kunnen dan gebruikt worden om voeding met een hogere glycemische index te compenseren.

Voorbeeld

Een rijpe gele banaan bijvoorbeeld, heeft een hogere glycemische index dan een groene onrijpe banaan. Ze bevat dus meer snelle suikers. Wanneer we een banaan eten zal de bloedsuiker gaan stijgen. Wanneer we de banaan in combinatie met vezelrijke voeding zoals haver of chiazaad gaan eten. Dan zien we een veel minder grote stijging. Doordat de vezels de glycemische index van het totaal gaat omlaag brengen.

Ook Interessant:  Groene Thee Pillen Kopen? De Voordelen!

Fenegriek

Fenegriek wordt ook vaak gebruikt om te kunnen de bloedsuiker verlagen op natuurlijke manier. Dit komt ook grotendeels door de hoge hoeveelheid vezels.

Ze zijn familie van de bonen en worden vooral gebruikt door vrouwen. De belangrijkste voordelen ervan zijn om de bloedglucosewaarden te verlagen en om borstgroei bij vrouwen te stimuleren.

Dit is te verklaren door zijn oestrogeenachtige werking. Een supplement met fenegriek is een uitstekende manier om de bloedsuikerwaarden onder controle te houden.

Kaneel

kaneel diabetes bloedsuiker verlagenKaneel is een ander goed voorbeeld. Het wordt heel vaak gebruikt in wafels en pannenkoeken.

Hoewel het gebruik van kaneel in de keuken ervoor zal zorgen dat we de bloedsuiker verlagen op natuurlijke manier.

Toch is het gebruik van een supplement nog krachtiger. Zoals we in dit onderzoek (1) kunnen zien.

Kaneel zal er ook voor zorgen dat de LDL cholesterol gaat dalen en de HDL cholesterol gaat toenemen.

We krijgen een beschermend effect tegen diabetes type 2. Maar ook mensen die reeds met de ziekte in aanraking zijn gekomen kunnen hiervan profiteren. Zo wordt het makkelijker voor hen om de bloedsuiker in balans te houden en kunnen ze daardoor een lagere hoeveelheid medicijnen gebruiken om de ziekte onder controle te houden.

Het effect van kaneel zal zich niet alleen beperken tot het verlagen van de bloedsuiker. Het kan ook helpen de bloeddruk onder controle te houden. Dat heeft ook een gunstig effect voor mensen met diabetes.

Kaneel zal de receptoren die ons gevoelig maken voor insuline gaan herstellen. We zijn allemaal geboren met gezonde insuline receptoren. Tenzij we diabetes type 1 hebben. Diabetes type 2 ontstaat doordat deze receptoren verzwakken naarmate we ouder worden en meer en meer suiker gaan eten. Dankzij kaneel kunnen we dit dus helpen herstellen.

Om volledig van diabetes type 2 te genezen door kaneel te gebruiken is het waarschijnlijk te vroeg om hier uitsluitsel over te geven. Verdere onderzoeken hiermee zullen vast en zeker volgen.

Ook Interessant:  Fenegriek Capsules Bijwerkingen

Knoflook

knoflook bloedsuiker verlagendKnoflook is vooral bekend om zijn gunstige werking op het hart en op onze bloedvaten. Het kan onder andere bescherming bieden tegen hartziekten. En zal ook de bloeddruk verlagen.

Maar wat de meeste mensen nog niet weten over knoflook is dat het ook kan gebruikt worden om te kunnen de bloedsuiker verlagen op natuurlijke manier.

De insulinegevoeligheid van het lichaam gaat ook toenemen na het gebruik van knoflook. Dit is ook van toepassing bij ajuinen.

Daarnaast heeft knoflook ook een gunstige werking op onze cholesterol. (2)

Om de slechte adem te vermijden bij het gebruiken van knoflook in onze voeding, kunnen we ook een supplement gebruiken.

Avocado

Avocado bevat meervoudig onverzadigde vetzuren. Die zullen ervoor zorgen dat de spijsvertering trager gaat werken. Dit zal op zijn beurt leiden tot een  verlaging van de bloedsuikerwaarden.

Avocado kan heel goed in combinatie met koolhydraten worden gegeten om de bloedsuikerwaarden bijvoorbeeld in balans te houden. (3)

Aardappelen alleen zullen de bloedsuikerwaarden doen stijgen. Wanneer we aardappelen in combinatie met avocado eten, zullen we niet zo’n forse stijging opmerken.

Avocado zorgt er ook voor dat het lichaam gevoeliger wordt voor insuline.

Koffie

Niet zo’n significante stijging echter, maar toch zo’n 12%. Koffie drinken zal de bloedsuiker verlagen op natuurlijke manier.

Door na de maaltijd een kopje koffie te drinken kunnen we dus de bloedsuiker omlaag brengen. (4)

We moeten hier echter wel rekening houden met het vochtafdrijvend effect van koffie. Om die reden drinken we beter na elk kopje koffie een glas water. Het is ook niet meteen aangeraden om meer dan 4 grote of 6 kleine kopjes koffie per dag te drinken.

Ook Interessant:  Wat is de Werking van Fenegriek

De hoge hoeveelheid cafeïne kan bepaalde bijwerkingen doen ontstaan, zoals een verhoogde hartslag en kan slaapproblemen doen ontstaan.

Appelazijn

appelazijn bloedsuikerAppelazijn kan heel wat goeds betekenen voor ons lichaam. Zo kan het helpen bij het afvallen. Kan het worden ingezet om problemen zoals artritis te verminderen.

Appelazijn is niet alleen in staat om de bloedsuiker te doen dalen. Het kan ook helpen om bacteriën te vernietigen in het lichaam. Wanneer we te maken hebben met schimmel op onze nagels bijvoorbeeld. Dan kan dit met een beetje appelazijn worden opgelost.

Blaasontsteking wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de E. coli bacterie. Die kan ook worden gedood door gebruik te maken van appelazijn. Wanneer we bijvoorbeeld last hebben van blaasontsteking kunnen we elke dag een glas water drinken met 2 soeplepels appelazijn.

We kunnen ook een bad nemen met een bepaalde hoeveelheid appelazijn in het badwater. Het zal verder ook helpen om de PH waarde in de vagina te herstellen. Iets wat ook gedeeltelijk kan zorgen voor de ontwikkeling van een blaasontsteking of een stinkende afscheiding.

En kunnen we appelazijn ook gaan gebruiken om de bloedsuikerwaarden te verlagen. (5)

Appelazijn zal ervoor zorgen we gevoeliger worden voor insuline wanneer we een maaltijd eten die veel koolhydraten bevat. We zien een daling van 20 tot 35% van de bloedsuikerwaarden. (6)

Ook wanneer we slechte koolhydraten eten, zogenaamde snelle suikers. Dan nog kunnen we genieten van het sterk bloedsuikerverlagend effect van appelazijn. We zien via onderzoeken dat bij het eten van 50 gram wit brood de bloedsuiker gaat dalen met maar liefst 34% (7)

Er bestaat twee varianten. We kiezen beter voor de troebele variant. Omdat de lichtere versie gezeefd werd en daarbij een groot deel vitamines en mineralen verloren zijn gegaan.You May Also Like

Close