Werking Van Ravintsara Op Het Lichaam (Ravensara aromatica)Ravintsara is een essentiële olie die we voor heel wat verschillende aandoeningen kunnen gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan een plotse hoofdpijn, of een ernstige verkoudheid. Ravintsara wordt reeds duizenden jaren gebruikt voor een groot aantal problemen met de menselijke gezondheid. Er zijn zelfs onderzoeken die gunstige resultaten aantonen bij het gebruik van Ravintsara en depressie.

ravensara aromatica

De naam kan soms verwarrend zijn. Want er zijn verschillende benamingen die worden gebruikt. Zo hebben we Ravintsara, we hebben ook Ravensara aromatica. Het wordt kan ook aan elkaar worden geschreven. Dan krijgen we Ravensaraaromatica. De olie komt van de Cinnamomum camphor plant. En net zoals de grote diversiteit in de benamingen van Ravintsara, zo zijn ook de verschillende gebruiken van deze olie.

De plant is verwant met Eucalyptus en wordt regelmatig verward met deze plant. Mede omdat de olie een gelijkaardige geur verspreidt. Maar ook een gelijkaardige werking heeft. Toch is Ravintsara een compleet op zichzelf staande soort essentiële olie.

Ontstekingsremmend werking

Een belangrijke werking van Ravintsara is de ontstekingsremmende werking. Dit kunnen we gebruiken wanneer we last hebben van reuma of artrose. We kunnen de olie aanbrengen op de plaats van de pijn. Dat zal ervoor zorgen dat de pijn rond de gewrichten of spieren gaat verdwijnen. Het kan dus worden gebruikt ter vervanging van een pijnstiller bij mensen die last hebben van pijnlijke gewrichten.

Om beter te slapen

Ravintsara wordt ook gebruikt bij mensen die problemen hebben om in slaap te vallen. Dit komt door de ontspannende effecten die de geur met zich meebrengt. Wanneer we de Ravintsara olie inademen krijgen we een ontspannend gevoel. Dat zal ervoor zorgen dat stress of angst voor een groot stuk verdwijnt. En kan het makkelijker maken bij mensen die teveel piekeren in bed, om de slaap te vatten.

Stress verminderen en gemoedstoestand verbeteren

ravintsara stress

We hebben het daarnet gehad over de belangrijke ontspannende werking van ravintsara. Dit zal onder meer een belangrijke invloed hebben op hoe we ons voelen. Onze mentale gezondheid zal er dus een groot voordeel uit doen.

Er is een sterke relatie tussen het zenuwstelsel en ravintsara olie. Waardoor een betere gemoedstoestand ontstaat en er ook minder angst, paniek en stress wordt ervaren. Ravintsara kan ook gebruikt worden door studenten tijdens het studeren. Omdat het twee belangrijke zaken gaat aanpakken. Eerst en vooral zullen we de concentratie kunnen verbeteren. Waardoor we makkelijker kunnen studeren. Verder zullen we ook de angst en stress verlagen. Wat ervoor zal zorgen dat we minder snel in paniek raken en dus beter kunnen studeren.

Luchtwegen vrijmaken, ademhaling verbeteren

Wanneer we last hebben van een infectie op de luchtwegen kan ravintsara wonderen doen. Die zal er namelijk voor zorgen dat de bloedvaten wijder worden. Dit heeft als effect dat er meer zuurstof kan worden gehaald uit de longen. En zal de ademhaling duidelijk verbeteren.

Een ander belangrijk effect van ravensara is dat het overtollig slijm uit de longen zal helpen verwijderen. Overtollig slijm die mogelijk onze luchtwegen kan blokkeren. Waardoor we terug vrij kunnen ademhalen.

Verkoudheid en griep behandelen

verkoudheid griep ravintsara

Ravintsara olie wordt reeds duizenden jaren gebruikt als een middel tegen verkoudheid en griep. Dit gebeurt door een combinatie van verschillende effecten. Eerst en vooral zal ravintsara de luchtwegen vrijmaken en de ademhaling verbeteren. Overtollig slijm verwijderen in de longen of neus. Maar zal ook dankzij de ontstekingsremmende werking gaan strijden tegen giftige stoffen die het lichaam hebben binnengedrongen en daar schade proberen aan te richten.

We kunnen om verkoudheid en griep te bestrijden, de ravintsara op verschillende manieren gebruiken. We kunnen de geur opsnuiven. Ook kunnen we een kleine hoeveelheid ravintsara olie toevoegen aan ons bad. En op die manier de dampen inademen. Of we kunnen een luchtverfrisser gebruiken en daar ravintsara aan toevoegen. Op die manier krijgen we ook nog een ander voordeel, namelijk een leuke prettige geur in de huiskamer.

Wonden behandelen

Een andere belangrijke werking van ravintsara is dat we die kunnen gebruiken wanneer we last hebben van snijwonden, brandwonden, insectenbeten of allergische reacties. We kunnen dan een kleine hoeveelheid aanbrengen op de plaats van de ontsteking. Door middel van zijn ontstekingsremmende, antimicrobiale en antiseptische werking zal ravintsara de wonde helpen genezen.

Het kan in enkele minuten de jeuk of roodheid behandelen. We dienen echter wel op te letten bij open wonden. Het is niet aangeraden om de olie te gebruiken bij open wonden. Omdat dit voor een zeer prikkelend effect kan zorgen.

Gezonde huid behouden

ravintsara bij psoriasis

De essentiële olie van Ravintsara zal er ook voor zorgen dat we huidaandoeningen kunnen behandelen. Deze kunnen zelfs van zodanig ernstige aard zijn zoals psoriasis of eczeem. Omdat het nogal een dure oplossing kan zijn om pure ravintsara olie op onze huid te smeren, kunnen we bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid olie toevoegen aan een crème die we gebruiken tegen deze aandoeningen.

Luchtverfrisser en deo

De eigenschappen en werking van ravensara zijn zo krachtig dat we die kunnen gebruiken als luchtverfrisser of deodorant. Wanneer we bijvoorbeeld rokers op bezoek gehad hebben, dan kunnen we in enkele uren de tabakgeur volledig uit de woonkamer verwijderen. Ook wanneer we honden hebben en deze in de zetel hebben gelegen. Dan kunnen we ook de geur van de huisdieren verwijderen door een kleine hoeveelheid op de zetel aan te brengen.

Het kan echter ook gebruikt worden als persoonlijke deodorant en we kunnen die aanbrengen aan ons lichaam.

Gebruik van ravintsara

ravintsara essentiele olie

Het is belangrijk dat we de ravensara niet inwendig innemen. Ook is het beter dat we de essentiële olie aflangen met water wanneer we die rechtstreeks op de huid aanbrengen.

We kunnen ravintsara op verschillende manieren gebruiken. Wanneer we vooral van de prettige geur willen gebruikmaken in huis of in het toilet kunnen we bijvoorbeeld een aromaverspreider gebruiken. En daar dan de olie in toevoegen.

Ravensara olie kan besteld wordenClose