Bloedsuiker verlagen met fenegriekBloedsuiker verlagen met fenegriek

Inleiding

bloedsuiker verlagen fenegriekFenegriek is een plant die groeit in delen van Europa en West-Azië. De bladeren zijn eetbaar, maar het zijn de kleine bruine zaadjes die bekend zijn om hun geneeskrachtige werking. Bloedsuiker verlagen met fenegriek is één van die geneeskrachtige voordelen van fenegriek.

Het eerste bekende gebruik van Fenegriek dateert reeds van 1.500 V. Chr. In het oude Egypte. Langs het Midden-Oosten en Zuid-Azië.

De zaden werden traditioneel gebruikt als een specerij en als een medicijn.

Het gebruik ervan werd aan geraden bij

  • Problemen met de spijsvertering
  • Problemen bij het geven van borstvoeding
  • De bevalling vergemakkelijken
  • Artritis
  • Problemen met de nieren
  • Problemen tijdens de menopauze

Moderne gebruiken

Vandaag de dag wordt Fenegriek gebruikt voor verschillende aandoeningen te behandelen.

Deze zijn onder andere

fenegriek bloedsuikerverlagendEr wordt beweerd dat het helpt om de melkproductie op gang te brengen bij vrouwen die borstvoeding geven. Vooral vrouwen die slechts gedeeltelijke borstvoeding geven kunnen er baat bij hebben.

Door het mengen van borstvoeding met gekochte voeding voor de baby, wordt de melkproductie verlaagd. Bij veel vrouwen is de melkproductie dan te laag geworden. Om die reden kan het kruid een handje helpen, en op die manier ervoor zorgen dat toch voldoende melk wordt geproduceerd om de borstvoeding te kunnen blijven garanderen.

Het is echter niet aangeraden voor vrouwen tijdens de zwangerschap om fenegriek te gebruiken. Dit komt doordat het de kansen op een miskraam doet stijgen.

Ook Interessant:  Wat Zijn De Voordelen Van Ginseng?

Fenegriek kan de spieren in de baarmoeder ontspannen en doen samentrekken. Om die reden wordt het vaak gebruikt tijdens de bevalling wanneer die moeilijk verloopt.

Voor vrouwen die niet zwanger zijn, of net zijn bevallen is er geen enkel probleem. Zolang er geen hoge hoeveelheden van meer dan 100 gram dagelijks gebruikt worden. Anders kan diarree optreden.

Fenegriek kan je kopen als een specerij in een poedervorm of in zaadjes. Je kan fenegriek ook krijgen in een supplement. Fenegriek wordt ook vaak gebruik in vele Indiase recepten. De zaden kan je vinden in de Indische supermarkten.

In het westen worden niet vaak de zaden gebruikt omdat de smaak ervan zeer bitter is.

Bloedsuiker verlagen met fenegriek

Bloedsuiker verlagen met fenegriek is reeds aangetoond in verschillende onderzoeken bij mensen met diabetes. De fenegriek is zeer goed in staat om te kunnen de bloedsuiker verlagen.

Fenegriek zaden kunnen goed van pas komen bij mensen met diabetes omdat ze vezels bevatten en andere bestandsdelen die de spijsvertering gaan vertragen en ook de opname van suiker en koolhydraten gaan vertragen.

De zaden kunnen ook helpen met de manier hoe het lichaam suiker gaat gebruiken en zal de hoeveelheid insuline die wordt vrijgegeven verhogen.

Om een duidelijk voorbeeld te geven. Er was een onderzoek (bron) die aantoonde dat 10 gram fenegriek per dag, diabetes type 2 kon helpen controleren. Een andere studie (bron) toonde aan dat het eten van brood, met fenegriek als ingrediënt (in poedervorm) hielp om de insulineresistentie te verminderen bij mensen met diabetes type 2.

Er was ook een onderzoek (bron) bij mensen met diabetes type 1. Daarin werd aangetoond dat door het gebruik van fenegriek de glucose tolerantie verbeterde. De totale cholesterol en de LDL cholesterol ging dalen. Terwijl de totale bloedsuikerwaarden niet zo snel gingen stijgen.

Ook Interessant:  Kruiden voor borstvergroting op natuurlijke manier

Is het gebruiken van fenegriek veilig?

De hoeveelheden fenegriek die worden gebruikt tijdens het koken worden gezien als veilig. Wanneer te hoge dosissen worden genomen kunnen echter wel neveneffecten optreden.

Deze neveneffecten zijn meestal wel mild, maar kunnen toch voor de nodige ongemakken zorgen.

Zo kan je een opgeblazen gevoel krijgen van een te hoog gebruik van het kruid. Ook kan gasvorming ontstaan. En kan het tot diarree leiden.

Wanneer we de bloedsuiker verlagen met fenegriek, en we nemen reeds medicatie die de bloedsuiker verlagen, dan dienen we wel op  te letten dat we niet te maken krijgen met een te lage bloedsuikerwaarde.

Dit kan dan leiden tot duizeligheid, misselijkheid en eventueel flauwvallen tot gevolg hebben.

Wanneer we de bloedsuiker verlagen met fenegriek en we nemen medicatie, overleggen we beter met de dokter om eventueel de medicatie aan te passen.

Het is nog altijd gezonder om op een natuurlijke manier onze ziekte onder controle te houden, en de bloedsuiker verlagen met fenegriek. Dan de bloedsuikerwaarde doen dalen met medicatie.

Tijdens de zwangerschap wordt het gebruik van fenegriek afgeraden. Dit omdat het bevallingsbevorderend werkt. En wanneer de tijd er niet rijp voor is, het dus kan zorgen voor een miskraam. Ook kunnen problemen met de hersenen optreden in de baby, wanneer hoge hoeveelheden fenegriek gebruikt worden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het bloedsuiker verlagend effect van het kruid.

Ook Interessant:  Kunnen we grotere borsten krijgen met fenegriek?

Andere voordelen van fenegriek

grotere borsten fenegriekNaast de bloedsuiker verlagen met fenegriek en de melkproductie verbeteren heeft fenegriek nog andere voordelen voor vrouwen.

Zo zal het op een natuurlijke manier de borsten groter maken. Dit komt doordat het borstweefsel gevoeliger wordt voor oestrogeen en op die manier het borstweefsel zal groeien.

Ook door zijn melkproductie bevorderende werking en dus het uitzetten van de melkklieren worden de borsten groter. Dit komt door een toename aan het hormoon prolactine, het hormoon die er bij (oudere) mannen voor zorgt dat ze borstvorming krijgen.

Conclusie

We kunnen dus de bloedsuiker verlagen met fenegriek. Andere voordelen voor vrouwen zijn de toename van de moedermelk wanneer vrouwen borstvoeding geven.

En de natuurlijke groei van de borsten doordat de borsten gevoeliger worden voor het oestrogeen in het lichaam. En de toename van het prolactine hormoon.

We kunnen fenegriek ook gebruiken om de cholesterol te verlagen en om de honger terug op te wekken.

Doordat fenegriek nogal bitter van smaak is, wordt het niet vaak gebruikt in de westerse keuken. Om die reden wordt vaak gekozen voor het gebruiken van een supplement met fenegriek.

Dosissen van 3.000 tot 10.000 mg per dag worden gezien als normaal. Dosissen hoger dan 100 gram kunnen voor problemen zorgen zoals diarree, winderigheid, opgeblazen gevoel…

Fenegriek is niet voor zwangere vrouwen door zijn bevallingsbevorderende en ontspannende werking op de baarmoeder. En doordat de ontwikkeling van de hersenen van de baby problemen kan ondervinden, waarschijnlijk door het bloedsuiker verlagend effect van fenegriek.

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close