Fenegriek Capsules Bijwerkingenfenegriek capsules bijwerkingen

Wat is Fenegriek

fenegriek plantFenegriek is een plant met groene bladeren en kleine witte bloemen. De plant wordt ongeveer 1 meter hoog.

Het kan gebruikt worden voor problemen met de spijsvertering en hoge cholesterol. De plant zal de maag ontspannen en constipatie helpen bestrijden. Dit komt grotendeels door zijn hoge hoeveelheid vezels.

Ook dankzij de vezels heeft deze plant een gunstig effect op de bloeddruk en op cholesterol. Dit zal er mede voor zorgen dat de bloedvaten gezonder worden. En minder plak gaat vormen aan de wanden ervan.

Voor vrouwen kan dit kruid helpen bij de groei van de borsten en de productie van moedermelk. Bij mannen daarentegen heeft de plant gunstige effecten op zowel het libido als op de erectie. Mannen die dit kruid gebruiken ervaren meer energie tijdens de seks, meer zin in seks en een betere erectie.

Het is ook een zeer sterk ontstekingsremmend middel en wordt om die reden ook gebruikt bij het behandelen van tal van aandoeningen.

Voorbeelden daarvan zijn.

  • Ernstige verkoudheden die telkens terugkomen
  • Bronchitis
  • Nierproblemen
  • Infecties van de huid
  • Diabetes

Gebruik van fenegriek capsules

Bloedsuiker verlagen

Fenegriek capsules zullen onze bloedsuiker verlagen. Dit is grotendeels te verklaren door de hoge hoeveelheden vezels die we terugvinden in de zaden van de plant. Die zaden worden dan gemalen en in een extract verwerkt, dit wordt op die manier dan genomen door mensen die het kruid gebruiken.

Ook Interessant:  4 Voordelen van Muira Puama voor vrouwen

De effecten op de bloedsuiker bij het gebruik van fenegriek capsules zijn enorm en kunnen zelfs worden vergeleken met sommige soorten medicatie. Het wordt daarom gezien als een alternatief middel tegen diabetes.

Vrouwelijke hormonen ondersteunen

Fenegriek capsules bevatten fyto oestrogenen. Deze hebben een gunstig effect bij vrouwen op het oestrogeen. Daardoor zal een verbeterde aanmaak van moedermelk ontstaan. Dit is vooral handig bij vrouwen die borstvoeding geven. Door deze oestrogene werking zien we ook een stimuleren effect op de borsten. Vrouwen met kleine borsten die ze dus een stuk groter willen maken, kunnen deze extracten dus gaan gebruiken.

DHT afremmen

Fenegriek heeft een remmend effect op het dihydrotestosteron of het DHT. DHT wordt omgezet uit het testosteron bij mannen en bij vrouwen. Bij vrouwen en mannen kan dit helpen om minder last te krijgen van haaruitval. Bij mannen is het vooral beschermend tegen een vergrote prostaat en tegen prostaatkanker.

Cholesterol verlagen

Het hoge gehalte vezels in de plant zal ervoor zorgen dat we onze bloedsuikerwaarden in balans kunnen houden. Maar dit zal ook gunstige effecten teweegbrengen op het cholesterol. Zo kan overtollig cholesterol worden opgenomen door de vezels die zich in de zaden bevinden. We kunnen daardoor genieten van een lager LDL cholesterolgehalte.

Tijdens de menopauze

fenegriek capsulesHet gebruik van de plant tijdens de menopauze kan enkele voordelen met zich meebrengen. Wanneer we bijvoorbeeld te maken hebben met een opgeblazen gevoel, of last hebben van een dalend libido als gevolg van het steeds verminderend aantal oestrogeen in het lichaam. Dan kunnen we door de fyto-oestrogene effecten van de plant profiteren van een verbeterde werking van het resterend oestrogeen in het lichaam.

Ook Interessant:  Pijnlijke Borsten door Fenegriek

Bijwerkingen van fenegriek capsules

Hoewel de bijwerkingen van fenegriek capsules zelden voorkomen en meestal bij hoge doseringen zijn er toch een aantal zaken die kunnen optreden. In dit artikel geven we de belangrijkste weer

Fenegriek capsules bijwerkingen – Geur van urine en lichaamsgeur

Hoewel dit niet meteen een neveneffect is, eerder een bevestiging dat de hoeveelheid in het lichaam zijn functie aan het vervullen is. Wanneer we het kruid in ons lichaam hebben kan de urine ruiken naar esdoornsiroop. Ook onze transpiratie kan zo gaan ruiken. Hoewel we dit makkelijk kunnen oplossen indien we dit nodig achten, door een deo te gebruiken.

Diarree

Wanneer we hoge dosissen nemen dan verhoogt het risico dat we te maken krijgen met diarree. Men gaat ervan uit dat we last krijgen van diarree bij het gebruik van 100 gram. Al kan dat bij sommige mensen reeds bij lagere hoeveelheden voorkomen. Daar moeten we dus zeker rekening mee houden.

Borstvorming bij mannen

Het stimulerend effect op het oestrogeen door de fyto-oestrogenen die we terugvinden in de plant kunnen ervoor zorgen dat mannen last krijgen van borstvorming bij het gebruik van fenegriek capsules. Hoewel het gebruik ervan behoort tot de natuurlijke remedies tegen kaalheid, toch moeten we met deze bijwerking zeker rekening houden als man.

Dit komt grotendeels doordat de plant de hoeveelheid prolactine zal verhogen. Prolactine is een vrouwelijk hormoon die de aanmaak van moedermelk gaat stimuleren. Prolactine is in hoge hoeveelheden aanwezig bij zwangere dames en vrouwen die borstvoeding geven. Om voldoende melk te kunnen produceren dus. Dit hebben we niet nodig als man. Of toch zeker niet in deze hoge hoeveelheden.

Ook Interessant:  Kunnen we grotere borsten krijgen met fenegriek?

Wanneer borstvorming bij mannen optreedt bij het gebruik van fenegriek capsules, dan kiezen we beter voor een ander natuurlijk middel.

Andere Fenegriek capsules bijwerkingen

bijwerkingen van fenegriek capsulesWe vermijden dit kruid beter wanneer medicijnen om de bloedsuiker te verlagen worden gebruikt. Omdat één van de grote voordelen van de plant is dat het de bloedsuiker doet dalen. Om die reden kan dat een dubbel effect hebben als nog eens medicatie wordt genomen. Dit kan zorgen dat de bloedsuiker dan plots te laag wordt.

Indien we medicatie nemen om de bloedsuiker te verlagen, dan vragen we beter eerst raad aan een arts om zeker te zijn. Die kan dan eventueel de dosis van de medicijnen gaan verlagen.

Fenegriek capsules bijwerkingen kunnen ook optreden tijdens de zwangerschap. Om die reden is het zeker niet aan te raden om dit kruid te gebruiken wanneer je zwanger bent. Het kan abortus teweegbrengen.

Het wordt echter wel vaak gebruikt in China om de bevalling te bevorderen. Omdat de plant een ontspannend effect heeft op de spieren in de baarmoeder en daardoor een bevalling makkelijker tot stand kan brengen. Ook wordt het in Azië vaak aangeboden aan dames om ochtendziekte tijdens de zwangerschap te vermijden. hieri n het Westen raden we het echter niet aan omdat het risico’s met zich meebrengt.

Wanneer echter een normale aanbevolen dosis gebruikt wordt en niet in combinatie met medicijnen om de bloedsuiker te verlagen zullen met het supplement weinig problemen ondervonden worden.

Bronnen:

http://clinical.diabetesjournals.org/

http://europepmc.org/You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close