Waarvoor worden fenegriek capsules gebruikt?Fenegriek capsules gebruik, voordelen en bijwerkingen

fenegriek capsules gebruik werkingFenegriek capsules kunnen gebruikt worden voor verschillende problemen met de gezondheid op te lossen. Fenegriek is een kruid die vooral in de Indiase keuken gebruikt wordt als specerij. Ze wordt echter ook gegeven als een geneesmiddel in de Ayurveda, ofwel de Indiase traditionele geneeskunde.

In onze landen zijn ze dan te verkrijgen als fenegriek capsules. De belangrijkste voordelen van het gebruik van fenegriek capsules zijn:

  • Bloedsuiker verlagend
  • Werkt tegen haaruitval
  • Ondersteunt de melkproductie bij vrouwen die borstvoeding geven
  • Cholesterolverlagend
  • Laxerend

Fenegriek capsules bevatten een hoge hoeveelheid vezels. Ze zijn echter een gemalen versie van de zaden van de plant. De zaden hebben een sterke smaak en worden niet vaak gebruikt in hoge hoeveelheden. Om die reden is het makkelijker om ze in fenegriek capsules te verwerken wanneer we van de voordelen willen genieten.

De werking van de tabletten wordt dus voor een groot deel beïnvloed door de grote hoeveelheid vezels. Daaruit worden de drie belangrijkste voordelen gehaald.

Laxerende werking

De hoeveelheid vezels zal ervoor zorgen dat we de spijsvertering vertragen en verbeteren. Daardoor zullen we ook makkelijker stoelgang kunnen hebben. De tabletten kunnen dus zeer goed gebruikt worden bij mensen die last hebben van constipatie.

We moeten daarbij ook letten op de hoeveelheid water die we innemen. Wanneer we een groot aantal vezels innemen zullen deze vezels opzwellen wanneer ze de maag bereiken. Om die reden hebben we dus voldoende water nodig die ervoor kan zorgen dat de vezels kunnen opzwellen. En verder kunnen worden getransporteerd doorheen het spijsverteringsstelsel.

Cholesterolverlagend

Een ander belangrijke werking van vezels is dat ze ervoor gaan zorgen dat overtollig cholesterol via de spijsvertering zal worden weggewerkt. Dat zal ervoor zorgen dat het totale cholesterol gaat dalen en zal ook helpen om de kans op aderverkalking kleiner te maken.

Ook Interessant:  Pijnlijke Borsten door Fenegriek

Op termijn geeft dit dus voordelige effecten voor het hart en voor onze bloedsomloop. Omdat cholesterol een voorloper is van aderverkalking. En aderverkalking er dan weer zal voor zorgen dat de aderen nauwer worden en moeilijker bloed zullen doorvoeren. Wat dan op termijn tot hartproblemen zal leiden. Het is dus belangrijk dat we het cholesterol onder controle houden. En dat kan dus door fenegriek capsules te gaan gebruiken.

Bloedsuiker verlagend

bloedsuiker verlagen fenegriek capsulesDe laatste belangrijkste werking van de hoge hoeveelheden vezels die we terugvinden in fenegriek capsules zijn het bloedsuiker verlagend effect. Alle koolhydraten die we eten hebben een bepaalde glycemische index. De glycemische index is een cijfer die aantoont hoe snel de bloedsuiker gaat stijgen wanneer een bepaald voedingsmiddel wordt ingenomen. Hoe hoger de glycemische index van een bepaald voedingsmiddel bedraagt, hoe sneller de bloedsuiker logischerwijs gaat stijgen.

Fenegriek capsules zullen ervoor zorgen dat deze stijging onder controle gehouden wordt. De vezels zullen ervoor zorgen dat de glucose niet onmiddellijk zal worden opgenomen in de bloedstroom. Daardoor zal de bloedsuiker geen enorm hoge pieken gaan krijgen. En krijgen we ook een daling van de kans op diabetes type 2.

Niet alleen voor het risico op diabetes type 2 te verkleinen kunnen deze fenegriek capsules van belang zijn. Een hoge bloedsuiker zal er ook voor zorgen dat we heel snel overgewicht opstapelen.

Wanneer de bloedsuiker gaat stijgen dan zal een grote hoeveelheid energie vrijkomen wanneer voldoende insuline kan worden aangemaakt. Deze hoge hoeveelheid energie hebben we meestal op hetzelfde moment niet nodig. De resterende energie zal dan tijdelijk worden omgezet in vet. Wanneer we te regelmatig met een hoge bloedsuiker te maken krijgen dan wordt dit tijdelijk opgeslagen vet, heel snel overgewicht. Fenegriek capsules kunnen er dus voor zorgen dat we ook dit risico naar omlaag brengen.

Ook Interessant:  Kunnen we grotere borsten krijgen met fenegriek?

Haaruitval

Haaruitval en kaalheid kan zowel voorkomen bij mannen als bij vrouwen. Mannen hebben echter vaker te maken met kaalheid, terwijl vrouwen meer te maken hebben met tijdelijke haaruitval.

Fenegriek capsules zullen ervoor zorgen dat we dihydrotestosteron zullen blokkeren. Dihydrotestosteron of DHT is een afgeleid hormoon van testosteron. Het heeft nog sterkere androgene effecten dan testosteron zelf. Het is vooral bij mannen de oorzaak van kaalheid. Niet omdat deze hoeveelheden schadelijk zijn. Maar omdat deze mannen gevoeliger zijn voor dit hormoon. Of omdat de hormoonwaarden te hoog worden.

Het blokkerend effect op dihydrotestosteron van fenegriek capsules zal er echter niet voor zorgen dat de kaalheid bij mannen kan hersteld worden. Het kan er echter wel voor zorgen dat we de snelheid van de haaruitval kunnen inperken. We zullen dus minder snel onze haren verliezen.

Borstvorming bij vrouwen

grotere borsten krijgenFenegriek capsules zullen helpen om de borstvorming bij vrouwen te doen stijgen. Dit komt doordat de plant fyto-oestrogenen bevat. Zij zullen in het lichaam zich gaan hechten aan oestrogeen en op die manier als oestrogeen fungeren in het lichaam.

Ook zullen fenegriek capsules het borstweefsel gevoeliger maken voor oestrogeen. Vrouwen met kleine borsten hebben niet altijd te maken met een lage oestrogeenwaarde. Wel hebben ze vaker te maken met borsten die minder gevoelig worden voor oestrogeen. De oestrogeenreceptoren in de borsten zijn dan ofwel afwezig, of werken niet naar behoren.

De fyto-oestrogenen zullen er dus voor zorgen dat de oestrogeenreceptoren toenemen en dat het borstweefsel gevoeliger wordt voor oestrogeen. Daardoor gaat de boezem groter worden.

Borstvoeding supplement

Een ander voordeel van fenegriek capsules voor bepaalde vrouwen, is dat het kruid de hormonen prolactine zal doen toenemen. Dit is vooral van toepassing bij vrouwen die grotere borsten willen. Maar ook voor vrouwen die borstvoeding geven.

Prolactine is het hormoon die verantwoordelijk is voor de aanmaak van moedermelk. Tijdens het geven van borstvoeding kan dat ervoor zorgen dat we een stuk meer moedermelk kunnen aanmaken.

Ook Interessant:  Bloedsuiker verlagen met fenegriek

Tijdens de overgang

fenegriek capsules overgangDoordat de plant fyto-oestrogenen bevat kunnen fenegriek capsules gunstig zijn tijdens de overgang voor vrouwen.

Vrouwen die zich in de overgang bevinden of de overgang naderen zullen te maken krijgen met pieken en dalen van het oestrogeengehalte. Dat zal ervoor zorgen dat we met symptomen zoals nachtzweten, opvliegers en depressie kunnen te maken krijgen. Het dalende oestrogeen heeft ook een invloed op het libido en kan het risico op osteoporose doen toenemen.

De fyto oestrogenen in fenegriek capsules kunnen ervoor zorgen dat we deze dalen kunnen opvangen.

Bijwerkingen van fenegriek capsules

Fenegriek capsules worden gezien als veilig. Ze zijn echter niet aan te raden voor zwangere vrouwen. En zijn niet aan te raden wanneer medicatie gebruikt wordt om de bloedsuiker te verlagen. Althans niet in hoge hoeveelheden.

Verder zullen diarree optreden wanneer hoge hoeveelheden (meer dan 100 gram) via fenegriek tabletten genomen worden.

Zwangerschap

fenegriek capsules zwangerschapHoewel fenegriek capsules in het Oosten gebruikt worden om de bevalling te bevorderen, toch wordt het in het Westen absoluut afgeraden om dit kruid te gebruiken tijdens de zwangerschap. Omdat de stoffen in de plant een stimulerend effect hebben op de spieren in de baarmoeder. En daardoor een vroegtijdige bevalling kunnen uitlokken.

Medicijnen

Wanneer we medicijnen gebruiken om de bloedsuiker te verlagen, dan is het niet aangeraden om zonder medische aandacht deze fenegriek capsules te gaan gebruiken. Het is dus beter dat we daar eerst met onze arts over praten.

Hoewel het niet meteen een probleem zal opleveren wanneer we de dosis van de medicatie een beetje aanpassen, toch is het belangrijk dat het melden aan onze arts. Een te lage bloedsuiker kan ervoor zorgen dat we een verhoogde kans maken om flauw te vallen of om misselijk te worden.

Referenties:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3813238/Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close