Pijnlijke Borsten door FenegriekPijnlijke Borsten door Fenegriek

fenegriek pijnlijke borstenPijnlijke borsten door fenegriek kunnen optreden als een neveneffect van de gevoeligheid voor de borsten. Fenegriek bevat fyto-oestrogenen. Dit zijn stoffen die de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen nabootsen. Wanneer we dit kruid gebruiken zullen de plaatsen waar zich vrouwelijk geslachtshormoon bevindt, gevoeliger worden. Dit is dus zo bij de borsten.

We weten dat we een aantal voordelen hebben bij het gebruik van fenegriek.

Die voordelen zijn dan bijvoorbeeld (1):

Deze voordelen kunnen in het geval van pijnlijke borsten dus duidelijk in je nadeel werken. Wanneer we het kruid gebruiken om de boezem groter te maken bijvoorbeeld. Dan zal het borstweefsel gevoeliger gaan worden voor het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Dit is dan ook de hoofdreden waarom de borsten groter worden door extracten van de plant te gebruiken.

Maar dat kan natuurlijk zorgen voor duidelijk gevoeligere borsten. En dat kan wanneer de menstruatie nadert, nog erger worden. Dit is, hoewel het natuurlijk pijn kan doen. Uiteindelijk een teken dat het gebruik van de plant wel duidelijk impact heeft op je lichaam. En de redenen waarom je dit kruid dan gebruikt zullen zeker gunstig verlopen. Je dient er natuurlijk wel de pijnlijke borsten door fenegriek bij te nemen.

Ook Interessant:  Gezonde Voeding Tijdens Borstvoeding | 10 Voedingsmiddelen

Andere neveneffecten die kunnen optreden is dat het zweet en de urine naar esdoornsiroop kunnen ruiken. Dit is ook een veel voorkomend teken van mensen die de plant gebruiken en is ook niet meteen iets om je zorgen over te maken.

Let wel

zwangerschapWe mogen het kruid niet gebruiken wanneer we zwanger zijn. Hoewel dit misschien elders wel zal vermeld staan dat het uiteindelijk geen probleem op zal leveren. Toch zijn de risico’s voor de zwangerschap niet te onderschatten. Met miskraam tot gevolg. En dat willen we natuurlijk niet. Dus gaan we het kruid zeker en vast vermijden in tijden van zwangerschap.

Wel wordt de plant gebruikt in het Oosten om ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen te behandelen. Toch wordt in het Westen afgeraden het te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Na de zwangerschap is het natuurlijk geen probleem om extracten van de plant te gebruiken. Het is zelfs heel voordelig voor vrouwen die borstvoeding geven. Het zal de melkproductie versnellen en ook de hoeveelheid melk die uiteindelijk wordt geproduceerd neemt toe.

Dit is vooral dan van toepassing bij vrouwen die gedeeltelijk borstvoeding geven en gedeeltelijk babyvoeding geven. De normale productie van moedermelk wordt verstoord doordat ook een deel babyvoeding wordt gegeven.

Ook Interessant:  Bloedsuiker verlagen met fenegriek

Dit kan het lichaam in de war brengen en op die manier zorgen voor een verminderde aanmaak van de melk. Door het kruid dan te gebruiken via een supplement kunnen we die melkproductie terug op gang brengen en gaande houden.

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close