Mannenborsten Oplossen op Natuurlijke ManierMannenborsten Oplossen op Natuurlijke Manier

Mannenborsten komen heel vaak voor bij mannen op oudere leeftijd. Ook jonge mannen kunnen ermee te maken krijgen tijdens de puberteit. Het gaat hier dan om de vorming van vrouwelijke borsten bij mannen. Dit is hoofdzakelijk het gevolg van de hormonen die een invloed hebben op de cellen in de borsten. Deze hormonen zijn dan gedreven door het oestrogeen. Prolactine is daar één van de belangrijkste van.

mannenborsten

De borsten worden gevoeliger voor oestrogeen. Wanneer in de puberteit meer testosteron wordt aangemaakt, wordt ook meer oestrogeen aangemaakt. Als dit gaat reageren met de borsten kan gynaecomastie ontstaan.

Bij oudere mannen gaat het mannelijk hormoon juist gaan dalen. Waardoor er meer vrouwelijk hormoon kan circuleren in het lichaam. Dit leidt dan in hun geval ook tot de ontwikkeling van mannenborsten.

In sommige gevallen kan medicatie zoals tamoxifen daar verandering in brengen. Deze medicatie gaat inwerken op de oestrogeenreceptoren en gaat het vrouwelijk hormoon daar gaan blokkeren. Maar we hebben ook een natuurlijk middel die dezelfde werking heeft als het geneesmiddel tamoxifen.

Kurkuma

kurkumaDit natuurlijk middel heet kurkuma. Het zal op een soortgelijke manier gaan werken zoals het medicijn tamoxifen. En daarbij de oestrogeenreceptoren gaan blokkeren. Waardoor de borsten minder snel gaan reageren op het oestrogeengehalte in het lichaam.

Ook Interessant:  Zijn er Natuurlijke Middelen Tegen Hooikoorts?

Daarnaast werkt kurkuma supplement ontstekingsremmend. En zal het ontstekingen die de omzetting van mannelijke hormonen in vrouwelijke, gaan tegenwerken. Dat verlaagt nogmaals de kans op het krijgen van mannenborsten.(1) (2) (3)

Mangosteen

Mangosteen is een ander natuurlijk middel die de vorming van mannenborsten kan tegengaan. Het werkt als een zeer sterke anti oestrogeen. Het zijn vooral de xanthonen en nog een aantal andere stoffen die deze anti oestrogene werking bevorderen.

Bij onderzoeken kon men ook met mangosteen supplement soortgelijke resultaten boeken als met het medicijn tamoxifen. (4) (5) (6)

Zink

oesters zinkzink zal een gunstige invloed hebben op de aromatase. Het zal ervoor zorgen dat minder mannelijke hormonen worden omgezet in vrouwelijke. Waardoor minder oestrogeen in het lichaam zal circuleren. Dus ook minder zal kunnen inpikken op het borstweefsel. Dat zal helpen bij het blokkeren van de vorming van mannenborsten.

Zink supplement heeft een blokkerend effect op de hormonen cortisol en prolactine. Beide aanzetters tot de vorming van gynaecomastie. (7) (8) (9)

DIM

DIM of diindolylmethaan zal de hormonen in balans helpen brengen. Waardoor er ook minder kans bestaat op oestrogeendominantie, waar dan ook in het lichaam.

Deze stof vinden we terug in kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, radijzen en andere koolsoorten. Dit is echter slechts in kleinere hoeveelheden.

Ook Interessant:  Wat is de Oorzaak van te hoog Cortisol?

Een geconcentreerd supplement met DIM zal helpen de hormonen in balans brengen en op die manier het testosteron verhogen. Dat zal de kans op mannenborsten nog meer verkleinen. (10) (11) (12)

Ginkgo

ginkgo mannenborstenGinkgo is misschien het meest gekend om zijn gunstige effecten op de hersenen en het verdunnend effect op het bloed.

Toch behoort ginkgo ook tot de aromatase inhibitoren. Het zal ervoor zorgen dat er minder mannelijk hormoon wordt omgezet in vrouwelijk hormoon.

Daarbovenop heeft het supplement een enorm krachtige werking op de hormonen prolactine die de mannenborsten dan weer op gang brengen. (13) (14)

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close