Zijn er Natuurlijke Middelen Tegen Hooikoorts?Zijn er Natuurlijke Middelen Tegen Hooikoorts?

natuurlijke middelen tegen hooikoortsEr zijn meer natuurlijke middelen tegen hooikoorts dan dat er medicijnen tegen hooikoorts zijn. Laat dat zeker een geruststelling zijn. Nog een andere geruststelling is dat je zeker niet alleen bent. Er zijn zeker 1 op de 4 mensen die last hebben van deze allergie. Om die reden zijn er doorheen de jaren voldoende natuurlijke middelen tegen hooikoorts gevonden die ons kunnen helpen van deze allergische reacties af te komen.

Het is niet leuk wanneer we weten dat het warmer wordt. En we dan binnen moeten blijven omdat we anders ziek worden. Om dan uiteindelijk genoodzaakt te zijn medicatie te gebruiken waardoor onze toestand van slechter wordt. De symptomen verminderen echter wel maar we krijgen last van bijwerkingen zoals oververmoeidheid en moeten dan weer wat meer slapen. Sommige mensen klagen zelfs van overgewicht gevolgd door de medicatie die ze nemen tegen de allergie.

Door het gebruik van natuurlijke middelen tegen hooikoorts hebben we niet te maken met deze negatieve bijwerkingen van medicijnen. En kunnen we weer volop genieten van het warme weer. We hoeven niet meer bang te zijn voor allergische reacties omdat we onszelf wapenen tegen de allergie.

Ook Interessant:  Waarom Is Granaatappelsap Gezond Voor Ons?

In dit artikel gaan we de bekendste en meest krachtige natuurlijke middelen tegen hooikoorts bespreken. Ze kunnen echter ook in combinatie met elkaar worden genomen om extra bescherming te bieden.

Je hebt gelukt, het zijn allemaal voedingsstoffen die ons lichaam eigenlijk nodig heeft. Maar waar we vaak een tekort aan hebben, of toch zeker onvoldoende om ons lichaam te kunnen laten profiteren van de vele voordelen ervan.

De voorbeelden van natuurlijke middelen tegen hooikoorts

Appel Azijn

appelazijn hooikoortsAppel azijn kan heel wat goeds voor ons lichaam betekenen. Eerst en vooral zal het de zuurtegraad van ons lichaam in balans brengen. De meeste mensen hebben een te hoge zuurtegraad in het lichaam. Dat zorgt ervoor dat ontstekingen heel snel en makkelijk kunnen ontstaan. Door de PH waarde van ons lichaam terug in balans te brengen, hebben we een verhoogde bescherming tegen allerlei ontstekingen.

Eén daarvan is dus hooikoorts. Als natuurlijke middelen tegen hooikoorts zal appelazijn op verschillende fronten werken. Het zal de ph waarde in balans brengen maar al er ook voor zorgen dat ons lichaam meer lichaamseigen antioxidanten gaat aanmaken. Dit in combinatie met de reeds talrijke antioxidanten die aanwezig zijn in appelazijn, zullen ons beschermen tegen allergieën.

We hebben een heldere azijn en een troebele appelazijn. De troebele appelazijn is altijd beter omdat die meer vitamines en mineralen bevat.

Ook Interessant:  Oestrogeen verlagen bij mannen met voeding en supplementen

Ginkgo

Ginkgo wordt gezien als een verjongingskruid in de Chinese geneeskunde. Het zal vooral helpen om de luchtwegen vrij te maken en op die manier bescherming bieden tegen een verstopte neus, niezen, verliezen van geur en andere factoren die onder de allergie lijden bij de luchtwegen. (1) Ginkgo kan worden gebruikt in een supplement.

Honing

honing hooikoortsHoning behoort tot de meest bekende natuurlijke middelen tegen hooikoorts. De werking ervan gaat als volgt.

Honing zal de symptomen van de aandoening verminderen. Doordat ons lichaam meer tolerant gaat worden voor de pollen in de lucht.

Daarvoor geldt wel dat we honing die uit onze eigen regio afkomstig is gaan gebruiken. Om die reden werkt honing bij heel wat mensen niet. Omdat ze de honing aankopen die van een ander land afkomstig is. En dus geen bescherming biedt tegen de pollen die we in onze lucht kunnen tegenkomen. (2)

Kurkuma

Weer hebben we kurkuma. Dit kruid kan bescherming bieden tegen allergieën en behoort daarom tot de natuurlijke middelen tegen hooikoorts.

Het zal de symptomen onderdrukken door histamine te gaan tegenwerken. Op die manier kan de allergie moeilijker opkomen en worden de symptomen tot een minimum beperkt. In de meeste gevallen is bij het gebruik van kurkuma de allergie verdwenen.

Ook Interessant:  Wat is de Oorzaak van te hoog Cortisol?

Daarnaast wordt kurkuma gezien als één van de belangrijkste voedingsmiddelen om het lichaam te zuiveren. Het zal de lever reinigen, de nieren en zal ook een gunstige werking hebben op het bloed.

Dit alles in combinatie met zijn sterke antioxidante werking biedt bescherming tegen de allergie.

We kunnen kurkuma gebruiken in de keuken als specerij, we kunnen de verse variant gebruiken. Of we kunnen een extract gebruiken. Een extract bevat echter meer geconcentreerd curcumine, de werkzame stof in kurkuma. (3)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close