Kan nicotine erectieproblemen veroorzaken?Kunnen we erectieproblemen krijgen door nicotine?

nicotine erectieDat roken een negatief effect heeft op onze erectie, dat hebben we reeds in vele wetenschappelijke onderzoeken kunnen ontdekken. Maar mensen die zijn gestopt met roken en een nicotine alternatief gebruiken voor sigaretten. Alternatieven zoals nicotinepleisters, kauwgom of de e-sigaret die nu heel populair geworden is. Wat zijn deze effecten op onze erectie? Kunnen we erectieproblemen krijgen door nicotine te gebruiken?

Er zijn weinig onderzoeken uitgevoerd op de effecten van nicotine alleen. Toch hebben we er enkele kunnen vinden. En die zijn niet meteen positief. Toch is het nog steeds beter om nicotine als een alternatief tegen de sigaret te gebruiken. Dan dat we zouden blijven roken.

Het effect van roken

Roken heeft zowel een korte termijn effect als een lange termijn effect op de seksualiteit. Zelfs bij de eerste sigaret zullen de gifstoffen zich opstapelen en zullen ze het functioneren van het lichaam negatief beïnvloeden. Dit kan dus zeker voor erectieproblemen zorgen. Het zal er ook voor zorgen dat we te maken krijgen met een lager libido en algemeen minder opgewonden worden. Roken zal een groot effect hebben op de balans tussen onze hormonen. Het zal dus het testosteron doen dalen en daarmee ook het libido.

Ook Interessant:  Serotonine Tekort Oplossen Doe je Zo

Via onderzoeken kon men aantonen dat ook op de korte termijn meteen effecten te zien zijn bij de erectie. Zo heeft men een onderzoek uitgevoerd waarbij één groep mannen snoep toegediend kreeg. Terwijl een andere groep sigaretten ging roken. Men kwam tot de ontdekking dat de nicotine sigaretten meteen een negatief effect hadden op de erectie.

Daarnaast zien we ook bij rokers een daling van de hoeveelheid stikstof in het lichaam. Deze neurotransmitters zullen helpen om de bloedvaten wijder te maken wanneer we opgewonden worden. Wanneer we te weinig van deze stoffen in het bloed hebben, zal er bij de opwinding minder signalen doorgegeven worden naar de hersenen. Waardoor we dus een verminderde bloedsomloop met een moeilijker te krijgen erectie zullen krijgen.

Kan nicotine erectieproblemen veroorzaken?

nicotine erectiestoornis libido opwindingWanneer we kiezen om te stoppen met roken en we gebruiken een alternatief voor nicotine, kunnen we dan nog steeds problemen krijgen met onze erectie?

Het antwoord is zeker ja. Via onderzoeken hebben we kunnen vaststellen dat wanneer honden een injectie toegediend krijgen met nicotine, hun erectie sterk verminderd.

Dit komt doordat nicotine de bloedvaten gaat beschadigen. Na verloop van tijd zal dit zorgen voor een verminderde zin in seks. Maar ook moeilijker worden om een erectie te krijgen.

Ook Interessant:  Mannenborsten Oplossen op Natuurlijke Manier

Nicotine staat bekend als een middel die de bloedvaten gaat nauwer maken. In theorie wordt het dus een stuk moeilijker om een erectie te krijgen wanneer we nicotine gebruiken. Men kon zelfs aantonen dat bij vrouwen, de opwinding ging dalen na het gebruik ervan.

De meeste onderzoeken worden echter gedaan met sigaretten. Waar we nog een hele reeks andere schadelijke stoffen hebben die een invloed hebben op de erectie. Weinig onderzoeken worden echt uitgevoerd op louter nicotine. Maar we hebben dus een onderzoek die gedaan werd bij honden. En daar zagen we duidelijk een negatief effect.

Honden zijn natuurlijk geen mensen, en een injectie is niet hetzelfde als een nicotinepleister of een kauwgom met nicotine. Er is echter nog een ander onderzoek die werd gedaan bij mensen. Daar kregen mannen nicotine kauwgom toegediend vooraleer ze naar een pornofilm moesten kijken. Men zag daar ook duidelijke effecten van het gebruik op de opwinding bij deze mannen.

Nicotine gebruik is tijdelijk

nicotine erectieproblemenIndien we deze nicotinepleisters of kauwgom gebruiken als tijdelijke oplossing omdat we gestopt zijn met roken, dan is dat goed nieuws!

We zullen er inderdaad onze bloedvaten geen plezier mee doen. Maar we zullen ze ook niet voor de rest van ons leven blijven gebruiken. Hopelijk kunnen we binnen de 3 tot 6 maanden volledig stoppen met nicotine en kunnen de problemen terug hersteld worden.

Ook Interessant:  De voordelen van Muira Puama

Denk aan hoeveel beter we ons nu voelen nadat we zijn gestopt met roken. Wanneer we roken zullen we een verminderde hoeveelheid stikstof in het bloed krijgen. Dit heeft een grote invloed op onze hormonen en op onze opwinding.

We zullen hoe dan ook beter presteren dan toen we presteerden toen we nog rookten. We kunnen elke week of elke maand een beetje afbouwen met de nicotine om op termijn volledig te kunnen stoppen met het gebruik ervan als alternatief tegen sigaretten.

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close