Oestrogeen verlagen bij mannen met voeding en supplementenOestrogeen Verlagen bij Mannen

testosteron krachttrainingWanneer we merken dat het testosteron wat aan de lage kant is, door ofwel een verlaagd libido of een verminderde spierkracht. Dan zou dat wel eens kunnen dat we met een te hoog oestrogeen te kampen hebben. Het oestrogeen verlagen is daarom een zeer goede oplossing. Maar hoe kunnen we nu het oestrogeen verlagen bij mannen?

Te hoog oestrogeen gaat vaak gepaard met heel wat symptomen. Enkele daarvan zijn:

  • Verlaagd libido
  • Verminderde sperma productie
  • Erectieproblemen
  • Vermoeidheid
  • Overgewicht

Oestrogeen is hoofdzakelijk een vrouwelijk hormoon. Het helpt echter bij mannen om het lichaam zijn belangrijke functies te kunnen doen uitvoeren. We hebben verschillende types. Er is estriol, estrone en estradiol. Estradiol is het meest aanwezig bij mannen. Het speelt een vitale rol in de gezondheid van de gewrichten en de gezondheid van de hersenen. Het helpt ook om op een gezonde manier sperma te ontwikkelen.

Bij een disbalans van de hormonen zal een verhoogde hoeveelheid oestrogeen voorkomen, met daarbij een verlaagde hoeveelheid testosteron. Dat zal uiteindelijk voor problemen zorgen. Teveel vrouwelijk hormoon in het mannelijk lichaam zal leiden tot

  • Mannenborsten
  • Hartproblemen
  • Verhoogd risico op een beroerte
  • Gewichtstoename
  • Problemen met de prostaat

Oestrogeen verlagen bij mannen

Hoe gaan we nu het oestrogeen verlagen bij mannen?

We kunnen een aantal stappen doornemen om de hormonen terug in balans te brengen. We kunnen supplementen gebruiken die het vrouwelijk hormoon blokkeren. Maar eerst gaan we eens kijken naar wat we kunnen doen met onze levensstijl.

Ook Interessant:  Wat is de Werking van Ginkgo? En de Bijwerkingen!

Gewicht verliezen

hiit cardio oestrogeen verlagenHeel vaak hebben mensen overgewicht, wanneer ze merken te weinig testosteron aan te maken. Het verliezen van gewicht zal daarbij zorgen voor een betere balans tussen de beide hormonen. Omdat, hoe meer vet we hebben opgeslagen, hoe meer vrouwelijk hormoon we in ons lichaam aanwezig hebben.

Een uitstekende manier om overgewicht aan te pakken is door cardiotraining te doen. We doen hier dan beter HIIT cardio. Dat is een vorm van hoge intensiteits cardiotraining. En zal de mannelijke hormonen stimuleren. In vergelijking met gewone cardio zullen we eerst en vooral meer calorieën verbranden. En zullen we ook nog eens meer de mannelijke hormonen gaan stimuleren.

Kruisbloemige groenten

Groenten zoals broccoli, kool, spruiten en radijzen behoren tot de kruisbloemige groenten. Die bevatten een bepaalde stof genaamd DIM. Deze stof zal ervoor zorgen dat de balans terug wordt hersteld. We kunnen dus ofwel heel wat kruisbloemige groenten eten. Of we kunnen een supplement nemen met de DIM stof.

broccoli DIM oestrogeenZij zullen vooral instaan voor het afvoeren van slechte oestrogenen in het lichaam. Deze worden gekenmerkt aan de 4-16 hydroxy-oestrogenen. Met het verbeterd afvoeren van deze oestrogenen via de lever, zal diidnolylmethaan (DIM) er ook voor zorgen dat we een verbeterde aanmaak van 2 hydroxy-oestrogenen kunnen verwezenlijken. Deze worden gezien als gezonde oestrogenen en hebben we ook als man nodig.

Vermijd soja producten

Soja bevat heel wat fyto oestrogenen. Veel wetenschappers geloven dat deze producten om die reden de hoeveelheid vrouwelijk hormoon kunnen verhogen bij mannen.

Verminder alcohol

Alcohol heeft een grote invloed op de lever en de nieren. Dat zal op zijn beurt ook een rol spelen in het neutraliseren van vrouwelijke hormonen. Teveel alcohol zal de vetopslag gaan stimuleren. Bijna alle alcoholische dranken bevatten geen enkele vitamines noch mineralen. Maar zitten boordevol suikers. Suikers die behoren tot de snelle suikers, waar het lichaam geen enkele meerwaarde aan heeft. Dit zal er snel voor zorgen dat we met overgewicht te kampen hebben.

Ook Interessant:  5 Meest Krachtige Natuurlijke Bloedverdunners

Natuurlijke oestrogeenblokkers

Wanneer het oestrogeen verlagen bij mannen dan kunnen we kiezen voor een reeks supplementen die op hun beurt het oestrogeen gaan tegenwerken. Enkele daarvan gaan we hier opsommen.

Zink

Zink is misschien wel het makkelijkste te krijgen omdat we het terugvinden in een groot aantal voedingsmiddelen. We kunnen meteen stellen dat zink het belangrijkste mineraal voor mannen is. Omdat het op zoveel vlakken de mannelijke seksualiteit gaat verbeteren. Zo zullen we eerst en vooral een dalende aromatase opmerken.

Aromatase

oesters zinkDe aromatase is het omzetten van testosteron naar oestrogeen. Deze omzetting komt bij iedereen voor, al zal dat bij bepaalde mannen hoger liggen dan bij andere. Factoren die bijdragen aan een hogere aromatase zijn overgewicht, activiteit gedurende de dag, leeftijd en stressfactoren. Zink zal deze aromatase blokkeren waardoor meer testosteron in het lichaam aanwezig blijft en dus minder oestrogeen beschikbaar is.

Verder zal zink werken als een antioxidant. Het zal het immuunsysteem versterken, dat geeft ons extra bescherming tegen ziektes en kwaaltjes. Er zijn onderzoeken bekend waarbij men kon aantonen dat zink ook de gemoedstoestand ging verbeteren en bescherming biedt tegen depressie.

Vruchtbaarheid

Maar wanneer verder ingaan op de seksualiteit zien we een verbeterde vruchtbaarheid. We hebben zink nodig om sperma aan te maken. Het spreekt voor zich dat mannen met een gebrek aan zink, ook minder sperma zullen aanmaken. Het sperma zal dan ook minder vruchtbaar worden. Waardoor we ons minder man kunnen voelen en uiteindelijk onzeker kunnen worden.

Ook Interessant:  Mannenborsten Oplossen op Natuurlijke Manier

Testosteron

Een hoger testosteron is ook waargenomen bij de mannen die voldoende zink hebben. Dit zal niet alleen te wijten zijn aan de blokkerende effecten op de aromatase. Hoewel men de andere mechanismen nog niet helemaal snapt, gaat men ervan uit dat de antioxidante werking hier een grote kan spelen. Mannen met voldoende zink merken een hoger testosteron, een hoger libido en een verhoogde hoeveelheid vruchtbaar sperma.

De prostaat heeft ook zink nodig. Mannen met een vergrote prostaat of met prostaatkanker hebben meestal zeer lage zinkwaarden in de prostaat. Het is dus ook belangrijk voor de prostaat dat we voldoende zink innemen.

Voeding met zink

Zink kunnen we vinden in

Maca

Bij maca zien we een gelijkaardige werking als bij het DIM supplement. Maca behoort ook tot de kruisbloemige groenten en zal dus ook via de spijsvertering helpen om diindolylmethaan aan te maken. Verder zien we ook beschermende effecten op de prostaat bij het gebruik van rode maca. En zien we een verbeterde vruchtbaarheid en een betere potentie bij het gebruik van zowel rode, gele als zwarte maca supplementen.

Medicijnen

Wanneer de toestand echt dramatisch is kunnen we medicijnen gebruiken. Voorbeelden daarvan zijn tamoxifen en arimidex. Deze medicijnen zijn echter schadelijk voor de lever en worden beter enkel gebruikt indien geen andere mogelijkheid meer is.

Wanneer je van plan bent medicijnen te gebruiken om de hormonen in balans te brengen praat je daar beter eerst eens over met je dokter. Die kan dan aan jouw situatie afleiden welk medicijn het best wordt gebruikt.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close