Wat zijn de voordelen van Ginkgo Biloba?Wat zijn de voordelen van Ginkgo Biloba?

ginkgo voordelenGinkgo biloba is een kruid met een zeer lange geschiedenis. Men kan die zo ver terugbrengen als 300 miljoen jaar geleden. De boom kan tot 1000 jaar oud worden en bevat meer dan 40 bestandsdelen die elk een specifieke functie hebben. Er zijn echter maar 2 van deze bestandsdelen waarvan men uitgaat dat ze gunstige effecten hebben op de gezondheid. Dat zijn de flavonoïden en de terpenoïden.

Flavonoïden zijn antioxidanten die we terugvinden in planten. Flavonoïden hebben positieve effecten op onze zenuwen, ze zullen het hart helpen ondersteunen, de bloedvaten gezond houden. Ze zullen ook schade aan de retina in het oog helpen herstellen. Terpenoïden zullen ook helpen bij de gezondheid van het hart. Zij zullen vooral de bloedsomloop stimuleren door de bloedvaten wijder te maken. Ook hebben ze een verdunnend effect op het bloed door het minder plakkerig te maken.

In onze landen kennen we de voordelen van ginkgo biloba vooral als concentratie stimulerend. Het zou ondersteunende eigenschappen bevatten voor onze hersenen.

Hoe werkt Ginkgo?

De werking bestaat vooral uit een ontspannend effect op de bloedvaten. Dit zou ervoor zorgen dat de bloedvaten gaan uitzetten. Grotendeels bekostigd door een verhoging van de hoeveelheid stikstof.

Daardoor zou er dus een erectiebevorderend effect ontstaan. En zal de drang naar seks gaan toenemen.

Maar ook op mentaal vlak hebben de voordelen van ginkgo biloba heel wat te bieden.

Ook Interessant:  Wat is de Werking van Ginkgo? En de Bijwerkingen!

Zo zal er een stressverlagend effect kunnen worden waargenomen. Vooral dan bij mensen die onder hoge druk staan.

De effecten op het geheugen zijn voor iedereen van toepassing. Voor jonge mensen en voor oudere mensen. Alleen mensen met alzheimer of dementie merken niet meteen een duidelijke verbetering. Hoewel dit vaak beweerd wordt, toch heeft men dit niet kunnen aantonen.

ginkgo biloba voordelen

Zenuwstelsel verbeteren

Men weet niet meteen zeker hoe deze voordelen van ginkgo tot standkomen. Toch ziet men een verbetering van het centrale zenuwstelsel. Het zal onder meer de reactietijd gaan versnellen. Daardoor krijgen we een lagere kans op het krijgen van bepaalde aandoeningen aangaande het zenuwstelsel.

Bloedsomloop stimuleren

De gunstige effecten van de terpenoïden die in ginkgo biloba aanwezig zijn zullen ervoor zorgen dat we een verbeterde bloedsomloop krijgen. De bloedvaten worden wijder en de plakkerigheid van de bloedplaatjes wordt verminderd.

Prolactine verlagen

Ginkgo zal prolactine verlagen. Prolactine is een hormoon die vooral door vrouwen tijdens en na de zwangerschap aangemaakt wordt. Het zal de melkklieren in de borsten stimuleren om melk aan te maken. Die dan gebruikt wordt tijdens het geven van borstvoeding.

Een te hoog prolactine gehalte bij vrouwen die niet zwanger zijn en geen borstvoeding geven kan leiden tot een verlaagd libido en overgewicht.

Ook mannen kunnen hiermee te maken krijgen. Dan gaan ook de borsten bij mannen gaan groeien. Dit fenomeen zijn dan de mannenborsten. (1)

Stress

De voordelen van ginkgo biloba op vlak van stress werden getest bij mensen met diabetes. Men kon vaststellen dat de patiënten door het gebruik van de plant, minder stress gingen ervaren. Wanneer dit werd vergeleken met andere patiënten die de plantenextracten niet gebruikten. (2)

Ook Interessant:  Wat is de Werking van een DIM Supplement?

Erectie

Zoals we reeds eerder hebben verteld, zal de plant de bloeddoorstroming gaan verbeteren. Daardoor kan het bloed makkelijker de geslachtsorganen bereiken en komt er dus een beter erectie tot stand. Door deze erectiebevorderende werking van de plant merken we ook een grotere penis. Wanneer die in erectie verkeert natuurlijk.

Ook mensen die als gevolg van bepaalde medicatie geen erectie meer kunnen krijgen kunnen met deze plant worden geholpen. (3)

Libido

ginkgo biloba boomHet spreekt voor zich wanneer de voordelen van ginkgo biloba vooral stress verlagen en ongewenste hormonen blokkeren zijn. Dat dit een gunstig effect zal hebben op het libido.

Een duidelijke verbetering werd vastgesteld in een onderzoek bij vrouwen die geen zin meer hadden in seks. Het wegvallen van het libido had niks te maken met relatieproblemen, want de vrouwen waren perfect gelukkig in hun relatie. (bron)

Geheugen

Het geheugen verbeteren is meteen één van de meest bekendste voordelen van ginkgo biloba.

Men heeft inderdaad kunnen aantonen dat de plant een verbetering kan betekenen voor het geheugen.

Dit komt zowel voor bij jonge mensen als bij oude mensen. Op voorwaarde dat de hersenen nog gezond zijn natuurlijk.

Via onderzoeken werd echter duidelijk dat de plant niet sterk genoeg is om de veroudering van de hersenen door ziektes als alzheimer of dementie tegen te gaan.

PMS of premenstrueel syndroom

Wanneer we last hebben van water ophouden of vocht vasthouden dan kan ginkgo helpen om deze symptomen te verhelpen. Ook bij krampen en een opgeblazen buik kan de plant ons verlossing schenken. Dit komt vooral vaak voor bij vrouwen net voor de menstruatie.

Ook Interessant:  Prolactine Verlagen op een Natuurlijke Manier

Het kan ook de gemoedstoestand verbeteren bij vrouwen die te maken hebben met symptomen van depressie tijdens en voor de menstruatie.

Goed voor onze ogen

De ogen worden met de jaren dat we ouder worden slechter. Het stimulerend effect op de bloedvaten kan hier ook een gunstige invloed hebben op de gezondheid van onze ogen. Het is vooral gunstig bij glaucoom en bij mensen die te maken hebben met de veroudering van de ogen. Enerzijds is er de gunstige werking op de bloedsomloop. En anderzijds zijn er de antioxidanten die vrije radicalen gaan verwijderen die schade aan onze ogen toebrengen. En die de vroegtijdige veroudering van de ogen versnellen.

Kinderen met ADHD

Bij kinderen met ADHD heeft men kunnen aantonen dat ginkgo de conditie kan verbeteren. Bepaalde symptomen zoals hyperactiviteit en aandacht werden sterk verbeterd.

Ginkgo Bijwerkingen

Ginkgo kan beter worden vermeden bij zwangere vrouwen en bij vrouwen die menstruatie hebben en daarbij relatief veel bloed verliezen. Omdat ginkgo het bloed dunner gaat maken zou dat de hoeveelheid bloed die verloren gaat tijdens de menstruatie nog kunnen doen toenemen.

Eén van de belangrijkste voordelen van ginkgo biloba is dat het de bloedvaten wijder maakt. Dat zou kunnen de werking verhogen van medicijnen om de bloeddruk te verlagen en medicijnen om het bloed dunner te maken. De kleinste wonde of kwetsuur kan dan zorgen voor een groot bloedverlies. Wanneer zulke medicijnen gebruikt worden is het beter om dit supplement niet te gebruiken.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close