Kruiden Tegen Hoge Bloeddruk Gebruiken?

Kruiden tegen hoge bloeddruk kunnen gebruikt worden wanneer we een lange tijd last hebben van een te hoge druk. Een hoge bloeddruk en dit voor een lange periode kan gevaarlijk zijn. Dit komt doordat de kansen op een hartaanval en andere hartproblemen kunnen worden vergroot wanneer de bloeddruk te lange tijd te hoog blijft.

Kruiden tegen hoge bloeddruk gaan gepaard met veranderingen in het dieet. Op die manier kunnen we de natuurlijke extracten en de verandering in onze levensstijl gaan gebruiken in plaats van geneesmiddelen waar we voor de rest van ons leven aan gaan vastzitten.

Wanneer reeds medicatie gebruikt wordt overleg je beter eerst met een arts voor je ze gaat gebruiken. Dit omdat deze kruiden tegen hoge bloeddruk, de werking van de medicijnen die reeds worden genomen gaat versterken. Waardoor men uiteindelijk kan te maken krijgen met een lage bloeddruk.

Door overleg met de dokter vooraleer kruiden tegen hoge bloeddruk te gebruiken kan de medicatie op termijn misschien worden verlaagd.

hoge bloeddruk behandelen

Eerst onze levensstijl bekijken

Voor we kruiden tegen hoge bloeddruk gaan gebruiken zullen we dus eerst eens onze levensstijl gaan bekijken. De belangrijkste oorzaak is overgewicht. Dit overgewicht gaat dan hand in hand met het eten van teveel zout.

Toch is het niet zo zeer het zout die voor problemen gaat zorgen. Het is de chemische stof in zout, natrium die de druk gaat verhogen.

Het lichaam moet het overtollige natrium kunnen afvloeien. Om die reden wordt water uit alle weefsels gehaald. Daardoor gaat het hart harder moeten werken. Dat zorgt dan voor de verhoogde druk.

Fastfood en bereide maaltijden bevatten enorme hoeveelheden zout. Ook light producten bevatten meestal enorm veel zout. Producten waar het vet uit is gehaald wordt meestal opgevuld met suiker en zout om toch een beetje de smaak van het vet te compenseren.

We gaan verder met de lijst kruiden tegen hoge bloeddruk

Kruiden tegen hoge bloeddruk

Hibiscushibiscus

Hibiscus behoort zeker tot de beste kruiden tegen hoge bloeddruk.

Hibiscus wordt gebruikt in heel veel culturen. Recent bestaat er ook wetenschappelijk ondersteunend bewijs dat hibiscus duidelijk de druk gaat verlagen.

Hibiscus heeft een vochtafdrijvende werking.

Om die reden zal hibiscus er helpen voor zorgen dat het overtollig zout uit het lichaam kan worden gevloeid.

De druk wordt verminderd door de verkleinde druk op onze slagaders.

Hibiscus werkt als een ACE blokker. De te hoge druk zal geregeld worden en de vloeistoffen worden in balans gebracht. Dit zal uiteindelijk resulteren in een ontspannend effect voor de bloedvaten en het bloedvolume zal lager worden. Dit zorgt dan weer voor de lagere bloeddruk.

De werking van hibiscus is niet te vergelijken met de ACE blokkerende medicatie. Er kan echter wel een lagere dosis genomen worden in overleg met de huisarts.

Hibiscus kan worden gedronken in thee maar hibiscus kan ook gebruikt worden in supplementvorm.

Kattenklauw

kattenklauw

De tweede kruiden tegen hoge bloeddruk zijn de kattenklauw.

Dit kruid komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar wordt ook gevonden in Centraal-Amerika.

Ook zal kattenklauw net als hibiscus de bloedvaten ontspannen en wijder maken. Wat ervoor zal zorgen dat de druk gaat dalen.

De werking is ook licht vochtafdrijvend. Dat zal helpen om het zout af te voeren en de druk te doen dalen.

Meidoorn

meidoorn

De laatste kruiden tegen hoge bloeddruk zijn de meidoorn.

Ze werken heel erg ondersteunend voor het hart en bevatten enorm veel flavonoïden.

Flavonoïden zijn van groot belang bij het voorkomen van hartproblemen.

De voornaamste zijn onregelmatige hartslag en hartkloppingen die door het gebruik van flavonoïden kunnen worden behandeld.

Ook de metabolisering van glucose wordt door het gebruik van deze flavonoïden gestimuleerd.

Meidoorn zal de bloedvaten wijder maken. Door de bloedvaten verwijdende werking gaat de druk dalen.

Meidoorn kan worden gedronken in een thee of via een extract in water vermengd. Je kan echter ook supplementen gebruiken van meidoorn.

Naast de kruiden tegen hoge bloeddruk

Opletten met cafeïne

koffie kan bloeddruk verhogen

Naast de kruiden tegen hoge bloeddruk die ons gaan helpen om de druk omlaag te brengen dienen we ook te letten op bepaalde zaken die onze bloeddruk terug gaan omhoog brengen.

Wanneer we bijvoorbeeld teveel koffie of teveel thee gaan drinken zullen de kruiden tegen hoge bloeddruk niet genoeg kunnen werken.

Cafeïne zal op termijn de druk terug omhoog brengen.

Drink niet meer dan 3 porties cafeïne per dag.

Sporten

sporten tegen hypertensie

Door extra te bewegen zal een daling opgemerkt worden. Het is een zeer goede aanvulling op de kruiden tegen hoge bloeddruk om extra te gaan sporten. Het hart is een grote spier dus zal die tijdens het sporten extra hard moeten werken en op die manier ook sterker worden. Dit zal op termijn ook het probleem stabiliseren.

Daarnaast zal je gewicht verliezen waardoor het hart minder zal worden belast.

Rustgevende muziek en meditatie

Rustgevende muziek en meditatie hebben een relaxerend effect op het lichaam, op de bloedvaten en op het hart. Die zullen na enkele weken ook een gunstig effect hebben.

Opletten met zout

teveel zout hoge bloeddruk

Overgewicht en teveel zout zijn de nummer 1 oorzaak. Wanneer we deze 2 zaken aanpakken kunnen kruiden de medicatie die misschien nodig is vervangen en na enkele jaren zijn zelfs de kruiden tegen hoge bloeddruk niet meer nodig om de druk onder controle te houden.

Voldoende water drinken

Wanneer we te weinig water in het lichaam hebben zullen we automatisch sneller vocht ophouden. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam waarbij het lichaam uit angst of omwille van een ander mechanisme, eerder water zal opslaan in het lichaam. Dat zorgt ervoor dat de nieren minder goed gereinigd worden en zal de werking van de nieren verstoren. Zoals we weten hebben onze nieren een grote invloed op onze bloeddruk. De bloeddruk zal dus hoger zijn bij mensen die te weinig water drinken.