Welke Damiana Bijwerkingen Zijn er Allemaal?Inleiding

turnera diffusa bijwerkingenDamiana bijwerkingen zijn zeldzaam. Laat ons dit eerst en vooral zeggen. Maar toch kunnen er heel wat bijwerkingen optreden. In dit artikel gaan we ze allemaal bespreken. Damiana bijwerkingen komen zelden voor, en komen meestal voor bij mensen die een veel te hoge dosis nemen.

De plant kent een zeer lange geschiedenis. Vooral in Zuid-Amerika dan, waar de plant oorspronkelijk vandaan komt. Daar wordt ze reeds duizenden jaren gebruikt voor verschillende problemen te behandelen.

Wat is Damiana

Het gebruik van damiana in culturele en traditionele omgevingen kan nogal verschillen van de Westerse geaccepteerde concepten. Wanneer je kruidensupplementen gebruikt is het altijd raadzaam om na te gaan wat de mogelijke neveneffecten ervan zijn.

Damiana staat bekend als Turnera Diffusa, Mexicaanse Damiana. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt als een afrodisiac. Dit komt omdat damiana het libido gaat verhogen. Echter wordt het kruid ook heel vaak gebruikt om hoofdpijn te bestrijden en om bedplassen te verhelpen. (1) (2) (3)

Het kruid werd reeds gebruikt door de Mayas, zij gebruikten het ook om hun seksuele prestaties te verbeteren. Daarnaast hadden ze reeds door dat ze damiana konden gebruiken voor tal van andere problemen. Deze waren om de energie toe te laten nemen, astma te verhelen, tegen depressie en menstruatie problemen.

Ook Interessant:  Groene Thee Pillen Kopen? De Voordelen!

Damiana is een kleine struik die wordt gevonden in droge maar zonnige gebieden.

Damiana wordt naast het gebruik om de seksuele prestaties waaronder het libido en de erectie te verbeteren, ook nog gezien als een middel om angst te bestrijden. Het heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel en kan bij milde depressies de symptomen doen wegnemen.

Verder werd het ook in grote doseringen gebruikt als een middel om de vertering te verbeteren en om constipatie tegen te gaan. Echter kunnen grotere hoeveelheden net de kans op bijwerkingen doen verhogen. We dienen hier dus voorzichtig mee te zijn. Het bestrijden van constipatie wordt daarom beter gedaan met een ander middel.

bijwerkingen damiana

Hoe verbetert damiana de seksuele prestaties?

Damiana zal ervoor zorgen dat er meer zuurstof naar de geslachtsorganen gaat. Het zorgt ook voor een verhoogde aanvoer van energie. Dat zorgt onder meer voor het gunstig effect op het libido. Bij vrouwen kan het ervoor zorgen dat er terug een orgasme kan gekregen worden indien zij daar problemen mee ondervinden.

De plant zal meteen na het innemen werken om de erectie te verbeteren. Echter zijn de fysieke eigenschappen, onder meer het verhogen van de energie, enkel toepasselijk wanneer de plant enige tijd wordt gebruikt. Dit effect is niet meteen merkbaar.

Hoe het de erectie verbetert staat nog steeds niet 100% vast omdat er zeer weinig onderzoeken zijn uitgevoerd naar de werking van damiana. We zien echter dat ze een stimulerend effect heeft als cafeïne. En dat de plant rijk is aan belangrijke antioxidanten. Er werd niet meteen een interactie met testosteron opgemerkt. In de toekomst zal er vast en zeker meer duidelijkheid komen over hoe dit effect precies bekomen wordt.

Ook Interessant:  Libido verhogende middelen voor mannen

Naast het feit dat damiana zal helpen bij het verbeteren van de seksualiteit wordt ze ook vaak toegevoegd aan penisvergrotende middelen.

Wat zijn de mogelijke damiana bijwerkingen?

Damiana bijwerkingen zijn zeldzaam. Toch kan er een allergische reactie optreden bij het gebruik ervan. Dit kan dan zorgen voor het moeizaam ademhalen, het nauwer worden van de keelholte en het opzwellen van de lippen, tong of zelfs gezicht.

Damiana bijwerkingen bij bepaalde aandoeningen

Wanneer we medicijnen nemen tegen diabetes gebruiken we dit kruid beter niet. Dit komt doordat het kruid de bloedsuikerwaarden gaat verlagen. En dit zou dan een stimulerend effect hebben op de medicijnen die daarvoor reeds worden genomen.

Daarnaast is het gebruik van dit kruid niet aangeraden bij vrouwen die reeds borstkanker hebben gehad of mensen die een psychiatrische aandoening zoals schizofrenie of een bipolaire stoornis hebben. Bij gebruik van hoge dosissen kunnen hallucinaties optreden. Daarvoor moeten wel dosissen van boven de 100 gram gebruikt worden.

Het gebruik van het kruid kan het risico op één van die problemen, die hierboven vermeld worden verhogen bij mensen die er gevoelig voor zijn.

Wanneer we een medicijn nemen tegen diabetes of om de bloedsuikerwaarden te controleren dienen we extra voorzichtig te zijn met het kruid. En dienen we zeker de behandelende arts te verwittigen. Die kan dan extra onderzoek uitvoeren en misschien de medicatie verlagen.

Ook Interessant:  Wat zijn de voordelen van Ginkgo Biloba?

Het kruid wordt ook beter niet gebruikt tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Er zijn hier echter geen bewijzen voor gevonden. Maar men weet niet of dat al dan niet schade kan toebrengen aan de ongeboren of pasgeboren baby. Om die reden wordt het beter in die periode vermeden.

Hoe gebruiken?

Het gebruik ervan kan nogal verschillen. Wanneer je het kruid wilt gebruiken dan kies je beter voor een supplement. En houdt men zich beter aan de voorgeschreven dosis. Die worden dan het best met een glas water ingenomen.

De reden waarom men zich beter houdt aan de aanbevolen dosis is omdat de damiana bijwerkingen die hier reeds zijn beschreven worden verhoogd, wanneer een hogere dosis wordt genomen.

Gebruik ook geen verschillende supplementen die dit kruid bevatten op hetzelfde moment.

Interactie met medicijnen

Damiana bijwerkingen gaan vooral gepaard met de interactie op bepaalde medicijnen. Het kruid wordt om die reden beter niet gebruikt wanneer medicijnen tegen diabetes worden genomen. Het kruid zal namelijk de werking van de medicijnen kunnen versterken of net zelfs gaan tegenwerken.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close