Groene Thee Pillen Kopen? De Voordelen!Groene Thee Pillen Kopen? De Voordelen!

groene theeGroene thee heeft heel wat voordelen. Toch zijn de meeste effecten enkel te verkrijgen door hoge hoeveelheden in te nemen. Dat is dan vaak schadelijk door het hoge gehalte aan cafeïne. Om die reden kunnen we groene thee pillen gebruiken.

In dit artikel sommen we enkele van de belangrijkste voordelen hiervan op.

Bloedsuiker regelen

Groene thee pillen hebben aangetoond dat ze het risico op het ontwikkelen van diabetes met 1/3 kunnen verminderen.

Daarnaast werd ook opgemerkt dat het lichaam gevoeliger wordt voor insuline. Dit komt grotendeels doordat de bloedsuiker meer constant kan worden gehouden.

Bloeddruk verlagend

Een ander voordeel is dat het bloeddruk verlagend zal werken. Ze hebben een ontspannend effect op het cardiovasculaire systeem. Dat zal ervoor zorgen dat de bloedvaten uitzetten waardoor de bloeddruk lager wordt.

Dit effect is ook van toepassing op de vorming van bloedklonters. Het gebruik van groene thee pillen kan de vorming van bloedklonters tegengaan.

Cholesterol verlagend

Verschillende onderzoeken hebben kunnen aantonen dat de LDL cholesterol gaat dalen door het gebruik van een extract. De effecten werden bereikt door een supplement te gebruiken. Maar datzelfde effect zou kunnen verkregen worden door 6 kopjes per dag te drinken. We moeten dan wel de hoeveelheid cafeïne erbij nemen. Dit kan dan weer ongunstig zijn voor de bloeddruk.

Ook Interessant:  Capsaicine houdt testosteron hoog tijdens dieet

Oestrogeen in balans brengen

groene thee pillen voordelenMen heeft kunnen aantonen dat er een duidelijk verband bestaat tussen groene thee en oestrogeen. Vrouwen die regelmatig deze drank drinken, hebben over het algemeen een lager oestrogeen, dan de vrouwen die dat niet doen.

Het mechanisme achter de antioestrogene werking van groene thee pillen is niet achterhaald. Toch kon men aantonen dat de effecten te vergelijken zijn met het medicijn tamoxifen. Dit medicijn wordt gegeven aan vrouwen met borstkanker als gevolg van te hoog oestrogeen.

Afvallen

In de theeplant is een bepaald antioxidant aanwezig. Dat heet EGCG, en zou uiteindelijk in staat zijn om de vetverbranding te stimuleren.

Men heeft kunnen aantonen dat mensen, die groene thee pillen gebruiken in combinatie met sport. Tot 20% meer kunnen afvallen dan de mensen die dat niet gebruiken.

Daarnaast wordt het hongergevoel gedeeltelijk onderdrukt.

Mondhygiëne

Het gebruik ervan kan de mondhygiëne verbeteren. Dat komt doordat de stoffen zullen inwerken op de zuurtegraad in de mond en van het speeksel.

Daardoor heeft men kunnen aantonen dat meer bacteriën en tandplak kan worden verwijderd uit de mond.

Hoe gebruiken?

Het gebruik ervan heeft geen directe neveneffecten. Echter moeten mensen die medicijnen nemen om het bloed te verdunnen of de bloeddruk te verlagen wel oppassen. De werking van het supplement kan de effecten van de medicatie versterken.

Ook Interessant:  Welke Damiana Bijwerkingen Zijn er Allemaal?

Bronnen:

http://europepmc.org/

http://link.springer.com

http://jn.nutrition.org

http://jamanetwork.com/

http://www.tandfonline.com

http://europepmc.orgYou May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close