Voordelen van Hibiscus theeWat zijn de voordelen van hibiscus thee?

hibiscus theeDe voordelen van hibiscus thee zijn enorm lang. De belangrijkste zijn natuurlijk dat het de bloeddruk helpt verlagen en een gunstig effect heeft op het totaal cholesterol in het lichaam.

Maar er is meer, hibiscus thee bevat ook ontstekingsremmende stoffen. Die gaan ervoor zorgen dat de lever in optimale gezondheid blijft en kan zelfs het risico op bepaalde soorten kanker serieus naar beneden brengen.

We vinden ook gunstige effecten terug op het immuunsysteem en op het metabolisme. Mensen die willen afvallen zullen hier zeker hun voordeel mee kunnen doen.

Hibiscus thee kan ons ook de nodige vitamine C leveren en bevat daarnaast heel wat belangrijke antioxidanten die het lichaam zullen beschermen tegen ziektes en tegen aanvallen van buitenaf.

De smaak van hibiscus thee is nogal zuur en wordt daarom vaak vermengd met andere kruiden om de smaak wat zoeter te maken. Je kan de smaak het best vergelijken met veenbessen. De zure smaak is hoofdzakelijk te wijten aan het hoge vitamine C gehalte.

Bloeddruk verlagen

bloeddruk verlagenOngeveer één derde van de mensen hebben last van een te hoge bloeddruk. In de meeste gevallen gaat het om een milde verhoging. Toch zijn er zeker meer dan 10% van de mensen die rondlopen met een hoge bloeddruk zonder het zelf te beseffen.

Ook Interessant:  Triglyceriden verlagen met Natuurlijke Middelen

Het wordt daarom ook vaak de stille moordenaar genoemd omdat de kans op een hartaandoening enorm wordt verhoogd wanneer we blijven rondlopen met een te hoge bloeddruk.

Hibiscus thee kan hier dus enorm bij helpen. Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat de plant de bloeddruk kan helpen verlagen en daarbij ook bescherming zal bieden tegen toekomstige hartaandoeningen.

Een deel daarvan is te wijten aan zijn ontstekingsremmende werking. Een andere oorzaak voor de daling is de vochtafdrijvende werking van hibiscus thee. We zullen meer moeten urineren en daarmee zal de druk op de nieren en verder op het hart verzacht worden. Waardoor de druk gaat dalen in de bloedvaten. (1)

Cholesterol verlagen

Naast het verlagen van de bloeddruk heeft hibiscus thee ook verdere effecten op de algemene cholesterol. Zo verlaagt het onder meer de slechte LDL cholesterol en helpt het de HDL verhogen. De goede cholesterol gaat dus stijgen waarbij de slechte cholesterol lager wordt.

Naast het LDL gaan ook de triglyceriden dalen. Dit is deels het werk van de belangrijke en krachtige antioxidanten die in de plant aanwezig zijn. (2)

Menopauze en Pijnlijke menstruatie

hibiscusHeel wat problemen tijdens de menstruatie kunnen worden verholpen door hibiscus thee te drinken. Dit houdt in dat de kans op krampen kleiner wordt, de kans op depressie en enorme trek naar suikers wordt ook lager. En we krijgen een verbeterde balans tussen de verschillende hormonen.

Ook Interessant:  7 Belangrijke voordelen van kurkuma tijdens borstvoeding

Dit kan evengoed gebruikt worden tijdens de menopauze om symptomen zoals wisselende stemmingen en depressie te voorkomen.

Lever beschermen

Hibiscus thee heeft ook nog eens beschermende effecten op de lever. Dit zou vooral het werk zijn van de antioxidanten die we in de plant zo talrijk terugvinden. Ze kunnen onder meer worden ingezet voor het behandelen van leverziekten.

De antioxidanten zullen vrije radicalen gaan onschadelijk maken. Ook de vochtafdrijvende werking helpt de lever ondersteunen doordat het bloed vaker wordt gereinigd door de nieren en daarmee sneller gifstoffen kan afscheiden. Dat verlicht het werk deels van de lever en stimuleert het orgaan ook om meer enzymen aan te maken.

De ideale dorstlesser

De reden waarom hibiscus wordt toegevoegd aan heel wat sportdranken is te wijten aan zijn unieke manier om het lichaam te hydrateren. Doordat het ons lichaam zo snel kan reinigen mede dankzij zijn vochtafdrijvende werking. Krijgen we een verhoogde afvoering van overtollig sodium. Dat zorgt ervoor dat we minder snel terug dorst krijgen.

Tijdens warme dagen kan het een goed idee zijn om hibiscus thee met ijsblokjes te drinken. De thee dus koud te drinken. Hoewel niet iedereen het lekker vindt om ijsthee te drinken, is dit een zeer goeie manier om tijdens de warme zomermaanden minder dorst te hebben.

Ook Interessant:  Welke Vochtafdrijvende Thee Is De Beste?

Ontstekingsremmend

Hibiscus thee heeft een ontstekingsremmende werking. Dit komt grotendeels door het vitamine C gehalte. Dit zal zorgen voor een verbeterd immuunsysteem en zal ons bescherming bieden tegen allerlei ziektes.

Mensen die deze drank regelmatig drinken hebben een verhoogde immuniteit tegen verkoudheden en griep. Terwijl iedereen met de probleempjes van de jaargetijden te maken heeft zal jij daar geen last van hebben dankzij het drinken van hibiscus thee.

Overgewicht

overgewichtWe hebben het reeds gehad over de stimulerende werking van de plant op het metabolisme.

Dit is vooral van toepassing bij de verwerking van voedingsmiddelen. Wanneer we een maaltijd eten hebben we altijd een bepaalde hoeveelheid suikers in ons lichaam ingenomen.

Het drinken van deze drank zal ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel onder controle wordt gehouden. Dit zal op zich bijdragen tot een verbeterde insulinegevoeligheid. De risico’s op diabetes type 2 gaan verkleinen en daarbij ook bijdragen tot het verliezen van gewicht.

Waar kunnen we hibiscus thee kopen?

Hibiscus thee is in de meeste supermarkten te koop. Het zal in de meeste gevallen gemengd worden met rozebottel. Dit is ook online te krijgen. We kunnen ook verse hibiscus online krijgen. Dit is een stuk voordeliger voor mensen die deze drank vaak drinken.

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close