Kruiden Tegen ConstipatieKruiden Tegen Constipatie

water drinken tegen constipatieKruiden tegen constipatie kunnen een snelle oplossing bieden tegen het probleem. Door kruiden tegen constipatie te gebruiken kunnen we vaak reeds enkele uren na het gebruiken al de grote boodschap doen.

Opstopping of constipatie is meestal een teken van 2 problemen.

  • Voeding
  • Vocht

De juiste voeding eten is van groot belang om de spijsvertering optimaal te laten werken. Daarnaast is het van belang dat we de nodige hoeveelheid water innemen. Om onze voeding een makkelijke doorgang door het spijsverteringsstelsel te laten garanderen.

Hoewel kruiden tegen constipatie meteen zijn werk gaan doen. Is het goed om weten dat we dit enkel in noodgevallen kunnen gebruiken. Eerst moeten we aan twee voorwaarden voldoen.

Vezels

bonen vezels constipatieDoor meer vezels te eten kunnen we de spijsvertering vertragen en daardoor ook een groot stuk beter maken. Het zal ervoor zorgen dat er meer giftige en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd via de darmen.

Daarnaast hebben vezels een zeer gunstige rol op de bloedsuikerspiegel en op onze algemene cholesterol. Vezels zullen de bloedsuikerwaarden doen dalen.

Doordat glucose minder snel zal kunnen worden opgenomen door het bloed. Daarnaast zal cholesterol die zich vasthecht aan de wanden van de darmen, worden meegesleurd in het afscheidingsproces.

Ook Interessant:  Bloedsuiker Verlagen Op Natuurlijke Manier

Water

Om daar optimaal gebruik van te maken moeten we voldoen aan de volgende voorwaarde… Water!

We hebben reeds verteld dat water nodig is om de voeding makkelijk te kunnen transporteren. Bij voeding met vezels is dat nog meer van belang.

Vezels gaan namelijk vocht opnemen. Ze zullen vocht opnemen en daardoor opzwellen. Het is dus nodig om zeker 1.5 liter per dag te drinken.

Het liefst enkele glazen na de maaltijd. 2 Liter is eigenlijk nog beter. Het zal de spijsvertering alleen maar ten goede doen. En je nieren natuurlijk. Maar dat is een andere topic.

Om het proces een deel te versnellen kunnen we kruiden tegen constipatie gebruiken. Die worden beter niet levenslang gebruikt. Omdat we het probleem door middel van water en vezels na enkele weken toch kunnen oplossen.

Kruiden tegen constipatie gebruiken

We hebben een aantal zeer krachtige kruiden tegen constipatie.

Fenegriek

fenegriek tegen constipatieFenegriek is een plant die wellicht meer bekend is bij vrouwen dan bij mannen. Ze bevat fyto oestrogenen. Dat zijn stoffen die gaan werken als oestrogeen.

Deze stoffen verhogen het oestrogeen niet en vormen ook geen risico op het krijgen van oestrogeen gerelateerde kankers. Voor alle vrouwen en mannen die zich zorgen maken over een verhoogd oestrogeen. Fenegriek zal daar niet voor zorgen!

Ook Interessant:  Voordelen van Hibiscus thee

Wel kunnen ze helpen bij vrouwen om de borstgroei en de moedermelk te stimuleren. En zullen ze de bloedsuiker verlagen.

Fenegriek is ook een zeer krachtig middel om opstopping te voorkomen. Dit komt grotendeels door zijn hoog gehalte aan vezels en een aantal andere werkzame stoffen die de spijsvertering zullen stimuleren.

Fenegriek wordt ook vaak gebruikt door mannen met een laag testosteron.

We gebruiken beter geen hogere dosis dan op het supplement wordt vermeld want de werking is in sommige gevallen heel snel.

Senna

Senna behoort tot de kruiden tegen constipatie. Ze worden echter ook aan bepaalde hormonale functies toegeschreven. Vooral zijn gunstige invloed op het libido wordt hierbij opgemerkt.

Hierbij geldt ook dat de dosis op het supplement beter in het begin niet wordt overschreden. Omdat iedereen anders gaat reageren. En diarree willen we absoluut vermijden.

Rode Iep

Ook één van de belangrijke kruiden tegen constipatie. Rode Iep wordt al jaren gebruikt voor deze problemen.

De werking is stimulerend voor de darmen. De zenuwen krijgen extra stimulans en zullen op die manier sneller kunnen werken.

Dit middel is ook zeer goed tegen een harde stoelgang. Dit komt doordat het slijmvlies zal worden gestimuleerd in de darmen.

Rode Iep supplement wordt beter niet gebruikt wanneer bepaalde geneesmiddelen worden gebruikt. Zoals geneesmiddelen tegen hoge bloeddruk of diabetes. Omdat ze de opname van die medicatie kunnen verminderen door het slijmlaagje.

Ook Interessant:  Sint-Janskruid Bijwerkingen Gevaarlijk?

Conclusie

Het allerbelangrijkste is dat we gaan letten op de inname van vezels en water. Door deze hoeveelheden te verhogen zullen we opstopping in de toekomst kunnen helpen voorkomen.

De eerste weken kan het handig zijn om deze kruiden te gebruiken. Echter zal het lichaam na een aantal weken zich aanpassen aan de nieuwe situatie en op die manier constipatie niet meer voorkomen.

Bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4291444/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6996138

https://livertox.nih.gov/Senna.htm

https://medlineplus.gov/druginfo/natural/978.html

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close