7 Belangrijke voordelen van kurkuma tijdens borstvoeding



7 Belangrijke voordelen van kurkuma tijdens borstvoeding

kurkuma borstvoedingWanneer je een nieuwe moeder bent, op zoek naar manieren om je immuunsysteem te verbeteren terwijl je borstvoeding geeft? Dan kan je best wel eens kurkuma toevoegen aan je dieet. Kurkuma tijdens borstvoeding heeft namelijk heel wat voordelen te bieden.

Kurkuma kan een effectieve en veilige manier zijn om het immuunsysteem te verbeteren. En ook op die manier een optimale gezondheid te behouden terwijl we borstvoeding geven.

Lees zeker verder over de belangrijke voordelen van kurkuma tijdens borstvoeding.

Wat is kurkuma?

Kurkuma is een algemeen kruid bekend als de koningin van de kruiden. Met een scherpe smaak en aroma en een gouden kleur. Mensen gebruiken kurkuma wereldwijd in verschillende gerechten.

Kurkuma is bekend om zijn antibacteriële functie. Het is ook ontstekingsremmend en antiviraal. Het kruid bevat talrijke vitamines, eiwitten en mineralen. Daarmee gepaard gaan heel wat medicinale voordelen die voor de moeder en de baby van groot belang kunnen zijn.

Ook Interessant:  Wat Zijn De Voordelen Van Rode Ginseng?

voordelen van kurkuma tijdens borstvoeding

Verbetert het immuunsysteem

borstvoeding voordelen kurkumaHet kruid bevat lipopolysaccharides, die versterken de weerstand van het lichaam. Het kruid bevat ook nog eens schimmelwerende en ontstekingsremmende stoffen die op hun beurt ook gaan helpen bescherming bieden tegen verkoudheden en de griep. Allemaal van groot belang tijdens de borstvoeding. (onderzoek)

Vermindert ontstekingen

Veel vrouwen kunnen geen borstvoeding geven omdat de borsten gezwollen zijn. Dit kan heel pijnlijk zijn. Kurkuma tijdens borstvoeding helpt om de ontstekingen in het borstweefsel tegen te gaan. Op die manier zal het de kans verhogen dat die vrouwen toch in staat zijn om borstvoeding te geven zonder pijnlijke borsten te hebben. (onderzoek)

Verlaagt cholesterol

Teveel cholesterol kan ervoor zorgen dat de gezondheid in het gedrang komt. Medisch onderzoek wees uit dat kurkuma het cholesterol verlagen kan. Het regelt ook de stijging van het cholesterol en zal voorkomen dat hartziekten zich kunnen ontwikkelen. (onderzoek)

Wanneer het cholesterol te hoog blijft kan dit in onze bloedvaten zorgen voor aderverkalking ofwel atherosclerose. Dat zorgt voor een hogere bloeddruk en kan uiteindelijk leiden tot een hartaanval of trombose. We hebben er dus alle belang bij om zelfs de beginselen van aderverkalking tegen te gaan. Dit kan dankzij de krachtige antioxidante werking van kurkuma. Die zal bescherming bieden tegen deze negatieve aspecten.

Ook Interessant:  Wat is de Werking van Fenegriek

Voorkomt artrose

Het kruid is populair om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Dat zorgt ervoor dat we beter worden beschermd tegen artrose en reuma.

De antioxidanten in het kruid zullen de vrije radicalen in het lichaam gaan neutraliseren. Die vrije radicalen zijn net de oorzaak voor de ontstekingen die ontstaan in de gewrichten bij mensen met reuma en artritis. Door die ontstekingen drastisch omlaag te brengen verlaagt het risico op reuma of artritis. (onderzoek)

Helpt het gewicht in balans te houden

kurkuma gewicht behoudenHet kruid helpt ook nog eens om het gewicht in balans te houden. Dit zal gebeuren door de aanmaak van gal te stimuleren. Op die manier daalt het risico op gewichtstoename en overgewicht. Wanneer we kurkuma tijdens borstvoeding gebruiken om geen overgewicht te krijgen kunnen we een theelepel na elke maaltijd gaan eten. Dit zal ervoor zorgen dat het gewicht in balans blijft.

Verbetert de spijsvertering

Kurkuma stimuleert de galblaas om voldoende gal te gaan produceren. Dit zal op zijn beurt ook bijdragen aan het verbeteren van de spijsvertering. Een ander gevolg daarvan is dat we minder gasvorming zullen krijgen in de darmen. Minder last krijgen van een opgeblazen gevoel. En zal voorkomen dat we met algemene problemen zoals indigestie te maken krijgen. (onderzoek)

Ook Interessant:  6 Voordelen Van Borstvoeding Voor De Moeder

Voorkomt leverziekten

Het kruid werkt als een natuurlijk reinigingsmiddel voor de lever. Het aantal krachtige enzymen wordt verhoogd. Die enzymen heeft de lever nodig om het bloed te ontgiften. De vitale enzymen zullen gifstoffen afbreken en minimaliseren. Daarnaast wordt ook de bloedsomloop verbeterd. (onderzoek)

voedende moederIs kurkuma veilig tijdens het geven van borstvoeding

Ja, het is volkomen veilig om kurkuma tijdens borstvoeding te gaan gebruiken.

Hoewel, we dienen hiervan geen hoge hoeveelheden te gaan gebruiken. Een te hoge hoeveelheid kan als resultaat een verhoogde drang naar vocht, of water met zich meebrengen. Wanneer dit dan niet op tijd wordt aangevuld kan dat gevolgen hebben voor de hoeveelheid moedermelk die wordt aangemaakt.

Wanneer we een supplement gebruiken overschrijden we daarom beter de aanbevolen dosering niet.



You May Also Like

Close