Wat is de werking van meidoorn?Welke voordelen kan meidoorn ons bieden?

werking meidoornDe werking van meidoorn is in te delen op verschillende vlakken. Meidoorn wordt reeds honderden jaren gebruikt voor het bestrijden van problemen met het hart. Ook al was men nog niet enorm op de hoogte van geneeskunde. Toch had men reeds kunnen vaststellen dat de werking van meidoorn een gunstige invloed had op het hart.

Het werd onder meer gebruikt om onze bloedsomloop te stimuleren. Dit werd reeds toegepast in de beginjaren van de 19 de eeuw. Verder kunnen ernstige problemen met de longen worden opgelost door dit kruid te gebruiken.

De meidoorn plant is een struikachtige die sterk verwant is met de rozen. De struik kan tot 150 cm hoog worden en kunnen we vooral terugvinden in warme zonnige klimaten. De plant zal ook een vrucht produceren in de vorm van een bes.

De werking van meidoorn

De werking van meidoorn houdt vooral verband met het verbeteren van de bloedsomloop en het stimuleren van de gezondheid van het hart.

Maar het gaat echter veel verder dan dat. We zien dat de plant ook krachtige antioxidanten bevat. Deze zijn in staat om bepaalde ziektes te bestrijden waaronder kanker. Ze zullen ook schade aan de cellen helpen herstellen die wordt veroorzaakt door de vrije radicalen in het lichaam.

Ook Interessant:  Groene Thee Pillen Kopen? De Voordelen!

Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van bijna alle chronische aandoeningen in het lichaam.

Bloeddruk verlagen

bloeddruk verlagen meidoornDe meidoorn heeft een bloeddrukverlagend effect. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben dit effect reeds kunnen aantonen. Of ze kunnen worden gebruikt ter vervanging van medicatie hangt af van de ernst van de hoge bloeddruk en wordt beter onder medisch toezicht vastgesteld.

Het gebruiken van meidoorn ter vervanging van medicijnen om de bloeddruk te verlagen kan voor ernstige problemen zorgen indien de bloeddruk onvoldoende wordt verlaagd. Het is dus belangrijk dat we onze bloeddruk ofwel zelf controleren, ofwel laten controleren door een arts.

Het bloeddruk verlagend effect is een gevolg van de vele andere eigenschappen van de meidoorn plant. De werking van meidoorn op de bloeddruk gebeurt dus door verschillende principes.

Vochtafdrijvend effect

Eén van de belangrijke oorzaken voor het bloeddruk verlagend effect van de meidoorn plant is het vochtafdrijvend effect die de plant heeft op het lichaam. De plant meidoorn zal ervoor zorgen dat er meer water en sodium uit het lichaam wordt gehaald. Dit komt doordat de nieren en ook de lever gestimuleerd worden.

Aderverkalking herstellen

meidoorn goed voor het hartAderverkalking is één van de meest voorkomende problemen bij oudere mensen. Steeds meer jongere mensen krijgen er eerder mee te maken. Dit komt doordat we steeds minder actief worden en meer passief werk gaan verrichten waarbij we vaak een lange tijd neerzitten en dus geen gunstige invloed hebben op de bloedsomloop in het lichaam.

Ook Interessant:  Triphala Werking Voordelen En Bijwerkingen Voor Onze Gezondheid

Aderverkalking is het dichtslibben van de aderen door de opeenstapeling van cholesterol in de bloedvaten. Zij zullen er op termijn voor zorgen dat de bloedvaten nauwer worden waardoor het bloed minder goed kan stromen.

Dit zorgt voor een stijgend effect op de bloeddruk en zal het risico op hartziekten doen toenemen. Met een verhoogd risico op hartfalen en beroerte tot gevolg.

Meidoorn bevat belangrijke bestandsdelen die zullen helpen om het plak of achterblijvend cholesterol in de bloedvaten zal afvoeren. Waardoor de bloedvaten als het ware gereinigd worden. Dat zal ervoor zorgen dat we aderverkalking kunnen herstellen en op termijn ook beschermd worden tegen de toekomstige vorming van plak in de bloedvaten.

Deze werking van meidoorn heeft een zeer gunstig effect op de bloeddruk en zal de bloeddruk dus sterk omlaag brengen.

Bloedvaten wijder maken

Een derde oorzaak voor het verlagend effect op de hoge bloeddruk is het ontspannend effect op de bloedvaten. Het ontspannen van de aderen zal ervoor zorgen dat ze wijder worden. Waardoor het bloed ook makkelijker kan stromen en de druk in de aderen gaat dalen.

Dat zorgt ook voor een daling van het risico op hartziekten.

Bijwerkingen van meidoorn

bijwerkingen meidoornNet zoals bij elk product zijn er natuurlijk ook bijwerkingen verbonden aan het gebruik van meidoorn. Al kunnen we meteen een geruststellend gevoel geven. De bijwerkingen zijn niet zo ernstig als de vele bijwerkingen die chemische medicijnen op ons lichaam hebben. Toch is het belangrijk dat we ze even vermelden.

Ook Interessant:  Kruiden voor borstvergroting op natuurlijke manier

Mensen die meidoorn gebruiken kunnen te maken krijgen met hoofdpijn en kunnen misselijk worden. Dit komt meestal voor wanneer we de plant net beginnen te gebruiken. En is hoofdzakelijk een aanpassing van het lichaam aan de effecten van de plant.

Het spreekt voor zich dat deze supplementen gevaarlijk kunnen zijn wanneer ze in combinatie met medicijnen tegen hoge bloeddruk worden gebruikt. Het kan ervoor zorgen dat de bloeddruk te laag wordt. En daardoor voor problemen zorgen. Wanneer we de behandeling tegen hypertensie willen vervangen door meidoorn praten we beter eerst met een arts en zorgen we dat we dit doen onder medisch toezicht om zoveel mogelijk de kans op bijwerking te verminderen.

Een ander minpuntje aan het gebruik van meidoorn is dat de incubatietijd in het lichaam een lange tijd in beslag neemt. Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken voor we het volledige effect van de plant zullen opmerken. De supplementen moeten dus minstens 6 weken gebruikt worden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close