Nieren Reinigen met KruidenNieren Reinigen met Kruiden

water goed voor nierenNieren kunnen we qua vorm gaan vergelijken met een boon. Ze vinden zich aan de zijkant van ons lichaam. Ze hebben de verantwoordelijkheid om vocht af te laten. En het bloed te zuiveren van gifstoffen.

Na verloop van tijd van kunnen ze echter zelf vervuild raken. Het is zeker aan te raden om jaarlijks te proberen de nieren reinigen met kruiden. Dit zorgt ervoor dat gifstoffen die zich hebben opgestapeld in de nier uiteindelijk kunnen worden uitgeplast en ons lichaam zullen verlaten.

We hebben een grote keuze wanneer we de nieren reinigen met kruiden. Bijna alle kruiden die een vochtaflatende functie hebben zullen op de één of andere manier ook de organen gaan schoonmaken.

De nieren reinigen met kruiden kunnen we doen door de volgende kruiden te gebruiken.

Jeneverbessen

jeneverbes reinigt nierenJeneverbessen helpen de nieren reinigen met kruiden. Ze hebben een positieve werking op het bloed en behoort daarmee zeker tot de betere natuurlijke middelen om de gezondheid van onze organen te reinigen die instaan voor het aflaten van vocht en gifstoffen.

De plant zal de nier gaan activeren, zal ze helpen ontspannen en op een natuurlijke manier ontgiften. Ze bevat sterke antioxidanten die kunnen helpen om het lichaam te ontdoen van vrije radicalen. Deze antioxidanten hebben een zeer omvangrijke werking in de jeneverbessen. Ze zullen antiseptisch werken, vochtafdrijvend, antibacterieel en antiviraal werken. Daardoor zullen ze niet alleen de nieren reinigen. Ze zullen ook een gunstig effect hebben op de blaas en op de gehele urinewegen.

Ook Interessant:  Nierstenen Uitplassen & Voorkomen Met De Juiste Voeding

Jeneverbes kan ook worden ingezet tegen blaasontstekingen. De meeste blaasontstekingen worden veroorzaakt door de E. Coli bacterie. Deze bacterie kan worden vernietigd door jeneverbes te gebruiken.

We ondervinden ook een bloedverdunnende werking en een bloeddrukverlagende werking. Het is daarom niet aan te raden om ze te combineren met medicijnen die de bloeddruk verlagen of die het bloed verdunnen.

Jeneverbes kan echter slechts een korte periode gebruikt worden omdat het op termijn schadelijk kan zijn voor de nieren.

We kunnen hiervan een supplement gebruiken.

Steenbreker

Steenbreker of chanca piedra en ook wel quebra pedra genoemd kunnen we ook gaan gebruiken wanneer we de nieren reinigen met kruiden. Dit kruid uit het Zuiden van Amerika zal de gezondheid van onze nieren gaan ondersteunen.

Men gebruikte dit kruid reeds in de Indiase traditionele geneeskunde. Daar werd het vooral gebruikt om nierstenen te behandelen. Maar ook problemen met de urineblaas of lever behoren tot de mogelijke functies van de chanca piedra plant.

Dit kan gebruikt worden via een supplement.

Guldenroede

guldenroede nierenGuldenroede is vochtafdrijvend. Dat maakt van deze plant een gunstig middel om de urinewegen te gaan schoonmaken. Dit heeft dan ook weer een positief effect op onze andere organen die instaan voor het afscheiden van vocht en voor het filteren van het bloed.

Ook Interessant:  Werking van Tongkat Ali

De nieren reinigen met kruiden kan zeer efficiënt gebeuren door een guldenroede supplement te gebruiken. Al moeten we dit zeker in combinatie met voldoende water gaan doen.

Paardenbloem

Nog een zeer belangrijke vochtafdrijver. De paardenbloem kunnen we in de zomer overal vinden langs de graskanten en in ons gazon. Ze komt meestal voor op de plaatsen waar we het echt niet willen.

Toch heeft deze plant heel wat voordelen te bieden voor onze gezondheid. Zo is dit één van de meest krachtige vochtafdrijvende middelen die we maar kunnen vinden op deze planeet.

Daarnaast heeft de paardenbloem een reinigend effect op de lever en kunnen we ook de nieren reinigen met kruiden zoals de paardenbloem.

Het kan gebruikt worden in een supplement. Ook dienen we hier zeker te zorgen voor voldoende water om het verlies aan vocht te gaan compenseren.

Paardenstaart

paardenstaart nieren reinigenPaardenstaart wordt gezien als een alternatief voor nierstenen. Het is daarom één van de beste manieren om de nieren te reinigen met kruiden. Ze werken zeer sterk vochtafdrijvend en zullen op die manier een grondige schoonmaak doorvoeren voor het hele urinestelsel.

We moeten hier wel rekening houden dat de paardenstaart ook zorgt voor kalium afscheiding. Wanneer we deze paardenstaart extracten veel gaan gebruiken dienen we voldoende kalium in te nemen via onze voeding of via een supplement.

Ook Interessant:  Wat is de werking van meidoorn?

Water

Naast de verschillende manieren om te kunnen de nieren reinigen met kruiden. Dienen we zeker te zorgen voor voldoende water. Door meer water te drinken zullen de nieren extra gezuiverd worden. Er is een toename aan vocht in het lichaam, dus kunnen er meer gifstoffen afgevoerd worden. We moeten zeker proberen te zorgen om twee liter water per dag te drinken wanneer we de nieren reinigen met kruiden.  In combinatie met deze middelen is het vooral van belang omdat de meeste van hen vochtafdrijvend werken en dus nog meer water uit ons lichaam gaan drijven.

De urine dient eigenlijk altijd kleurloos te zijn. Wanneer de urine geel wordt of zelfs bruin wordt van kleur, dan is dat een signaal om meer water te drinken. Indien we de nieren reinigen met kruiden die ook een stimulerend en ontgiftend effect hebben op de lever kan de urine zelfs bruin worden wanneer we tot twee liter water drinken. In dit geval drinken we beter nog enkele glazen extra water.

Hoewel dit verontrustend kan zijn bij de mensen die dit opmerken. Toch is dit een teken dat er veel gifstoffen afgevoerd worden. Wat zorgt voor de donker gele of bruine kleur. Meer water drinken is hier dan de boodschap.

 

 You May Also Like

Close