Nierstenen Verwijderen met KruidenNierstenen Verwijderen met Kruiden

Nierstenen verwijderen met kruiden kan een laatste optie zijn voor we via operatie de stenen moeten laten wegnemen. Dit kan vaak heel pijnlijk achteraf zijn en dat willen we dus absoluut vermijden.

Eerst gaan we even overlopen wat het belangrijkste is om te doen, willen we in de toekomst de vorming van stenen gaan voorkomen.

Enkele snelle tips

Water drinken

veel water drinkenMensen die reeds te maken hebben gehad met stenen in de nieren dienen meer water te drinken dan algemeen wordt aanbevolen.

Probeer dus zeker om minstens 2 liter per dag te drinken. Deel dat heel goed in gedurende de dag, zodat we op geen enkel moment van de dag te maken krijgen met een droge mond. Want dan hebben we al te maken met een tekort aan vocht en kan de vorming al bevorderd worden.

Dat komt doordat overtollige gifstoffen of overtollige mineralen zich snel tot een kristal gaan vormen in de nieren. Wanneer er een constante vloei van vers vocht voor de nieren beschikbaar is, kunnen deze makkelijker worden afgevoerd via de urine en zal de vorming van nierstenen reeds voor een groot deel afnemen.

Cafeïne

Het eerste punt is nog van groter belang wanneer we regelmatig cafeïnerijke dranken drinken zoals koffie of thee. Deze hoge hoeveelheden cafeïne hebben een vochtafdrijvend effect. Dat zal de kans op een tekort aan vocht doen stijgen en daarmee de vorming van nierstenen bevorderen.

Een goeie tip bij het drinken van een kop koffie, is om na het kopje koffie een glas water te drinken. Op die manier krijg direct de compensatie van het vochtverlies en geef je de nieren geen kans om kristallen te vormen.

Ook Interessant:  Nieren Reinigen met Kruiden

Een kop koffie of thee is lekker. Dat hoef je zeker niet te laten in je poging om stenen te vermijden of verwijderen. Toch dien je bewust te zijn van het vochtafdrijvend effect. En voldoende vocht innemen als compensatie voor de vochtafdrijvende werking van cafeïne.

Citroen

citroen nierstenen verwijderenEen heel goeie extra tip is door citroensap toe te voegen aan het water dat we drinken. Door citroensap toe te voegen zullen we de zuurtegraad van het lichaam verlagen. En zullen we ook de kans op de vorming van nieuwe nierstenen verlagen. Heel wat problemen hebben te maken met een te hoge zuurtegraad in het lichaam.

Denk maar aan reuma of artritis. Dit komt hoofdzakelijk voor bij oudere mensen. Omdat de verzuring van de botten en gewrichten al zodanig is gevorderd. Dagelijks een volledig glas citroensap mengen met een fles water is een gezonde manier om het lichaam te ontgiften en te reinigen. Het zal ook de volledige PH waarde van het lichaam verhogen.

Dat klinkt nogal tegenstrijdig omdat citroen heel erg zuur is. Maar wanneer de enzymen en voedingsstoffen in citroenen in het lichaam worden gemetaboliseerd, dan hebben ze een reinigend en ontzurend effect.

Nu gaan we over naar de nierstenen verwijderen met kruiden.

Nierstenen verwijderen met kruiden

Paardenbloem

paardenbloem vochtafdrijvendPaardenbloem behoort tot de meest krachtige natuurlijke middelen om overtollig vocht af te laten.

Door zijn reinigende werking voor de nieren kunnen de stenen makkelijker uitgeplast worden. Mensen die last hebben van nierstenen zullen er meestal meer dan ééntje hebben. Door de paardenbloem extracten te gebruiken in combinatie met voldoende water kunnen we daar dus komaf mee maken.

Hier geldt natuurlijk dezelfde belangrijke regel: Bij het gebruiken van vochtafdrijvende middelen dienen we veel water te drinken!

Ook Interessant:  Bijwerkingen van Tongkat Ali

Paardenbloem wordt ook gebruikt als laxerend middel. En ze bevatten kalium. Dat is een gunstige eigenschap omdat heel wat vochtafdrijvers de neiging hebben om kalium uit het lichaam te onttrekken. Dat kan op termijn problemen veroorzaken met onze bloeddruk. Kaliumtekort kan ervoor zorgen dat de bloeddruk uit balans raakt. Die kan dan te hoog worden, of te laag worden.

Met paardenbloem kunnen we nierstenen verwijderen met kruiden. Al zal dit bij grote stenen wel niet lukken. Omdat de plant geen eigenschappen bevat om de stenen te verkleinen. (1, 2)

Het zal wel zorgen voor een verbeterde werking van de urinewegen, waaronder dus de nieren. En heeft een reinigende functie op de lever en gal.

Paardenstaart

nieren paardenstaartPaardenstaart wordt steeds meer in verband gebracht met de nieren. Nierstenen verwijderen met kruiden kan dus met het gebruik van paardenstaart.

Onderzoeken hebben aangetoond dat ze de grotere stenen zelfs kunnen afbreken. Het onderzoek werd wel gedaan met een relatief hoge hoeveelheid. (1)

Zo stelden de wetenschappers dat er minstens 5 kopjes per dag moeten worden gedronken.

Door een vloeibaar extract te gebruiken kunnen we de concentratie aan werkzame stoffen verhogen. We kunnen dit vloeibaar extract dan toevoegen aan ons drinkwater.

En op die manier de ganse dag door drinken.

Als toevoeging kunnen we nog een glas citroensap drinken met water. Dit zal nog een extra effect hebben op onze nieren.

Hoewel paardenstaart door verschillende culturen gebruikt werd, en nog steeds gebruikt wordt tegen nierstenen ontbreekt er toch concreet en krachtig bewijs dat ze effectief kunnen worden gebruikt tegen nierstenen. Enkele onderzoeken leveren gunstige resultaten. Andere leveren dan weer geen enkel resultaat. (2)

Uva Ursi

Uva Ursi wordt reeds vele honderden jaren gebruikt om te kunnen nierstenen verwijderen met kruiden.

Het grote voordeel van uva ursi is dat ze de zuurtegraad van de urine zullen omlaag brengen.

Ook Interessant:  Voordelen van Hibiscus thee

Dat verlaagt de kans op de vorming van nieuwe stenen en kan helpen bij het afbreken van reeds bestaande stenen.

Uva Ursi bevat ook arbutine. Dat is een natuurlijke stof die ervoor gaat zorgen dat de nieren nog meer schadelijke stoffen kunnen afvoeren. (1)

uva ursi nierstenen kruidenDeze stof zou vooral gunstig zijn omwille van zijn stimulerend effect op de stenen. Ze zullen sneller kunnen worden afgevoerd via de urine. (2)

Daarnaast is het ook een zeer sterk middel om de nieren te ondersteunen en om infecties aan de urinewegen en nieren te helpen voorkomen. (3)

We kunnen het concentraat mengen in water en dit 3 tot 5 keer per dag herhalen om de stenen op te lossen.

Waar moeten we nog op letten?

We hebben reeds verteld dat het belangrijk is dat we voldoende water drinken. Dit is echt het allerbelangrijkste om de nierstenen in de toekomst te vermijden. Eens je te maken hebt gehad met nierstenen, heb je een hoger risico op nogmaals te maken te krijgen met stenen. Wanneer het gaat om kleine steentjes is dat niet zo erg.

Maar wanneer het gaat om grotere stenen die operatief moeten worden verwijderd. Kan je daar als man lange tijd problemen mee hebben. Omdat je seksuele activiteit gedurende de herstelperiode volledig stil ligt. Als vrouw kan je natuurlijk ook een lange tijd last hebben wanneer je moet plassen. Maar het heeft minder invloed op je seksuele leven.

Een ander belangrijk punt is dat we letten op onze zoutinname. Zout zal er namelijk voor zorgen dat het lichaam meer water zal vasthouden.

Dat betekent dat de nieren ook minder vocht zullen toegediend krijgen.

Nog een ander punt is cafeïne. Het kan op zich geen kwaad om koffie of thee te drinken. Zolang dit voldoende wordt gecompenseerd met water.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close