Sint-Janskruid Bijwerkingen Gevaarlijk?Sint-Janskruid Bijwerkingen Gevaarlijk?

sint-janskruidZijn Sint-Janskruid bijwerkingen gevaarlijk? Sint-janskruid bijwerkingen komen heel zelden voor en zijn in bijna alle gevallen zeer mild. Dat gaat dan van hoofdpijn tot slapeloosheid. Die heel makkelijk kan worden opgelost door een lagere dosis te nemen of die vanzelf weg gaan naarmate we het gebruik gewoon worden.

Sint-Janskruid bijwerkingen kunnen gevaarlijk zijn wanneer de plant wordt gebruikt voor het behandelen van psychiatrische aandoeningen waar ze eigenlijk geen gunstige werking op heeft.

Dat gaat dan vooral om aandoeningen zoals schizofrenie, bipolaire stoornis en ADHD te behandelen.

De meest voorkomende reden waarom het kruid wordt gebruikt is om depressie te behandelen. Heel wat mensen die andere psychiatrische aandoeningen hebben zullen dit kruid ook gebruiken. Dat is dan vooral om symptomen van depressie te verzachten.

Hoewel ze daadwerkelijk effectief kan zijn om deze symptomen te onderdrukken. Toch kunnen ze bij mensen met schizofrenie psychose uitlokken. Bij mensen met bipolaire stoornis kunnen ze een manie uitlokken. En bij ADHD zullen ze rusteloosheid veroorzaken.

Deze sint-janskruid bijwerkingen dienen dus beter te worden vermeden. Om die reden gebruiken we de plant beter niet bij deze aandoeningen.

De werking

Depressie

sint janskruid bijwerkingenDe plant heeft gunstige resultaten geboekt wanneer het gaat om het behandelen van depressie. Dit komt doordat bepaalde bestandsdelen in de kruiden onze neurotransmitters gaan aanspreken. Zij zullen die neurotransmitters waaronder serotonine en dopamine gaan stimuleren.

Ook Interessant:  Wat doet ashwagandha voor ons lichaam?

Wanneer we meer serotonine en dopamine aanmaken verbetert onze gemoedstoestand en gaan de symptomen van depressie verminderen.

De werking is te vergelijken met die van de meeste medicijnen die worden gebruikt om depressiviteit te behandelen. Juist omdat die ook deze neurotransmitters gaan stimuleren en op die manier de gemoedstoestand gaan verbeteren.

Menopauze

Ook tijdens de menopauze wordt dit kruid heel vaak gebruikt. Heel wat vrouwen hebben tijdens de menopauze een slechter gevoel over zichzelf. Ze kunnen moeilijk omgaan met de veranderingen die in het lichaam gebeuren en kunnen daardoor somber worden, depressief worden en hebben vaak wisselende stemmingen.

Door deze extracten te gebruiken kan de gemoedstoestand verbeterd worden waardoor de symptomen van de overgang onderdrukt worden.

De plant zal echter niet werken om symptomen van seksuele aard te behandelen. Zoals een laag libido of droge vagina bijvoorbeeld.

Andere gebruiken

Hoewel deze twee bovenstaande gebruiken het meest voorkomend zijn. Toch wordt dit kruid ook nog gebruikt voor heel wat andere problemen aan te pakken.

Hieronder geven we in het kort deze gebruiken even weer :

  • Slapeloosheid
  • Herpes
  • Spierpijnen
  • Krampen
  • Migraine

Sint-Janskruid Bijwerkingen

sint-janskruid nevenwerkingDe sint-janskruid bijwerkingen komen weinig voor en zijn over het algemeen mild. Dit is dan vooral hoofdpijn en slapeloosheid. Hoewel het net ook kan gebruikt worden tegen deze problemen komt dit toch voor bij bepaalde mensen.

Ook Interessant:  Meest Krachtige Bloedverdunnende Kruiden

Zwangere vrouwen kunnen te maken krijgen met ongunstige effecten voor de baby. Om die reden mag dit kruid niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Ook mensen die een operatie moeten ondergaan dienen 2 weken voor de operatie te stoppen met het gebruik van deze plant. Omdat problemen tijdens de verdoving kunnen ontstaan door de serotonine verhogende werking van het kruid.

En tenslotte mensen met psychiatrische aandoeningen zoals schizofrenie, bipolaire stoornis en ADHD dienen dit middel niet te gebruiken om symptomen van depressie te onderdrukken. Hoewel ze natuurlijk de symptomen zullen helpen onderdrukken. Toch kunnen andere ernstige problemen ontstaan zoals het uitlokken van een psychose, manie of het veroorzaken van rusteloosheid.

Het supplement mag echter langer dan 1 jaar worden genomen zonder problemen door langdurig gebruik te ondervinden.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close