Wat Zijn De Voordelen Van Ginseng?Wat Zijn De Voordelen Van Ginseng?

voordelen ginsengEr zijn heel wat voordelen van ginseng te vinden in wetenschappelijke studies. In dit artikel gaan we de voornaamste voordelen van ginseng bespreken die bij de verschillende soorten horen.

Zoals we weten, of misschien niet weten hebben we dus verschillende soorten ginseng. Die hebben misschien algemeen dezelfde werking dat ze een verbeterde energie gaan bevorderen en het immuunsysteem zullen verbeteren.

Toch hebben ze elk hun meer specifieke werking.

Amerikaanse soort

Zo kunnen we bijvoorbeeld bij stress beter gebruik maken van de Amerikaanse versie van de familie. Ook de versterking van het immuunsysteem en de antioxidante werking in het lichaam kunnen we enorm doen toenemen door het gebruik van de Amerikaanse Ginseng.

Aziatische soort

De Aziatische, die ook wel zal helpen om net als bij het mediteren, de mentale weerbaarheid te verbeteren is dan weer meer geschikt om zijn gunstige voordelen van ginseng voor het hart. Daarnaast zal de erectie verbeteren en kan dit gezien worden als een kruid om veroudering tegen te gaan.

Siberische soort

De Siberische soort kan dan weer vooral helpen om bescherming te bieden tegen virussen. Zo kan worden aangetoond dat het bescherming biedt tegen aanvallen van het herpes virus bij mensen die dit virus reeds hebben. (bron)

Ook Interessant:  Wat zijn de voordelen van Ginkgo Biloba?

Ook helpt de Siberische variant om periodes van oververmoeidheid gepaard met stress te overbruggen. Het biedt bescherming en verbetert het functioneren en de mogelijkheid om zich te concentreren.

Voordelen van Ginseng voor onze algemene gezondheid

stress verlagen ginsengHoewel het meeste wetenschappelijke onderzoek gedaan is met de Panax Ginseng ofwel de Aziatische, Rode, Koreaanse ginseng. Zijn er toch ook een aantal onderzoeken te vinden waarbij men de Amerikaanse en de Siberische variant heeft gebruikt in het onderzoeken van hun bepaalde functie voor de algemene gezondheid van de mensen.

De Amerikaanse soort

Wordt algemeen gezien om zijn functie de stress aan te pakken. Dit komt doordat de Amerikaanse variant een verkoelende werking op het lichaam geeft. Dat zal ervoor zorgen dat we ons kalmer voelen en minder zenuwachtig zijn.

Daarnaast wordt ook een verbetering in het algemeen welzijn vastgesteld. Zowel fysieke als mentale prestaties verbeteren.

Het kan gebruikt worden om (bron):

 • Het immuunsysteem te versterken
 • Symptomen van ADHD beperken
 • Ziektes tegengaan
 • Bescherming bieden tegen kanker door de groei van de tumor te blokkeren of drastisch te verminderen
 • Verlaagt de bloedsuiker en is daarom effectief voor mensen met diabetes
 • Verbetert het geeugen en het cognitief vermogen

De Aziatische soort

Los van het feit dat ze dezelfde werkzame stoffen, met name de ginsenosides bevatten. Hebben ze toch een licht verschillende werking dan zijn Amerikaanse broertje.

Dit is grotendeels te verklaren door de samenstelling van de verschillende ginsenosides.

Ook Interessant:  Wat zijn de Voordelen van Rhodiola?

Zo bevatten de Amerikaanse minder Rg1, wanneer we die vergelijken met de Aziatische soort. De Rg1 is een stimulerende stof voor het zenuwstelsel en zal om die reden bij de Amerikaanse soort een verkoelend en kalmerend effect hebben.

Terwijl dit bij de Aziatische soort een verwarmend en stimulerend effect hebben. Hoewel ze allebei worden gebruikt om stress te bestrijden is de Amerikaanse soort daarvoor beter geschikt.

Ook om de bloedsuiker te verlagen bij mensen met diabetes wordt de Amerikaanse variant beter gekozen dan de Aziatische soort. Omdat verschillende onderzoeken bij de Aziatische Panax ginseng, verschillende uitkomsten hebben, heerst er geen zekerheid over het feit of de Aziatische soort nu de bloedsuiker doet stijgen of gaat verlagen.

bescherming tegen hartproblemenWat weten we wel over de voordelen van ginseng bij de Aziatische Panax Ginseng? (bron)

 • Bescherming van het hart
 • Bescherming tegen veroudering
 • Bescherming tegen beroerte
 • Vermoeidheid bij kankerpatiënten tegengaan
 • Bescherming tegen kanker
 • Versterkt immuunsysteem
 • Erectieproblemen verhelpen
 • Fysieke en mentale weerbaarheid verbeteren
 • Problemen tijdens de menopauze verhelpen

De Siberische variant

Dit is meteen de laatste ginseng variant. En hier gaan we praten over de voordelen van ginseng bij de Siberische soort.

Hoewel dit uiteindelijk niet gaat om een echte ginseng soort, krijgt die toch de naam Siberische Ginseng.

De werkzame stoffen in de Siberische soort zijn niet de ginsenosides maar worden de eleutherosides genoemd.

Om die reden zijn ze dus eigenlijk geen echte ginseng soort. Toch vinden we op bijna alle supplementen de naam Siberische Ginseng terug.

Ook Interessant:  Is Brandnetelthee Vochtafdrijvend?

Waarvoor wordt de Siberische soort gebruikt?

De voordelen van ginseng bij de Siberische variant zijn te omschrijven als antiviraal. Om die reden zijn ze zeer gunstig bij mensen die Herpes type 2 hebben.

Maar kunnen ze ook gunstig zijn om de levenskwaliteit bij ouderen te verbeteren (onderzoek).

Ook dit kruid heeft een adaptogene functie, dat wil zeggen dat het lichaam makkelijker zal kunnen omgaan met stress situaties en zich daar beter zal kunnen aan aanpassen.

Ook het immuunsysteem wordt, net als bij alle andere soorten ginseng enorm verbeterd.

Dit zijn zeker de algemene voordelen van ginseng die gelden bij alle soorten. Met name een betere bescherming tegen ziektes als effect van het verbeterd immuunsysteem.

Welke Ginseng gebruiken we nu het best?

Stress : Amerikaanse of Siberische Ginseng

Vermoeidheid: Siberische of Aziatische (Panax ginseng)

Diabetes en bloedsuiker: Amerikaanse

Immuunsysteem verbeteren: Amerikaanse, Siberische of Aziatische

Bescherming voor het hart: Aziatische of Panax Ginseng

Wanneer we kiezen voor een supplement dan merken we dat de Amerikaanse soorten en de Siberische variant een stuk goedkoper zijn dan de originele Panax Ginseng. Dit komt grotendeels door het hogere aantal onderzoeken die zijn gedaan naar de Aziatische variant. Zijn ruimere voordelen van ginseng en vooral omdat het gaat om de enige originele soort die als botanische naam Ginseng draagt.

De Amerikaanse heeft als botanische naam Panax Quinquefolius, de Siberische naam luidt Eleutherococcus, terwijl de Aziatische variant als enige de officiële naam Panax Ginseng heeft.

 

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close