Moeilijk een erectie krijgen behandelen met voedingVoeding die ons kan helpen wanneer we moeilijk een erectie krijgen

Wanneer we moeilijk een erectie krijgen dan kan dat vele oorzaken hebben. We kunnen fysieke oorzaken vinden maar kunnen net zo goed psychische oorzaken voor het probleem tegenkomen. Algemeen kunnen we stellen dat jongere mannen meer gaan te maken krijgen met psychische oorzaken. Oudere mannen zullen dan weer meer te maken hebben met fysieke oorzaken.

Toch kan onze voeding hier ook heel wat betekenen. Wanneer we meer te weten komen over de voedingsstoffen die ons kunnen helpen bij de verschillende oorzaken. Dan kunnen we erectieproblemen helpen vermijden en zullen we uiteindelijk onze erectie kunnen verbeteren.

De fysieke oorzaken

De fysieke oorzaken komen zoals we zeggen meer voor bij oudere mannen dan bij jonge mannen. Dit komt dan hoofdzakelijk door een verminderde bloedsomloop. Er zijn heel wat factoren die hier kunnen aan bijdragen. Dat kan gaan van alcohol, drugs, roken tot een verkeerde voedingskeuze. Heel vaak gaat het hier om het nauwer worden van de bloedvaten, waardoor het bloed minder goed kan doorstromen en moeilijk een erectie zal ontstaan.

Ook bepaalde voeding voor onze seksuele hormonen te stimuleren is belangrijk voor een goede erectie.

Zink

Zink is één van de belangrijkste mineralen voor onze erectie. Omdat ze zoveel verschillende functies hebben voor de seksuele gezondheid bij mannen. Eerst en vooral zal zink helpen om testosteron aan te maken. Daarnaast zal het sperma helpen aanmaken in de teelballen. Zink werkt ook als een antioxidant in het lichaam en zal op die manier vrije radicalen in de teelballen gaan bestrijden, waardoor het hormoon en sperma optimaal kan worden aangemaakt.

Een andere functie van zink is het blokkeren van de aromatase. De aromatase is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Daarmee krijgen we te maken wanneer we onder stress staan. Maar kan ook ontstaan door bepaalde voedingsmiddelen te eten die fyto oestrogenen bevatten.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat zink de erectie zal verbeteren, het libido zal verbeteren, de aanmaak van sperma zal verbeteren en de vruchtbaarheid zal doen toenemen.

Ook Interessant:  Stinkende vagina na seks oorzaak?

De onderzoeken

In het eerste onderzoek, die reeds dateert van 1996 zien we een duidelijk verband tussen zink en testosteron. Jonge mannen die weinig zink gingen eten in hun dieet kregen uiteindelijk te maken met een zinktekort. Dat zinktekort zorgde ervoor dat de testosteronwaarden gingen dalen met maar liefst 75%. (1)

oesters zink vitamine d erectieHet volgende onderzoek werd uitgevoerd bij dieren. Daar zocht men een relatie tussen zink en het libido of het seksueel functioneren. Daar stelde men vast toen men ratten 5 mg zink ging toedienen per dag, dat het seksueel functioneren sterk ging verbeteren. Men zag ook dat de opwinding van de ratten groter was en dat ze makkelijker een erectie konden behouden. (2)

In het derde onderzoek zien we dat de reukzin ook een redelijk grote rol speelt bij het krijgen van een erectie en bij het verhogen van de opwinding. Zink zorgt ervoor dat we een goede reukzin en smaak hebben. Mannen met een gebrek aan dit mineraal zullen dus minder goed ruiken. Deze verminderde reukzin kan ervoor zorgen dat we minder opgewonden raken doordat we onze partner minder goed kunnen ruiken. (3)

Zinkvoeding is van groot belang voor onze erectie en ons testosterongehalte. We vinden ze vooral terug in oesters. Daar vinden we meer dan 5 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid terug. Maar ook noten en zaden bevatten zink, alsook vleessoorten.

We halen onze hoeveelheden zink beter uit dierlijke voeding of uit zeevruchten. Dit komt doordat de opname van zink uit plantaardige voeding een stuk moeilijker verloopt dan uit dierlijke bronnen. Indien we weinig vlees of zeevruchten eten dan kunnen we een supplement gebruiken.

Vitamine D

Vitamine D zal ons helpen om meer serotonine aan te maken. Serotonine is een belangrijke neurotransmitter die wordt in verband gebracht met hoe we ons voelen. Wanneer we ons minder goed voelen als gevolg van een laag serotonine zullen we ook minder zin hebben in seks. En ook minder zin hebben in seks. Dit kan ervoor zorgen dat we minder opgewonden worden en kan uiteindelijk ervoor gaan zorgen dat we moeilijk een erectie krijgen.

Ook Interessant:  Libido Verhogen Op Natuurlijke Wijze!

We zien ook dat vitamine D van belang is bij de preventie tegen hartziekten. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat mannen die moeilijk een erectie konden krijgen, verbetering zagen door het gebruik van een vitamine D supplement. Het werkzame mechanisme wordt geacht zijn beschermende functie tegen hartziekten en verbeterde functie van de bloedvaten. En het stimuleren van de neurotransmitters in de hersenen. (4)

paddestoelen vitamine dIn het volgende onderzoek zien we dat de meeste mensen met erectieproblemen, ook een gebrek hadden aan vitamine D. De lage waarden vitamine D kunnen het moeilijker maken om een erectie te krijgen. Bij het verhogen van de vitamine D waarden was er een duidelijke afname van de erectieproblemen. (5)

Vitamine D is dus belangrijke voeding voor onze erectie. We vinden ze vooral terug in zalm, eieren, melk, sardines, oesters en paddenstoelen. Maar nog belangrijker is dat we vitamine D kunnen aanmaken door in de zon te verblijven. Al zal dit alleen in de zomer kunnen werken. In de zomer hebben we voldoende aan 20 minuten per dag om een meer dan voldoende hoeveelheid aan te maken.

In de winter is de zon niet krachtig genoeg en zijn we aangewezen op de voeding met vitamine D om deze normen te halen. We kunnen ook een supplement gebruiken.

Stress

stress moeilijk een erectie krijgenWanneer we te maken hebben met stress kunnen we vaak ook moeilijker een erectie krijgen. Gelukkig kunnen we daar ook bepaalde voedingsmiddelen voor eten. Stress gaat een bepaald hormoon doen stijgen in ons lichaam. Dat hormoon heet cortisol.

Cortisol zal ervoor zorgen dat de bloedvaten nauwer worden en zal ook de gemoedstoestand doen dalen. Waardoor we ook minder opgewonden worden. Daarnaast wordt de aromatase verhoogd en zullen we sneller overgewicht opstapelen en een verkeerde balans tussen de verschillende hormonen krijgen. Dit zal er allemaal voor zorgen dat we moeilijk een erectie kunnen krijgen.

Er zijn een groot aantal voedingsmiddelen die deze cortisol kunnen aanpakken en die dus ook tegen stress kunnen helpen. Om op die manier makkelijker een erectie te kunnen krijgen.

Belangrijke voedingsmiddelen die het cortisol verlagen

 • Asparagus
 • Avocado
 • Bessen
 • Cashewnoten
 • Kamille thee
 • Chocolade
 • Knoflook
 • Oesters
 • Rundvlees
 • Haver
 • Sinaasappelen
 • Walnoten
Ook Interessant:  Kruiden Die Het Testosteron Verhogen

Daarnaast zijn voedingsmiddelen met vitamine C ook krachtig om het cortisol te verlagen en zullen daarmee de erectie makkelijker helpen ontstaan.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben onder meer aangetoond dat vitamine C in staat is om de bloeddruk te doen dalen, de stress te verlagen en daarmee het cortisol kan blokkeren. (6)

Kruiden

ashwagandha stress erectieEr zijn ook een groot aantal kruiden die kunnen helpen om het cortisol te blokkeren. Waarvan de belangrijkste vast en zeker ashwagandha is.

Ashwagandha heeft aangetoond even krachtig te werken als sommige medicijnen tegen spanningen. (7)

In dit onderzoek zien we dat ashwagandha er kan voor zorgen dat we het testosteron verhogen, de stress verlagen maar ook de sperma productie verhogen, waarbij de vruchtbaarheid van het sperma ook gaat verbeteren. (8)

Wanneer we te maken hebben met stress en daardoor moeilijker een erectie kunnen krijgen dan kan ashwagandha supplement ons daarbij helpen.

Onze levensstijl aanpassen

We hebben het nu gehad over een aantal voedingsstoffen, voedingsmiddelen en kruiden die ervoor zullen zorgen dat we makkelijker een erectie kunnen krijgen.

Onze levensstijl speelt natuurlijk ook een grote rol in het krijgen van een erectie. Wanneer we veel alcohol drinken, roken en overgewicht hebben. Dan zullen we ook moeilijker een erectie krijgen. Dit komt doordat de bloedsomloop verminderd zal worden. Dat is zeker het geval bij rokers en mensen die veel alcohol drinken.

Mannen met overgewicht zullen minder testosteron aanmaken waardoor ze ook een lager libido zullen krijgen en moeilijker een erectie krijgen en opgewonden worden. Hier is het dus belangrijk dat we zorgen voor wat meer beweging. Wanneer we meer gaan bewegen zullen we ons hart stimuleren, zullen we de bloeddruk doen dalen en de bloedsomloop gaan stimuleren. Dit zal ervoor zorgen dat het bloed makkelijker naar de penis kan stromen en dat we makkelijker een erectie kunnen krijgen.

Verder zal extra beweging en overgewicht aanpakken er ook voor zorgen dat we ons beter gaan voelen waardoor we meer neurotransmitters zullen aanmaken. Zij zullen helpen om onze gemoedstoestand op te krikken waardoor we ook meer opgewonden zullen worden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close