Libido Verhogen Op Natuurlijke Wijze!Libido Verhogen Met Kruiden

ashwagandhaHet libido verhogen met kruiden is wellicht de meest gebruikelijke manier om onze natuurlijke seksdrive terug op gang te brengen. Iedereen heeft wel eens last van een verminderde zin in seks. Dat heeft dan vooral met onze gemoedstoestand te maken.

Zitten we in een dipje of hebben we plots te maken met heel wat stress. Dan zal dat er gegarandeerd voor zorgen dat we minder zin hebben om te presteren in de slaapkamer.
Wanneer we op het moment geen relatie hebben is dat niet meteen een probleem. Maar wanneer we een partner hebben, die we willen tevreden stellen kan het uiteraard handig zijn dat we het libido verhogen met kruiden.

Er zijn een groot aantal planten die gekend zijn om hun lustopwekkende werking. In dit artikel gaan we er de belangrijkste van overlopen.

Ashwagandha

De eerste plant waar we het gaan over hebben heet ashwagandha. Een andere naam, de botanische naam weliswaar luidt Withania Somnifera. Deze plant komt uit Indië en wordt ook wel Indiase ginseng genoemd.

Niet zo zeer omdat de plant lid is van de ginseng familie. Maar meer omdat ze soortgelijke effecten heeft wanneer de problemen te maken hebben met stress.

Verband tussen stress en het libido

Ashwagandha ofwel Withania Somnifera is één van de meest krachtige kruiden om stress te bestrijden. Misschien denk je nu bij jezelf, wat heeft stress met het libido te maken? Maar stress is bijna altijd de oorzaak van een dalend libido.

Natuurlijk kunnen we bij ouder wordende mannen en vrouwen te maken krijgen met een daling van de hormonen als gevolg van de overgang. Maar bij jongere mensen is het veelal stress die ervoor gaat zorgen dat we minder zin hebben in seks.

Ook Interessant:  Penisvergrotende Middelen

We maken ons teveel zorgen, hebben angst voor bepaalde problemen en blijven er maar steeds aan denken. Dat kunnen relationele problemen, problemen met de kinderen, op het werk of op financieel vlak.

Wanneer we dus door toedoen van stress of zorgen te maken hebben met een verlaagde drang naar seks. Dan kunnen we het libido verhogen met kruiden zoals met ashwagandha.

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat het kruid effectief werkt om cortisol te verlagen. Cortisol is een hormoon die zal worden aangemaakt in hoge hoeveelheden wanneer we onder stress staan. Dit leidt heel snel tot een daling van het libido en zal bij mannen ook erectieproblemen veroorzaken. Verder krijgen we sneller te maken met overgewicht en zullen we minder goed slapen.

Ashwagandha heeft ook kunnen aantonen dat het niet alleen het libido zal verhogen maar ook de vruchtbaarheid bij mannen zal verbeteren. Door een verhoogde aanmaak van sperma en een verbetering van de vruchtbaarheid van de zaadcellen. Ook merken mannen die onder stress staan een aanzienlijke hoge stijging van het testosteron wanneer ashwagandha supplementen worden gebruikt.

Maca

macaMaca komt dan weer van Peru. Het groeit daar op grote hoogtes en is gekend om zijn balancerende werking op de hormonen. De plant bevat belangrijke stoffen zoals iodine of jodium. En die gaan dan inwerken op onze hormonen waardoor we een stijging van het libido kunnen opmerken.

Dit is zeker niet alleen voor mannen van toepassing. Ook vrouwen kunnen het libido verhogen met kruiden zoals maca.

Een andere factor is dat de neurotransmitter serotonine gaat stijgen. Daardoor gaan we ons beter voelen en krijgen we automatisch ook meer zin om de liefde te bedrijven.

Maca behoort ook tot de kruisbloemige groenten. Deze kruisbloemige groenten zullen wanneer ze in de spijsvertering verwerkt worden een bepaalde stof aanmaken. Deze stof heet diindolylmethaan, afgekort is dat DIM. DIM zal ervoor zorgen dat de slechte oestrogenen uit het lichaam worden geweerd door de lever te stimuleren. En zal dan ook de aanmaak en vrijgave van goede oestrogenen stimuleren.

Ook Interessant:  Kruiden Die Het Testosteron Verhogen

Mannen met te weinig testosteron kunnen profiteren van een verhoging door maca supplementen te gebruiken. Dit zal automatisch ook een invloed hebben op de sekslust bij mannen.

Daarnaast heeft de plant gunstige effecten op de vruchtbaarheid bij zowel mannen en bij vrouwen.

Tribulus Terrestris

tribulus terrestrisMisschien meer gekend bij mannen dan bij vrouwen. Tribulus Terrestris is een kruipplant die voorkomt in woestijnachtige gebieden. Ze heeft bijna geen water nodig om te overleven en is gekend om zijn gunstige effecten op de seksualiteit bij mannen en vrouwen.

De plant is misschien wel het meest complete middel wanneer we het libido verhogen met kruiden. Omdat zowel de erectie bij mannen, de gevoeligheid van de eikel bij mannen en de spermaproductie van mannen verbeterd wordt.

Bij vrouwen wordt dit dan de gevoeligheid van de clitoris die beter wordt. Dat helpt bij vrouwen die moeilijker kunnen klaarkomen. De bevochtiging van de vagina wordt verbeterd op een natuurlijke manier. En vrouwen en ook mannen gaan meer genieten van de daad.

Erectie verbeteren

Tribulus terrestris zorgt ervoor dat mannen makkelijker een erectie krijgen. Dit komt doordat de plant eerst meer stikstof in het bloed zal helpen opnemen. Deze werken als een soort ontspanning voor de bloedvaten. De bloedvaten zullen daardoor wijder worden en zal de bloeddruk doen dalen. Wanneer we wijdere bloedvaten krijgen zal het bloed minder tegenstand ondervinden om doorheen de bloedvaten naar de geslachtsorganen te stromen. Daardoor ontstaat een betere erectie. Ditzelfde principe geldt ook voor vrouwen om meer bloed naar de clitoris te laten stromen. Wat ervoor zorgen dat er meer intens genot wordt ondervonden tijdens de seksuele daad.

Ook Interessant:  Wat is de Werking van Maca? Voordelen en Bijwerkingen

Libido verhogen

Hoewel deze functie van tribulus terrestris zeer gunstig is voor de erectie bij mannen en voor het orgasme en genot bij vrouwen. Toch gaan wetenschappers ervan uit dat het hoofdzakelijk de werking op de hersenen is, die door tribulus terrestris wordt gestimuleerd. Deze stimulerende werking op de androgene of mannelijke receptoren in de hersenen zouden dus hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor het verhoogde libido.

Ook hebben wetenschappelijke onderzoeken kunnen aantonen dat bij mannen met een testosteron tekort, en bij dieren er een grote stijging van het testosteron zichtbaar is door de plant te gebruiken. Bij dieren was dat maar liefst 50%. Hoewel is deze reuze stijging bij mannen met een normaal testosteron niet kunnen aangetoond worden.

Los van het testosteron zal het tribulus terrestris supplement zowel bij mannen als vrouwen het libido verhogen.

Damiana

damiana libidoDamiana is een kruid die vooral in Zuid-Amerika gebruikt wordt door de inheemse bevolking. De indianen gebruikten het onder andere voor blaasinfecties, nierproblemen en andere problemen met de urinewegen.

De plant werkt licht vochtafdrijvend en bevat een groot aantal belangrijke stoffen. Deze cocktail aan belangrijke stoffen zou dan de oorzaak zijn van zijn libido verhogende effecten.

De plant bevat fenolen, glycosides, flavonoïden, terpenoïdes en cafeïne. Wat er nu exact voor het verhoogde effect zorgt van het libido weet men niet zeker. Wel weet men dat het één van de bekendste afrodisiacs is bij de indianenbevolking.

Het kruid heeft een ontspannend effect. In grote dosissen van het supplement kunnen hallucinaties ontstaan. Die bedragen dan wel zeker 20 keer de aanbevolen dosering.

Bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4609357/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3326875/

http://darujps.biomedcentral.com/articles/10.1186/2008-2231-22-40

http://www.jpharmacol.com/article.asp?issn=0976-500X;year=2012;volume=3;issue=1;spage=43;epage=47;aulast=Singh

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12472620

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18801111

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1755-5949.2008.00052.x/abstract;jsessionid=8F5336F60E351258502B7D95CE04DFD8.f01t04

http://bmccomplementalternmed.biomedcentral.com/articles/10.1186/1472-6882-10-44

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731873/

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close