Maca verbetert seksualiteit en prostaat bij mannenmaca prostaatPeru is het land van een belangrijke plant. De Maca plant, ofwel Lepidium meyenii. Lid van de kruisbloemige familie net zoals de broccoli, bloemkool en andere koolsoorten. De plant heeft een aantal gunstige voordelen voor de seksuele gezondheid van mannen. Een aantal wetenschappelijke onderzoeken hebben kunnen ontdekken dat de plant gunstig is voor de seksualiteit bij mannen, een verhogend effect heeft op het libido. De plant zou zelfs erectieproblemen kunnen helpen bestrijden.

De seksuele gezondheid bij mannen

Het gebruik van de maca plant dateert van enkele eeuwen geleden. We kunnen de plant terugbrengen naar de tijd van de inca’s. Zij gebruikten de plant net voor ze ten strijde trokken. Ze geloofden dat het de fysieke kracht ging versterken. Het werd uiteindelijk verboden door de leiders. Door het verhogende effect op het libido werden een aantal zedelijke feiten schering en inslag bij de inca’s.

Kruisbloemige groenten staan bekend om hun balancerend effect op de hormonen. Dit is zowel bij mannen als bij vrouwen. Verder hebben kruisbloemige ook een kanker afwerend effect. Dat zou erop kunnen wijzen dat maca kan worden ingezet als natuurlijk hulpmiddel tegen prostaatkanker. En daar hebben we ook wetenschappelijke onderzoeken voor kunnen vinden.

Ook Interessant:  Penisvergrotende Middelen

De onderzoeken

Eerste onderzoek

maca wortelEen onderzoek die we terugvinden uit Italië kwam tot een aantal belangrijke vaststellingen omtrent het gebruik van maca ter bescherming van de prostaat bij mannen.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan het departement voor urologie aan het Morgagni Pierantoni ziekenhuis. Daarbij werden vijftig mannen gebruikt die te maken hadden met een lichte vorm van impotentie.

De mannen werden opgedeeld in twee groepen. Daar kreeg een groep een dosis van 2.400 mg maca toegediend. En dit elke dag gedurende 12 weken. Terwijl een andere groep een placebo toegediend kreeg.

De onderzoekers konden vaststellen na 12  weken dat de mannen met erectieproblemen van een verbeterde seksuele gezondheid konden genieten. Daarbij stelden ze vast dat maca een gunstig effect heeft bij mannen op de seksuele gezondheid. En dat het een positief effect heeft op de gemoedstoestand bij mannen.

Tweede onderzoek

Verder kon men via een aantal andere wetenschappelijke onderzoeken vaststellen dat maca een positief effect heeft op de prostaat. Daarbij is het belangrijk welke soort maca we gebruiken. We hebben namelijk rode, gele en zwarte maca.

Wetenschappelijke studies zagen gunstige effecten bij het gebruik van rode maca. Rode maca heeft een verkleinend effect op de prostaat. Vooral dan bij mannen die te maken hebben met een vergrote prostaat. Dit is vooral gunstig omdat het de kans op prostaatkanker verkleint en ook de seksualiteit zal verbeteren. Vergrote prostaat kan heel wat problemen veroorzaken. Waaronder impotentie, incontinentie, nachtplassen, pijn tijdens het plassen…

Ook Interessant:  Welke middelen kunnen we gebruiken tegen erectieproblemen?

Niet alleen rode maca heeft een positief effect. Ook gele maca kan voordelig zijn voor de prostaat. Al is het effect wel een stuk kleiner dan bij de rode versie.

Bij het gebruik van de zwarte macasoort zagen we geen enkel effect.

Derde onderzoek

maca poederDit is echter niet alles. Er is nog meer wetenschappelijk bewijs voorhanden ten gunste van de mannelijke seksualiteit.

Een andere studie werd uitgevoerd met het gebruik van 1.500 mg en met 3.000 mg maca. Dit werd vergeleken met een placebo in het onderzoek. Na 8 weken zag men reeds een verbetering. De mannen zagen een verbetering van het libido. In vergelijking met de mannen die een placebo namen, daar was geen enkele verbetering op te merken.

Vierde onderzoek

Nog een ander onderzoek kon dan meer verbanden leggen ten voordele van de mannelijke vruchtbaarheid. We weten dat kruisbloemige groenten een positief effect hebben op de vruchtbaarheid bij zowel mannen als bij vrouwen. Al zouden er bij maca nog een aantal andere belangrijke voedingsstoffen een rol spelen.

Er werd een verhoogde hoeveelheid sperma aangetroffen. De kwaliteit van het sperma was een stuk beter. Verder bevonden er zich meer zaadcellen in het sperma. Dit alles zou er dus op moeten wijzen dat maca niet alleen een gunstig effect heeft op de mannelijke seksualiteit. Maar ook dus een stimulerend effect heeft op de vruchtbaarheid bij mannen.

Ook Interessant:  Libido Verhogen Tijdens De Menopauze

Vijfde onderzoek

We vinden nog een belangrijk onderzoek terug bij mannen en vrouwen die lijden aan depressie. Wanneer we te maken hebben met depressie dan staat onze seksualiteit op een laag pitje. Toch kon dankzij het gebruik van het supplement een verbetering vastgesteld worden in het seksuele verlangen. En vooral een stimulerend effect op seksuele prestaties. Waarbij de potentie bij mannen sterk verbeterde.

Hoe verbetert maca de seksuele gezondheid?

We hebben het reeds gehad over de voordelige effecten van kruisbloemige groenten. Ze hebben een balancerend effect op de hormonen doordat ze slechte oestrogenen uit het lichaam gaan helpen verwijderen. Dit komt door een stimulerende werking van de lever.

Verder zien we dat de plant enorm veel voedingsstoffen bevat. We vinden belangrijke onverzadigde vetzuren, zink, ijzer en krachtige antioxidanten. De combinatie van al deze belangrijke voedingsstoffen zou dat gunstige effect veroorzaken.

Maca kopen

Er kan zowel maca poeder gebruikt worden of er kan een supplement met extracten van rode maca gebruikt worden.

Bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2928177/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12525260

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3184420/You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close