Kunnen we maca tegen acne gebruiken?Helpt Maca tegen acne?

acne bestrijdenEén van de belangrijkste capaciteiten van de maca plant is het in balans helpen brengen van de hormonen. Dit is zowel bij mannen als bij vrouwen het geval.

Maca wortel, net als ginseng, ashwagandha en rozenwortel behoort tot de adaptogenen. Adaptogenen hebben een ondersteunende werking in het lichaam. Ze zullen helpen de balans herstellen in het lichaam wanneer één of meerdere processen verstoord raken.

Dit kan als gevolg van stress. Adaptogenen zullen hierdoor ook meestal de hormonen helpen in balans brengen en een gunstig effect hebben op de gemoedstoestand en op de levenskwaliteit van de mensen.

Maca wortel

Maca bevat een resem aan belangrijke voedingsstoffen. We vinden mineralen zoals zink terug. De plant bevat onverzadigde vetzuren die van belang zijn voor het metabolisme, cholesterolgehalte en die bescherming bieden tegen hartziekten.

Verder bevat de plant krachtige antioxidanten waaronder alkaloïden en flavonoïden. De plant heeft ook een stimulerend effect op onze hersenen en zal zorgen voor een verbeterde aanmaak van schildklierhormonen. Ze ondersteunen de werking van de eierstokken bij vrouwen en de teelballen bij mannen.

 Gebruik van maca tegen acne?

We kunnen maca tegen acne gebruiken wanneer we denken te maken te hebben met een probleem tussen onze hormonen. In dat geval kan de plant zeer krachtig zijn in het bestrijden van acne.

Ook Interessant:  Oestrogeen verlagen bij mannen met voeding en supplementen

Het gebruik van maca tegen acne is natuurlijk een gezonder alternatief dan de vele chemische middelen die we kunnen krijgen om dit probleem aan te pakken. We zullen met een stuk minder bijwerkingen te maken krijgen door de extracten van de plant te gebruiken.

Niet alleen te gebruiken tegen acne

Maca tegen acne gebruiken is één. Maar er zijn nog meerdere voordelen verbonden aan het gebruiken van de plant. Zo zien we bij bijna alle gebruikers een stijging van het libido. Een verbetering van de erectie bij mannen. En een verbeterde vruchtbaarheid bij zowel mannen als bij vrouwen.

Bij oudere mannen is er ook een beschermend effect tegen een vergrote prostaat.

Waar moeten we nog op letten?

maca poeder tegen acneAcne zal hoofdzakelijk ontstaan als een gevolg van een verkeerde balans tussen de hormonen. De lever kan de toevoer aan gifstoffen niet voldoende verwerken. Op die manier worden afvalstoffen via de huid weggewerkt. Dit zien we dan op onze huid terug in de vorm van acne.

Wanneer we zorgen voor een betere werking van de lever kunnen we het probleem ook drastisch terugdringen. Dat houdt in dat we middelen gebruiken om de lever te herstellen. Een goed voorbeeld daarvan is kurkuma. Kurkuma zal de lever helpen herstellen en de werking ervan sterk verbeteren.

Ook Interessant:  Testosteron Tekort Aanvullen op Natuurlijke Wijze

Verder is het belangrijk dat we een gezond dieet volgen waar we weinig ongezonde vetten uit bijvoorbeeld fastfood zullen halen. Het eten van groenten en fruit wordt hierbij zeker ook aanbevolen.

Het bestrijden van stress kan helpen om de balans tussen de hormonen terug te herstellen en om een kleinere kans te maken op de vorming van acne.

Wanneer we deze zaken combineren in combinatie met maca tegen acne maken we een grote kans om volledig acnevrij te worden.

Maca gebruiken

maca wortel tegen acneWanneer we van plan zijn om maca tegen acne te gebruiken kunnen we dat op verschillende manieren doen. We kunnen het zuivere poeder gebruiken en dit op die manier toevoegen aan milkshakes of smoothies.

Hoewel we maca poeder ook zuiver kunnen eten wordt dat meestal niet aangeraden. Er zijn weinig mensen die zuivere maca willen eten. Dit komt omdat de smaak te vergelijken is met die van aarde.

In het andere geval kunnen we een supplement gebruiken. Het is makkelijker om een bepaalde dosis vast te leggen door een supplement te nemen. Zo weten we elke dag exact hoeveel we hebben ingenomen.

Het is aangeraden om te beginnen met een kleine dosis. Niet omdat de kans op bijwerkingen hoog is, maar omdat de werking van de plant zeer krachtig is. Wanneer we meteen beginnen met een zeer hoge dosis kunnen we plots enorm actief worden. Er kan ook een termpatuurverschil optreden.

Ook Interessant:  Libido Verhogen Op Natuurlijke Wijze!

Wanneer we beginnen met een kleine dosis kunnen we later altijd de dosis naar wens verhogen.

Dosis

Wanneer we het poeder gebruiken wordt er aangeraden om niet meer dan 3 tot 5 gram per dag te gebruiken. Dat is ongeveer 1 koffielepel. We kunnen dan beginnen met een kleine koffielepel (ongeveer 3 gram). Om dan later een volledige koffielepel toe te voegen aan onze smoothies of recepten (5 gram).

Bij het gebruik van een supplement zijn we afhankelijk van het extract. Om die reden is het belangrijk dat we de verpakking lezen en daaruit afleiden hoeveel we kunnen gebruiken. Dat is afhankelijk van het concentraat tussen de 250 en 1.000 mg. Hoewel tijdens wetenschappelijke onderzoeken tot wel 3.000 mg gebruikt wordt.

Besluit

Maca tegen acne kan helpen wanneer we problemen hebben met de balans tussen de hormonen. Of wanneer we sterk onder stress staan. De plant bevat daarnaast ook belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten die de gezondheid ook ten goede zullen komen.

Wanneer we beginnen met het gebruiken van de plant. Zij het via het zuivere poeder of door gebruik te maken van een supplement. Beginnen we beter met een matige dosis. Eens het lichaam zich heeft aangepast aan het gebruik van de plant kunnen we de dosis systematisch verhogen.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close