Libido Verhogen Tijdens De MenopauzeLibido Verhogen Tijdens De Menopauze

libido menopauzeHet libido verhogen tijdens de menopauze is één van de meest voorkomende problemen die een vrouw tegemoet zal komen tijdens de overgang.

Zeker wanneer de partner nog steeds seksueel actief is, kan dat voor problemen zorgen binnen de relatie.

Maar wanneer de vrouw niet meer kan genieten van de seks dan lijkt het haast onmogelijk om dat nog te doen.

Dit komt door verschillende redenen. Het grootste probleem is dat de opwinding vaak wegvalt. Maar ook een droge vagina, waardoor pijn tijdens het vrijen optreedt. Kan ervoor zorgen dat de zin in het vrijen volledig zoek raakt.

Dan zijn er nog andere factoren zoals depressie, een slecht gevoel over het eigen lichaam en slapeloosheid. Die zullen er nog meer voor zorgen dat we een lagere seksdrang hebben.

Het libido verhogen tijdens de menopauze kan gedaan worden door enkele kruiden te gebruiken die deze symptomen gaan onderdrukken.

Tribulus Terrestris

tribulus terrestris overgangDit eerste kruid zal vooral gekend zijn bij mannen. Het wordt gebruikt in heel wat supplementen.

Die variëren van:

Hoewel dit allemaal zeer gunstig kan zijn voor mannen hebben we goed nieuws voor vrouwen die willen het libido verhogen tijdens de menopauze.

Het zal namelijk ook helpen bij vrouwen om het libido te verhogen. Deze testosteron verhogende effecten zoals bij mannen, zijn bij vrouwen zeer verwaarloosbaar. En vrouwen hebben ook testosteron nodig om terug zin te krijgen in seks. Dus is dit voor vrouwen ook zeer gunstig.

Werking

Tribulus Terrestris zal de androgene receptoren in de hersenen gaan stimuleren. Waardoor een verhoogde drang naar seks optreedt.

Bij mannen zien we ook een duidelijke verbetering van de erectie. Dit is te verklaren doordat er meer bloed naar de penis kan stromen door zijn bloedverdunnende werking.

Die komt er doordat er meer stikstof in het bloed wordt opgenomen. Dit kan ook voor vrouwen gunstig zijn. Niet om een betere erectie te krijgen natuurlijk. Maar het zal de toevoer van bloed naar de vagina verbeteren.

Ook Interessant:  Waarom ontstaat een erectieprobleem door roken?

Dat helpt onder andere bij het gevoeliger maken van de clitoris. Wat het orgasme ten goede komt. En zal ook helpen bij het bevochtigen van de vagina.

Daarnaast is tribulus terrestris een licht vochtafdrijvend middel. Het zal helpen de baarmoeder reinigen en de nieren extra stimuleren om gifstoffen af te voeren via de urine.

En als dit nog niet alles was, tribulus zal de gemoedstoestand tijdens de overgang verbeteren. Men gaat er van uit dat dit een gevolg is van het toegenomen libido.

In een onderzoek (bron) werd vastgesteld dat 97% van de vrouwen een verhoogd libido ervaren tijdens het gebruiken van dit supplement.

En dat ze ook nog eens meer genot hadden tijdens de seks. Met meer voldoening na de seks. Dit zou grotendeels komen door het gevoeliger maken van de clitoris. En het bevochtigen van de vagina.

Tribulus terrestris maakt de seksuele organen gevoeliger en zal het libido verhogen tijdens de overgang

Dong Quai

dong quai menopauzeDong Quai is een ander all round kruid voor vrouwen. Dit kan zowel gebruikt worden door jonge dames als door vrouwen in de overgang.

Dong Quai wordt zeker niet voor niets de vrouwelijke ginseng genoemd.

Het kruid zal ervoor zorgen dat we het libido verhogen tijdens de menopauze.

Werking

De werking heeft veel gemeen met oestrogeen. Het zal de schommelingen in het oestrogeen helpen regelen. En daardoor de vrouwelijke eigenschappen uitvergroten.

Dat betekent dat de vagina op een natuurlijke manier terug nat wordt. Dat er meer plezier wordt ervaren tijdens de daad. En dat de opwinding enorm gaat toenemen.

Daarnaast zal het helpen om de gemoedstoestand te verbeteren tijdens de menopauze.

Vrouwen die nog menstrueren kunnen van dit kruid profiteren omdat het de vruchtbaarheid verbetert. Het zal onder meer helpen bij symptomen van PMS of premenstrueel syndroom. Waardoor buikkrampen en een opgeblazen gevoel kan worden weggenomen.

Ook Interessant:  Cortisol verlagen met voeding

Ook een onregelmatige menstruatie als gevolg van teveel of te weinig oestrogeen kan met dong quai behandeld worden. En het zal de eisprong op een gelijk tijdstip laten ontstaan. Naast het libido verhogen tijdens de menopauze heeft dong quai dus heel wat voordelen te bieden.

Dit supplement kan ook gebruikt worden door jonge dames die hun borsten op een natuurlijke manier groter willen maken.

Vrouwen die reeds in aanraking zijn gekomen met borstkanker, of een verhoogd risico daarvoor hebben dienen eerst met een arts te praten vooraleer ze dong quai gebruiken. Omwille van de oestrogene werking van het kruid op het lichaam.

Dong Quai zal de daling in oestrogeen opvangen en het libido verhogen tijdens de overgang

Bronnen: 1, 2, 3, 4, 5

Epimedium

epimedium libidoEpimedium ofwel horny goat weed wordt voornamelijk gebruikt bij problemen met de seksualiteit. Dit kan zowel door mannen als door vrouwen gebruikt worden. De effecten zijn beide geslachten zeer gunstig voor het libido.

De extracten zijn afkomstig van ongeveer 15 verschillende soorten Epimedium en krijgen als naam horny goat weed.

De planten komen oorspronkelijk uit Azië. Met name Japan, Korea en China.

Werking

Het actieve ingrediënt is icariïne. Dat is een flavonoïde en verhoogt de hoeveelheid stikstof in het bloed. Dat zal ervoor zorgen dat de bloedvaten ontspannen maar helpt ook de spieren ontspannen.

Deze ontspannende functie zou ertoe leiden dat het bloed makkelijker naar de seksuele organen kan stromen. Dat zorgt er bij mannen voor dat er makkelijker een erectie ontstaat. Bij vrouwen verhoogt het de gevoeligheid van de clitoris.

Het kan ook voor een deel een rol spelen in het verhogen van het libido tijdens de menopauze. Echter gaat men er meer van uit dat er nog andere effecten een rol spelen in het libidoverhogend effect bij mannen en vrouwen.

Epimedium bevat namelijk ook testosteronachtige en oestrogeenachtige stoffen. Ze gaan de werking van deze hormonen nabootsen. Ook zal het cortisol terug in balans worden gebracht in het lichaam. Dat zou bijdragen aan een verbeterde gemoedstoestand. Al deze effecten zullen ervoor zorgen dat we het libido verhogen tijdens de menopauze.

Ook Interessant:  Welke Damiana Bijwerkingen Zijn er Allemaal?

Vrouwen die dit supplement gebruiken ervaren een duidelijke stijging van het libido. Met meer genot en intensere fantasieën als gevolg.

Epimedium zal het libido verhogen tijdens de menopauze en de hormonen in balans brengen

Bronnen: 1, 2, 3

Ashwagandha

ashwagandha tijdens menopauzeHoewel dit kruid ook zal helpen het libido verhogen tijdens de menopauze. Toch is het gebruik van ashwagandha meestal gericht om de effecten van stress te blokkeren.

Stress uit zich in alle vormen. Tijdens de overgang maken we ons meer zorgen. We voelen meer onzekerheid over ons lichaam. Ook zijn we meer angstig en kunnen vaak problemen krijgen om te slapen.

Al deze symptomen kunnen behandeld worden met ashwagandha supplement. Het resultaat daarvan is dat het libido gaat stijgen en dat we ons algemeen beter voelen.

Zelfde werking als geneesmiddelen tegen angst en spanningen

Ashwagandha is zodanig krachtig tegen stress dat ze dezelfde werking heeft als het medicijn lorazepam. Wetenschappelijke studies (vb) hebben dit effect kunnen aantonen. We kunnen dus zeker stellen dat dit kruid zeer effectief kan zijn in tijden van stress.

Op dezelfde manier zal het helpen om de gemoedstoestand op te krikken. Het wordt om die reden ook gezien als een alternatief tegen medicijnen voor depressie. De werking ervan zal echter alleen van toepassing zijn wanneer het gaat om lichte tot gewone depressies. Zeer ernstige depressies kunnen niet worden behandeld met ashwagandha.

Ashwagandha zal het libido verhogen tijdens de menopauze en de effecten van stress verminderen.

Conclusie

We hebben een aantal mogelijkheden wanneer we willen het libido verhogen tijdens de overgang. Het is echter belangrijk dat we de juiste symptomen ontdekken. Wanneer we bijvoorbeeld meer last denken te hebben van stress, dan zal ashwagandha een betere oplossing zijn dan bijvoorbeeld tribulus. Omdat Ashwagandha een echte ontstresser is.

Bij pijn tijdens het vrijen door een droge vagina kunnen we dan wel kiezen voor tribulus of dong quai. En wanneer we het orgasme willen stimuleren in combinatie met een libidoverhogende werking in de overgang, dan is epimedium of tribulus een betere optie.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close