Belangrijkste Eigenschappen Van Mucuna Pruriens

Meer testosteron en verbeterde vruchtbaarheid met Mucuna pruriens

Mucuna Pruriens is een kruid uit de Ayurveda. Dat is de traditionele Indiase geneeskunde. Deze bestaat reeds meer dan 5.000 jaar en is gekend om zijn ruime assortiment aan planten. Die worden gebruikt om hun heilzame kwaliteiten. Hoewel geen wetenschappelijke apparatuur bestond zoals we die nu kennen, zijn de meeste claims over deze planten toch daadwerkelijk waar.

Zo wordt er beweerd van Mucuna Pruriens dat het kan helpen bij onvruchtbaarheid, bij problemen met het libido en andere hormonale aandoeningen.

Recent onderzoek heeft nu aangetoond dat dit daadwerkelijk klopt. Hoewel Mucuna Pruriens geen wondermiddel is, heeft het toch gunstige effecten bij onvruchtbare mannen, mannen met een laag testosteron en mannen met weinig sperma.

testosteron

Mucuna pruriens verbetert vruchtbaarheid en verhoogt testosteron

Onderzoekers aan de universiteit van Lucknow in India hebben tot de ontdekking gekomen dat de plant de vruchtbaarheid bij mannen gaat verbeteren en ook het testosteron bij deze mannen gaat verhogen.

Ze deden tests met 75 gezonde mannen die geen kinderen konden krijgen. De mannen kregen 5 gr per dag Mucuna, gedurende 3 maanden.

Het supplement verbeterde de kwaliteit en de kwantiteit van het sperma. Bij de mannen die weinig sperma hadden was het effect groot. Bij mannen die reeds gezond waren en genoeg sperma hadden van een goede kwaliteit werd slechts een kleine verbetering gezien.

vruchtbaarheid

Na de bloedanalyse werd duidelijk dat het verbeterd sperma te maken had met een verhoging van het mannelijk hormoon testosteron. Er was een duidelijke verhoging van testosteron te zien en een verlaging van prolactine. Prolactine is het hormoon dat ook wordt geproduceerd in de hypofyse en het hormoon die je als man niet wilt. Het kan borstvorming doen ontstaan bij mannen.

De verhoging van het testosteron was te zien bij mannen die reeds een lage waarde hadden van het hormoon. Men gaat er daarom van uit dat het testosteron niet enorm gaat stijgen bij mannen die reeds een normale waarde hebben. Toch denkt men dat het nog steeds effect zal hebben. (onderzoek)

Een ander onderzoek toonde soortgelijke resultaten aan. Daarbij werden 60 gezonde mannen gebruikt die ook een dosis van 5 gram per dag toegediend kregen. Men ging ook hun vruchtbaarheid controleren, eerst voor de therapie van start ging en daarna 3 maanden later. Deze mannen stonden onder stress en hadden weinig sperma, de vruchtbaarheid van het sperma was ook zeer laag.

De resultaten toonden na 3 maanden dat de effecten van stress volledig omgekeerd waren door het supplement te gebruiken. De vruchtbaarheid was enorm verbeterd alsook de hoeveelheid sperma.

Mucuna pruriens verhoogt Libido

mucuna pruriens

Mucuna Pruriens zal een bepaalde neurotransmitter gaan stimuleren. Deze heet dopamine. L-Dopa is een aminozuur die wordt gevonden in de plant. Van daaruit zal het lichaam dopamine aanmaken. Dopamine is van groot belang bij ons libido.

Hoe meer dopamine we in het lichaam hebben, hoe hoger ons libido gaat worden. En ook hoe gevoeliger we gaan worden voor seksuele stimulans. Naast het verhogende effect op het libido heeft dopamine nog een andere belangrijke functie.

Mannen en vrouwen die moeilijk tot een orgasme kunnen komen, kunnen door gebruik te maken van dit kruid makkelijker tot een orgasme komen.

Omgekeerd geldt natuurlijk ook hetzelfde, mannen of vrouwen die heel snel tot een orgasme komen, zullen met het gebruik van dit kruid vaak nog sneller een orgasme krijgen.

Prolactine

Een ander groot voordeel van het verhogen van dopamine is dat prolactine gaat dalen. Hoe meer dopamine we in het lichaam hebben hoe effectiever prolactine zal geblokkeerd worden. Dit is vooral gunstig voor mannen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van mannenborsten. Dit hormoon is daar hoofdzakelijk voor verantwoordelijk.

Een ander belangrijk punt is dat prolactine vaak gepaard gaat met erectieproblemen. Er zijn onderzoeken die aantonen dat Mucuna Pruriens gunstig kan zijn voor mannen met erectiestoornissen. (onderzoek)

Besluit

Mucuna pruriens plant

We zien dat Mucuna Pruriens bij mannen de vruchtbaarheid ernstig kan verbeteren. Ook de hoeveelheid sperma wordt verhoogd. Dit is zowel het geval bij mannen die onder stress staan. Als bij gezonde mannen die een verminderde vruchtbaarheid hadden.

Men stelde vast dat de mannen die te maken hadden met een laag testosteron, een hogere waarde lieten opmeten. Het staat niet vast of de testosteronverhogende capaciteiten van de plant ook van toepassing zijn bij mannen die reeds een normaal testosteron hebben.

Ook werden gunstige effecten vastgesteld voor het libido. Bij het gebruik van het kruid ging het libido stijgen. Dit is zowel bij mannen als bij vrouwen het geval.

Mucuna pruriens kan je gebruiken in een supplement.