Dopamine Aanvullen Met Mucuna PruriensDopamine aanvullen met mucuna pruriens

mucuna pruriensMucuna pruriens is een kruid uit de ayurveda. Dat is de oorspronkelijke Indiase geneeskunde. Mucunua pruriens wordt gezien als een adaptogeen en het is een ideaal middel wanneer we willen dopamine aanvullen.

De werking van mucuna pruriens om dopamine aan te vullen is zo krachtig dat het zelfs kan worden gezien als een alternatieve behandeling tegen de ziekte van Parkinson.

Men heeft onder meer kunnen vaststellen dat de werking van de plant even krachtig is als de medicijnen die worden gegeven tegen Parkinson.

Met als groter voordeel natuurlijk, dat we minder last hebben van de bijwerkingen. Wanneer we dopamine aanvullen met mucuna pruriens hebben we duidelijk minder te maken met bijwerkingen dan bij bijvoorbeeld medicatie tegen Parkinson.

Wat doet dopamine?

Dopamine is een belangrijke neurotransmitter. Een te laag dopamine zal ervoor zorgen dat we ons minder goed in ons vel voelen. We krijgen een verminderde aanmaak van de hormonen en zullen ook ervaren dat we minder zin hebben om te vrijen.

Het libido gaat er dus heel sterk onder lijden. Ook mentale problemen zoals depressie worden in verband gebracht met een laag dopamine.

Hoe zal mucuna pruriens dopamine aanvullen?

In de plant vinden we een belangrijk aminozuur terug. Dit aminozuur heet L-dopa. Deze aminozuren zullen de hersenen rechtstreeks stimuleren om meer dopamine aan te maken.

Ook Interessant:  Kruiden voor borstvergroting op natuurlijke manier

Wanneer we meer dopamine aanmaken zal er dus een duidelijke verbetering vastgesteld worden van de gemoedstoestand. Ook de aanmaak van verschillende hormonen wordt een stuk beter. Waardoor het libido zich gaat herstellen.

Oorzaak van laag dopamine

Dopamine is dus één van de verschillende neurotransmitters. Ze worden in onze hersenen aangemaakt en spelen een grote rol bij het bepalen van onze gevoelens en emoties.

Er zijn echter verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat we te maken krijgen met een te laag dopamine.

Voorbeelden daarvan zijn te weinig slaap. Wanneer we te weinig slapen zullen we onder stress komen te staan. Waardoor we ook minder dopamine zullen aanmaken.

Een andere belangrijke oorzaak voor een uitputting van deze neurotransmitter is wanneer we verslaafd zijn. Deze verslaving zal zorgen voor een tijdelijke verhoging van het dopaminegehalte. Maar zal op termijn ervoor zorgen dat die volledig uitgeput raakt.

Voorbeelden van verslavingen die daarvoor kunnen zorgen zijn:

  • Roken
  • Alcohol
  • Drugs
  • Medicijnen
  • Seks
  • Gokken
  • Cafeïne

Het beste wat we kunnen doen is deze verslavingen dus aanpakken. Want zij kunnen een grote rol spelen. Wanneer we het middel nodig hebben wordt ons dopaminegehalte lager en lager. Tot we terug de kick hebben ervaren. Dit zorgt voor een stijging. Maar op termijn wordt de aanmaak en hoeveelheid dus volledig uitgeput.

Ook Interessant:  Werking van Tongkat Ali

De ziekte van Parkinson

mucuna pruriens dopamineDopamine aanvullen is gunstig voor mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat we daarvoor niet alleen hoeven genoodzaakt te zijn om medicatie te gebruiken.

Dit kan dus ook door mucuna pruriens te gebruiken. We hebben via wetenschappelijke onderzoeken kunnen aantonen dat het gebruik van de plant eigenlijk meer voordelen biedt dan traditionele medicatie.

Vooral dan omdat we door de supplementen te gebruiken weinig tot geen bijwerkingen ervaren bij het gebruik. In vergelijking met de medicatie die we kennen tegen Parkinson is dat een groot voordeel natuurlijk.

Qua werking hoeft de plant ook zeker niet onder te doen. In geen enkel onderzoek heeft men aangetoond dat de werking minder krachtig is dan de medicatie. Integendeel, in de meeste gevallen is de werking zelfs net iets sterker dan de traditionele medicijnen. (bron)

Andere belangrijke voordelen

Verlaagd dopamine zal ervoor zorgen dat we minder goed slapen. Wanneer we dopamine aanvullen met mucuna pruriens zien we dus ook dat een betere nachtrust gaat optreden.

Waardoor we ook gedurende de dag ontspannen zijn en minder snel onder stress komen te staan. De draagkracht tegen stress wordt een stuk groter.

Ook voor onze hersenen zijn er gunstige effecten te bekomen. Zo heeft men kunnen aantonen dat onder meer veroudering van de hersenen kan worden tegengegaan dankzij deze plant. De werking heeft men echter niet met 100% kunnen vaststellen.

Ook Interessant:  Bijwerkingen van Tongkat Ali

Dat zou slechts voor een deel te maken hebben met de dopamineverhogende werking. Men gaat ervan uit dat de antioxidante werking van de plant hier ook een grote rol bij speelt. Maar meer onderzoeken dienen te worden gedaan naar deze effecten.

Bijwerkingen

Hoewel de plant zeer gunstige effecten op onze gezondheid kan bekomen is het toch niet aangeraden voor mensen met bipolaire stoornis of schizofrenie om dit kruid te gebruiken. Omdat zij net medicatie nemen die het dopaminegehalte gaat blokkeren. Mucuna pruriens zou hier dus de werking van de medicijnen kunnen verstoren waardoor een psychose of een manie terug de kop opstoot.

Ook het prolactine gehalte gaat dalen wanneer we deze extracten gebruiken. Om die reden is het niet aangeraden voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding om dit kruid te gebruiken.

Ook zou men de beste werking hebben wanneer het supplement met mucuna pruriens niet voortdurend wordt gebruikt. In geval van Parkinson hebben we natuurlijk geen andere mogelijkheid. Maar in alle andere gevallen is het beter om het supplement slechts 8 weken te gebruiken. En daarna een periode van 8 weken rust in te brengen.

Dit zou de werking van de plant verbeteren.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close