De voordelen van Muira PuamaDe voordelen van Muira Puama

menopauze muira puamaMuira puama komt uit Brazilië. Het wordt gevonden in de Amazone. Daar worden de wortelen en stengels reeds duizenden jaren gebruikt als een opkikkertje voor het zenuwstelsel. De wortel wordt ook vaak gebruikt tijdens massages. En het kruid staat ook bekend als een natuurlijk middel tegen impotentie en artritis.

Muira Puama is vooral van belang wanneer het gaat om problemen met onze hormonen. De kruiden zijn ervoor bekend een gunstig effect te hebben op het balanceren van deze hormonen.

Dat kan zowel nodig zijn wanneer we te maken hebben met een verlaagd libido. Of wanneer we in de overgang verkeren. Het kan ook door stress gebeuren dat de hormonenbalans compleet verstoord wordt.

Gelukkig kunnen we dan van de voordelen van muira puama genieten. Om op die manier deze disbalans terug te gaan herstellen.

U merkt het al, de meeste voordelen van muira puama hebben te maken met de seksuele kant van het leven. Maar dat is ook belangrijk, niet?

Libido verhogen

libido verhogenDe plant staat er voor bekend zowel bij mannen als bij vrouwen het libido te stimuleren. Het kruid is misschien beter bekend bij mannen, doordat het vaak wordt toegevoegd aan testosteron boosters en andere natuurlijke producten die de seksdrive of de spierkracht doen toenemen.

Toch kan dit evengoed voor vrouwen van toepassing zijn. Er bevinden zich in de plant geen schadelijke stoffen, die bij vrouwen voor problemen kunnen zorgen.

De reden waarom het libido gaat toenemen wanneer dit kruid gebruikt wordt, heeft waarschijnlijk twee belangrijke redenen.

Ook Interessant:  Libido Verhogen Tijdens De Menopauze

Eerst en vooral heeft de plant een androgeen stimulerende werking. Dat betekent dat processen die afhankelijk zijn van het testosteron, zullen worden gestimuleerd door de plant.

Daarnaast zal het ook de stress gaan verlagen. Waardoor we ook een beter gevoel hebben en daarmee ook meer zin hebben in seks.

Vrouwen in de overgang

muira puama overgangDe hoofdreden waarom de voordelen van muira puama nuttig kunnen zijn tijdens de menopauze zijn duidelijk.

Het heeft natuurlijk te maken met het terugkrijgen van de natuurlijke drang naar seks.

Maar het is een stuk meer uitgebreider dan dit. De drang naar seks zal toenemen, dat klopt. Maar er is meer, veel meer…

De voordelen van muira puama bij het libido in de overgang:

  • Het verlangen naar seks neemt toe
  • Het aantal vrijpartijen neemt toe
  • De fantasie is een stuk intenser
  • Het orgasme wordt terug intens
  • Men kan makkelijker een orgasme krijgen
  • Men is totaal voldaan na de seks en hebben daardoor een beter gevoel

De plant zal er ook voor zorgen dat symptomen van stress worden onderdrukt. Dat zou kunnen bepaalde problemen zoals opvliegers en een wisselende gemoedstoestand gaan verbeteren. Door zijn ontspannende werking voelen vrouwen zich tijdens de menopauze over het algemeen beter dan vrouwen die het niet gebruiken.

Testosteron bij mannen van alle leeftijden

De voordelen van muira puama voor de mannelijke en vrouwelijke seksualiteit zijn enorm. Het wordt daarom in enorm veel testosteronboosters verwerkt als een natuurlijk middel om het testosteron te verhogen.

Echter kunnen we vandaag de dag nog steeds geen wetenschappelijk bewijs leveren dat de plant effectief de mannelijke androgene hormonen doet toenemen.

Ook Interessant:  Maca verbetert seksualiteit en prostaat bij mannen

Wat we wel weten is dat ze de processen die beïnvloed worden door het testosteron gaan stimuleren.

Zoals het libido, de erectie, de hoeveelheid sperma. Maar het testosteron verhogen doet de plant niet.

Erectieproblemen

erectieproblemenDat mannen een betere erectie ervaren door de plant te gebruiken heeft men wetenschappelijk kunnen aantonen. (bron)

Dit werd niet alleen vastgesteld bij oudere mannen, maar bij mannen van alle leeftijden.

De werking zou vooral ontspannend zijn voor de penis en de zwellichamen. Die kunnen daardoor makkelijker vollopen met bloed. Daardoor ontstaat een betere erectie.

Via een ander onderzoek dat werd uitgevoerd in Frankrijk kon men een verbetering van de erectieproblemen aantonen bij iets meer dan de helft van de deelnemers. Waaronder 262 mannen die een verlaagd libido hadden en onmogelijk een erectie konden behouden. 62% van de mannen had een sterke toename van het libido. En 51% van de mensen met impotentie kon terug een erectie krijgen.

Grotere penis?

Bijna alle natuurlijke middelen die de potentie verbeteren, worden dan ook gebruikt in middelen om de penis groter te maken.

Wanneer de erectie beter wordt, wanneer dus met name de penis harder wordt. Dan wordt die automatisch ook groter. Dus zal de penis inderdaad wel groter worden.

Maar dat is dan alleen te wijten aan de hardere penis. En niet zozeer aan een penisvergrotend effect in de plant.

Geheugen verbeteren

Men gaat er ook van uit dat muira puama in staat is om het geheugen te verbeteren. Dat is vooral het geval bij ouderen. Een onderzoek uit 2004 kon aantonen dat oude proefdieren die reeds te maken hadden met het verouderen van de hersenen, na het gebruik van muira puama terug een stuk beter konden presteren.

Ook Interessant:  Waarom ontstaat een erectieprobleem door roken?

Depressie

Muira Puama heeft gunstige resultaten kunnen bereiken als stressverlagend middel. Dat heeft als uitkomst dat het kan worden gebruikt als een middel tegen depressie. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat de werking van imipramine even effectief werkt als muira puama tegen de symptomen van depressie. (bron)

Hoewel dit een zeer gunstig resultaat blijkt te zijn, kan muira puama niet meteen worden gebruikt als vervanging voor een medische behandeling. Het is altijd aangeraden om te praten met een arts bij een mogelijke depressie.

Serotonine en Dopamine

Onderzoeken kwamen tot de ontdekking dat muira puama in staat is om de natuurlijke aanmaak en het gebruik van serotonine en dopamine te verhogen. Dit is te vergelijken met de effecten van medicatie tegen depressie en zal duidelijk een verbetering van de gemoedstoestand teweegbrengen.

Bijwerkingen Muira puama

Muira puama bijwerkingen zijn in de meeste gevallen niet ernstig. Hoewel we hier niet kunnen terugvallen op grote aantallen wetenschappelijk onderzoek.

Toch kunnen we zeggen dat de plant bepaalde problemen met onze spijsvertering kan veroorzaken. Mensen die reeds last hebben gehad van maagzweren worden daarom afgeraden om dit kruid te gebruiken. Dit komt vooral door de stimulerende werking op onze neurotransmitters. Die zouden dan weer hun effecten op onze spijsvertering weerspiegelen.

Dosering

We kunnen reeds van de voordelen van muira puama genieten door de aanbevolen dosis op de verpakking te gebruiken. Alles hangt natuurlijk af van welke schaal er gebruikt is.

Wanneer we hogere dosissen gaan gebruiken dan op het doosje van het supplement vermeld staat, dan kunnen bijwerkingen zoals slapeloosheid optreden.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close