4 Voordelen van Muira Puama voor vrouwen4 Voordelen van Muira Puama voor vrouwen

gelukkige vrouwHet staat bekend als het potentie hout voor de inheemse volkeren van Brazilië. Muira puama heeft een lange geschiedenis voor het behandelen van vele typische vrouwenproblemen. Terwijl de volledige plant kan gebruikt worden, is het toch de wortel en de stam die het meest wordt verwerkt in supplementen, of die het meest wordt gebruikt in bekende remedies.

Deze plant die oorspronkelijk voorkomt in de Amazone heeft aangetoond dat het libido wordt verhoogd bij vrouwen, stress wordt verminderd. Andere onderzoeken klinken positief wanneer het gaat om het verbeteren van de activiteit van de hersenen.

Voordelen van Muira Puama voor vrouwen

Vooraleer we in detail gaan treden over de voordelen van muira puama voor vrouwen, dienen we eerst iets te melden.

De voordelen van muira puama zijn zowel voor vrouwen als voor mannen van belang. In dit artikel gaan we meer gedetailleerd uitleggen wat het doet bij vrouwen.

Hier komen dan de 4 voordelen van muira puama voor vrouwen.

Libido verhogen

libido vrouwEén van de belangrijke eigenschappen van de plant is dat ze werkt als een sterke afrodisiac. Dit was reeds bekend bij de eerste Amerikaanse ontdekkingsreizigers. Een onderzoek toonde zijn libido verhogende effecten aan.

Ook Interessant:  Valeriaan: Voordelen en Gebruik

Daarbij werden 202 gezonde vrouwen gebruikt, die een laag libido hadden. Nadat ze één maand lang een supplement met muira puama gingen gebruiken hadden ze 65% verbetering gevonden van hun situatie.

Niet alleen het verlangen naar seks nam toe. Ook het genieten van de seks steeg sterk. De vrouwen gingen ook meer fantaseren over seks en kregen een meer intensief orgasme.

Verhoogt het fysiek vermogen

Mannen en vrouwen van alle leeftijden hebben al altijd naar kruiden gezocht om de fysieke aspecten te verbeteren. Muira puama is daarin een zeer geschikt middel.

In Brazilië wordt het kruid gezien als een natuurlijke tonic voor het fysiek en atletisch vermogen. Het wordt vaak gebruikt tegen vermoeidheid.

De verklaring hiervoor is zijn licht stimulerende werking.

Goed voor de hersenen

Verbeterde fysieke inspanningen en een hoog libido hebben weinig waarde zonder een sterke geest. Dierenstudies hebben aangetoond dat een extract van de plant het cognitief functioneren verbeterd. Dat kan vaak heel snel gebeuren, in minder dan twee weken wordt een verbetering opgemerkt.

Reageren tegen stress

vrouw onder stressWerkende moeders die heel wat verantwoordelijkheid hebben. Met name voor het werk, de kinderen,  het huishouden… Die worden vaak onder constante stress geplaatst. De effecten van stress kunnen vaak heel erg belastend zijn voor de gezondheid.

Ook Interessant:  Tribulus Terrestris Potentie Stimulerende Werking

Chronische stress leidt hoe dan ook tot zwaarlijvigheid, kan diabetes helpen ontwikkelen doordat de bloedsuikerwaarden en insulinewaarden niet meer in balans kunnen worden gebracht.

Muira puama kan daarbij heel goed helpen om stress te verlagen en op die manier emotionele, mentale en fysieke stress de kop indrukken.

Muira puama gebruiken

Vroeger werd Muira puama gemaakt in een grote pot met water. Men liet dit mengsel dan even borrelen om het daarna te drinken als thee.

Onderzoek heeft nu ook aangetoond dat de effecten het best worden opgewekt wanneer het kruid in combinatie met water wordt genomen. Daarom dienen we zeker een glas water te drinken bij het gebruiken van een supplement.

Bronnen:

Effects on libido and sexual activity in premenopausal and postmenopausal women

Anti-stress effects of Ptychopetalum olacoides in miceYou May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close