De ogen beter laten werken met natuurlijke middelen

De mogelijke oorzaken voor oogproblemen

ogen versterken

Veel mensen hebben problemen met de ogen. Meestal is een bril of zijn lenzen de oplossing voor het probleem. Maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen, die het zicht kunnen verbeteren. Of het voldoende zou zijn hangt natuurlijk af van de aard van de aandoening en de graad ervan. Maar met het eten van de juiste voeding voor de ogen is er al heel wat te bereiken. Er is namelijk een zeer sterke relatie tussen de ogen en de lever. Wanneer de lever minder begint te werken zullen de ogen ook minder werken. Net hetzelfde als de hersenen en de ogen. Wanneer een verminderde activiteit van de hersenen wordt waargenomen, zal een verlaagde werking van het oog ontstaan.

ogen beter laten werken

De relatie tussen de lever en de ogen verbeteren

paardenbloem

Je kunt dus ervoor zorgen dat de lever terug naar behoren begint te werken. Er zijn vele natuurlijke manieren hoe je dat kunt doen. Onder andere met mariadistel, deze plant gaat de lever een enorme stimulans geven. Verder zijn bittere groenten en kruiden aan te raden om de lever sneller te laten werken of om deze te reinigen. Paardenbloem en absint zijn zeer geschikt voor de lever. Deze plant helpt ook tegen nierstenen. Ook het eten van wortelen en witloof werkt lever bevorderend. Je kan ook een detox kuur volgen voor het volledig reinigen van de lever.

Voeding die goed is voor de ogen

wortelen ogen

Carotenoïden zijn supergezond voor de ogen. Carotenoïden bevinden zich vooral in groenten en fruit. Vooral de rode, gele en oranje soorten bevatten het hoogste aantal carotenoïden. Verder zijn er ook carotenoïden aanwezig in zalm en eigeel. Verder is het verstandig om voor de optimale werking van de hersenen veel onverzadigde vetten te eten. Mits de hersenen grotendeels opgebouwd zijn uit deze vetten. Gezonde onverzadigde vetten zijn vooral te vinden in vette vissoorten en in noten en zaden. En de diverse oliën van deze noten en zaden.

Je zicht verbeteren met de zon

zonlicht ogen

Verder kan de zon je helpen om je zicht te verbeteren. Ja, je leest dit goed, de zon. Het kan helpen door telkens vanuit alle diverse hoeken 20 graden boven de zon te kijken. Zo kijk je niet in de zon maar in het ultraviolet licht van de zon. Die helpen bepaalde delen van je ogen te activeren waardoor je zicht kan verbeteren.