Rozenwortel BijwerkingenRozenwortel Bijwerkingen

rhodiola bijwerkingenRozenwortel is een belangrijk antioxidant. Het zal helpen om de veroudering tegen te gaan en om stress te bestrijden. Het wordt ook gezien als een alternatief tegen depressie. Maar heeft rozenwortel bijwerkingen? Wat zijn die rozenwortel bijwerkingen dan? En zijn de rozenwortel bijwerkingen schadelijk voor onze gezondheid?

De voordelen van Rozenwortel

Rhodiola wordt vooral gebruikt in landen als Rusland. Omdat het daar in overvloed voorkomt. Daar kregen astronauten het natuurlijk middel zelfs toegediend om hun uithoudingsvermogen te verbeteren. Het was ook een veelgebruikt middel onder atleten en soldaten tijdens de oorlog. Ook om hun uithoudingsvermogen te verbeteren en om hun mentale weerstand te verhogen in tijden van moeilijkheden.

Het wordt vaak gebruikt door vrouwen tijdens de menopauze om hun gemoedstoestand te verbeteren. Ook om de symptomen van PMS te verzachten is dit een uitstekend middel. Omdat het ervoor zal zorgen dat het lichaam zich zal aanpassen aan onze noden. Door zijn adaptogene werking.

Wat zijn de Rozenwortel Bijwerkingen

Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat er rozenwortel bijwerkingen gaan optreden. Daarbij is het belangrijkste natuurlijk de dosis. Wanneer hoge doseringen worden gebruikt voor onder andere depressie te bestrijden, verhoogt natuurlijk de kans op rozenwortel bijwerkingen.

Ook Interessant:  Wat is de Werking van een DIM Supplement?

De dosis kan variëren van 50 mg tot in vele gevallen 2000 mg. Dit zal er natuurlijk voor zorgen dat het risico op rozenwortel bijwerkingen wordt verhoogd.

Bij dosissen tot en met 400 mg komen bijna nooit rozenwortel bijwerkingen voor.

Verandering van de bloeddruk

rozenwortel bijwerkingenRozenwortel bijwerkingen die in het begin optreden zijn bijvoorbeeld veranderingen in de bloeddruk. De bloeddruk kan gaan stijgen. Dit is meestal om het lichaam aan te passen aan het gebruik van de plant en gaat na enige tijd weer weg. Een hoge dosis verhoogd natuurlijk het risico op dit neveneffect. En kan bij hoge dosissen dus aanhouden.

Duizeligheid

Duizeligheid komt niet voor bij een gewone dosis. Maar hogere dosissen kunnen duizeligheid veroorzaken. Wanneer je merkt dat je wazig begint te zien of draaierig wordt, dan is dat een teken dat de dosis te hoog is. Wanneer dit gebeurt na de eerste dagen dan zal dit hoogstwaarschijnlijk verdwijnen wanneer het lichaam zich heeft aangepast aan het gebruik.

Droge mond

Droge mond is ook een voorbeeld van rozenwortel bijwerkingen. Heel vaak zal drinken niet meteen helpen. Dit komt ook zelden voor bij lagere dosissen. Het omgekeerde kan ook gebeuren, dat we teveel speeksel aanmaken. Dat zijn niet meteen gevaarlijke rozenwortel bijwerkingen maar kunnen wel onaangenaam aanvoelen.

Ook Interessant:  Libido Verhogen Tijdens De Menopauze

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan worden bestreden door dit middel te gebruiken. Dit komt door zijn stress verlagende capaciteiten. Hoewel het toch kan gebeuren dat hoge dosissen net hoofdpijn zullen uitlokken. Wanneer dit gebeurt na de eerste dagen kan dit ook gaan om aanpassingsverschijnselen. Wanneer dit blijft optreden dienen we de dosis toch te verlagen.

Snellere hartslag

Versnelde hartslag kan optreden bij hoge dosissen. Dat is meteen een teken om de dosis te verlagen want kan uiteindelijk leiden tot hartkloppingen. Indien dit gebeurt bij het eerste gebruik zal dit in bijna alle gevallen na enkele dagen stoppen. Wanneer het lichaam zich heeft aangepast aan de actieve stoffen in de plant.

Slapeloosheid

rhodiola rosea rozenwortelSlapeloosheid kan optreden omdat het uithoudingsvermogen wordt gestimuleerd. De werking is vaak te vergelijken met cafeïne, al is het wel niet zo hevig. Toch kan het in hoge dosissen slapeloosheid veroorzaken.

Libido

Veranderingen in het libido kunnen ook optreden. De meeste mensen zullen een verhoging van het libido opmerken. Dit komt door de verbetering van de gemoedstoestand. Dit is niet meteen één van de rozenwortel bijwerkingen maar kan in sommige gevallen toch uitzonderlijk hoog worden. Al komt dit zelden voor.

Rusteloosheid

Rusteloosheid is weer een voorbeeld van hoge dosissen. In het begin kan dit ook optreden om het lichaam te laten gewoon worden aan het stimulerend middel. Op langere termijn is de reden echter een te hoge dosis.

Ook Interessant:  Dong Quai Werking en Bijwerkingen

Angst

Angst is ook één van de rozenwortel bijwerkingen die heel weinig voorkomen. Omdat het middel net angstremmend werkt. Toch zijn bij het gebruik van hoge dosissen reeds mensen met angstproblemen vastgesteld.

Besluit

Aangeraden wordt om dosissen te gebruiken die niet hoger liggen dan 600 mg. Al kunnen dosissen tot 2000 mg gebruikt worden via een supplement wanneer zich geen neveneffecten voordoen.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close