Wat is de Voornaamste Werking van Rozenwortel?Wat is de Voornaamste Werking van Rozenwortel?

rozenwortel werkingDe voornaamste werking van rozenwortel is het behandelen van stress gerelateerde problemen. Ook depressie en vermoeidheid behoren tot de belangrijkste werking van rozenwortel.

De plant behoort tot de adaptogenen. Dit zijn kruiden die stress gaan bestrijden en het lichaam zullen beschermen tegen de effecten die stress met zich meebrengen.

Rozenwortel groeit overal in Europa. Het kan in de minst gunstige omstandigheden overleven. Dat maakt de plant bijzonder fascinerend en zou voor een deel de reden zijn waarom dit zo gunstig werkt voor ons lichaam.

Het mechanisme achter de werking van rozenwortel

Adaptogene kruiden zullen het lichaam beter bestand maken tegen spanningen, druk en angsten. Bepaalde chemische bestandsdelen in het kruid zullen er ook voor zorgen dat het serotonine gehalte in de hersenen gaat toenemen. Dit heeft onder meer een belangrijk effect op de emoties en de gevoelens van de mensen die het gebruiken.

Depressie behandelen

rozenwortel voordelenMen gaat er van uit dat men de werking van rozenwortel kan gebruiken in het bestrijden van depressie. De grootste reden daarvoor is omdat wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat de effecten van de planten gelijkaardig zijn aan de meeste medicijnen die worden toegediend om depressie te behandelen.

Ook Interessant:  Rozenwortel Bijwerkingen

Die zijn hoofdzakelijk bedoeld om het serotonine gehalte te verhogen en daardoor symptomen van angst, zorg en somberheid te verminderen. (1) (2) (3) (4)

Tegen vermoeidheid

Een ander probleem die kan ontstaan door voortdurend onder stress te staan is vermoeidheid. Daar heeft de werking van rozenwortel ook gunstige effecten op.

Dat kan dan zowel gaan om fysieke ofwel mentale stress. Na het gebruik van deze kruiden stelde men vast dat de energie toenam en het uithoudingsvermogen werd verbeterd.

Dit is echter alleen het geval bij mensen die geen topsport uitvoeren. In onderzoeken met topsporters werd geen significante verbetering vastgesteld. (5)

Trage schildklier

Mensen met een trage schildklier hebben ook vaak te maken met vermoeidheid. Dit komt doordat het metabolisme een stuk trager gaat werken bij mensen met een trage schildklier. Ze zullen ook makkelijk overgewicht krijgen en daarbij heel moeilijk kunnen afvallen.

Heel vaak komen die mensen in een vicieuze cirkel terecht die kan leiden tot depressie.

De werking van rozenwortel heeft aangetoond gunstig te zijn bij het stimuleren van de schildklierhormonen. Waardoor de schildklier duidelijk beter gaat werken. Op die manier kunnen we makkelijker ons gewicht onder controle houden en krijgen we duidelijk een verhoging van de energie in het lichaam. (6)

Bijwerkingen

rozenwortel bijwerkingenZoals met ieder middel zijn er ook wel bijwerkingen verbonden aan het gebruik van deze kruiden.

Ook Interessant:  Serotonine Tekort Oplossen Doe je Zo

Er zijn nog maar weinig onderzoeken die echte bijwerkingen aan het licht konden brengen bij het gebruik van normale dosissen. Men gaat er van uit dat er heel weinig zijn. Maar volledig bijwerkingen vrij is geen enkel middel.

Bijwerkingen van rozenwortel die men kon vaststellen was een lichte stijging van de bloeddruk en een snellere hartslag. Doordat het kruid zal werken als een stimulerend middel.

Tijdens de zwangerschap wordt het afgeraden om supplementen van dit kruid te gebruiken.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close