Testosteron gel kopen voordelen en bijwerkingen

Testosteron gel herbeleef je tweede jeugd

Waarom gebruiken mannen testosteron gel?

Er zijn mannen die testosteron gel smeren omwille van een medische reden, terwijl andere mannen dat dan weer doen om er jonger uit te zien. Of dat daadwerkelijk klopt is niet zeker. Je wordt er wel terug viriel van. Dat is zeker.

Mannen die op een natuurlijke manier niet genoeg kunnen aanmaken krijgen na een bezoek aan de dokter meestal de raad om een testosteron gel te gaan gebruiken. Wanneer je niet genoeg kan aanmaken dan voelt men zich futloos, moe, ook staat het libido meestal op een laag pitje. Testosteron gel is voor die mannen een zeer goed hulpmiddel.

Testosteron gel gebruiken is niet hetzelfde als doping. Het is ontwikkelt om oudere mannen en mannen die niet genoeg hormonen aanmaken te helpen.

Hoe werkt testosteron gel?

testim testosteron gel

De werking van testosteron gel gaat als volgt. Het mengsel wordt aangebracht op de huid. Het is belangrijk dat je dat op de juiste plaatsen doet. Aangeraden wordt dat je het mengsel aanbrengt op de schouders of op het bovenlijf. Wat je moet vermijden is de geslachtsdelen.

Er moet worden opgelet bij direct contact met partner of kinderen. Het doorsmeren van de testosteron gel kan bij vrouw en kinderen voor ongewenste effecten zorgen. Zoals een zwaardere stem bij vrouwen en een hogere beharing, een verstoorde menstruatie…

Het voordeel ervan ten opzichte van injecties is dat je met testosteron gel de ganse dag door een constant testosterongehalte blijft behouden. Terwijl je bij de injecties pieken en dalen kunt ervaren. Dat gaat dan gepaard met een overdreven seksuele drang tijdens de pieken, tot een zeer neerslachtige bui tijdens de dalen.

Verhoogde spierkracht

spierkracht verhogen

Een daling van het testosteron zorgt ervoor dat we minder spierkracht zullen hebben. We zullen ook minder spiermassa opbouwen en uiteindelijk ook spiermassa en spierkracht verliezen. Dat zorgt ervoor dat we sneller overgewicht opstapelen en dus extra vet zullen opslaan. Bij oudere mannen zien we dat vaak nestelen in de borsten. Mannen kunnen daardoor dan mannenborsten of gynaecomastie ontwikkelen. Dat is niet altijd als een gevolg van het tekort aan het hormoon. Hoewel dit meestal wel het geval is, toch kan dit ook ontstaan als een gevolg van een te hoog oestrogeen in vergelijking met het mannelijk hormoon.

Verbeterde gemoedstoestand

verbeterde gemoedstoestand

Bij alle mannen zien we bij het gebruik van testosteron gel een verbetering van de gemoedstoestand. Wanneer het mannelijk hormoon gaat dalen zullen we te maken krijgen met een reeks symptomen. Die zullen we niet allemaal meteen gaan linken aan het dalend testosterongehalte.

Maar die houden in dat we ons neerslachtig zullen voelen, dat we minder actief worden. Ook dat we minder zin hebben in seks met onze partner en vaak ook te maken hebben met erectiestoornissen.

Dat zijn allemaal symptomen en problemen die kunnen worden opgelost door testosteron gel te gaan gebruiken. Logischerwijs zorgt dit dus voor een enorme verbetering van de gemoedstoestand.

testosteron gel kopen waar op letten?

Gebruik

Testosteron gel kopen is het mannelijk hormoon vervangen bij volwassen mannen wanneer het lichaam niet voldoende of geen hormoon meer kan aanmaken uit zichzelf. Het kan ook worden gebruikt voor andere problemen. Echter komt het meer voor bij oudere mannen dan bij jongere mannen. Omdat naarmate we ouder worden, minder en minder hormonen gaan aanmaken. Velen beweren dat testosteron gel verjongend werkt. En vaak is dat wel zo.

Testosteron gel kopen wordt beter vermeden wanneer :

 • Men allergisch is aan bepaalde ingrediënten in testosteron gel
 • Vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding geven, of willen zwanger worden
 • Wanneer je borstkanker of prostaatkanker hebt

Vooraleer we testosteron gel kopen

Sommige medische condities kunnen reageren op testosteron gel. Neem contact op met je dokter of apotheek wanneer je medische problemen hebt of wanneer een van de volgende op jou persoonlijk van toepassing zijn :

 • Wanneer je zwanger bent of wilt zwanger worden, borstvoeding geeft
 • Je hartproblemen hebt
 • Kanker of diabetes hebt
 • Geschiedenis hebt met het vormen van bloedklonters
 • Insuline gebruikt

Testosteron gel kopen – Hoe gebruiken

Lees eerst de handleiding en hou je zeker aan de aangewezen hoeveelheid.

Daarnaast kan je bij vragen altijd terecht bij de dokter of apotheek.

Testosteron gel werkt beter wanneer het elke dag op hetzelfde moment wordt aangebracht.

Testosteron gel kopen – Androgel

androgel testosteron gel

Androgel is een gel die testosteron bevat. Het wordt aangebracht door de huid om lage testosteronwaarden te behandelen. Ze behoren tot een klasse medicijnen die we de androgenen noemen. Andere mannelijke hormoon-vervangingstherapieën zijn androderm, Axiron, Testim en Fortesta. De meest gebruikte in onze landen zijn androgel en testim.

Het mannelijke seksuele hormoon is zeer belangrijk voor de seksualiteit. Het is het grootste mannelijk sekshormoon en is verantwoordelijk voor de normale groei en de ontwikkeling van de mannelijke seksuele organen.

De effecten zijn de ontwikkeling van de prostaat, penis, balzak, beharing op het lichaam, het krijgen van een diepere stem en een verhoogde spiermassa.

Te weinig mannelijk hormoon leidt tot erectieproblemen, laag libido, vermoeidheid en weinig energie, depressie volgt wanneer een lange periode te weinig testosteron wordt aangemaakt.

Om dit allemaal op te lossen kunnen we dus testosteron gel kopen. We kunnen daarvoor androgel of testim gebruiken. Dat kan online veilig en zonder voorschrift van een dokter.

Androgel of testim mag gebruikt worden door mannen ouder dan 18 jaar wanneer er te weinig lichaamseigen mannelijke hormonen worden aangemaakt.

Testosteron gel kopen – Bijwerkingen

bijwerkingen testosteron gel

Wanneer we testosteron gel kopen en gaan gebruiken kunnen we te maken krijgen met enkele bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen variëren en zijn hoofdzakelijk afhankelijk van de dosis en van het tekort aan testosteron. Ook persoonlijke gevoeligheid speelt hierbij een grote rol.

Het zijn natuurlijk niet allemaal voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van testosteron gel. We moeten daar ook zeker de nodige aandacht aan besteden. Eerst en vooral kunnen we de mensen die het willen gebruiken in zekere zin geruststellen. Er is geen directe link tussen het gebruik en prostaatkanker.

Echter zijn er verscheidene bronnen die het tegengestelde beweren. Toch werden via wetenschappelijke onderzoeken, niet meteen meer gevallen vastgesteld van prostaatkanker bij mensen die testosteron gel gebruiken. Integendeel zelfs, prostaatkanker zal vaker ontstaan als een gevolg van lage hoeveelheid mannelijk hormoon of zinktekort.

Wat we wel kunnen melden is dat de kans op vergrote prostaat licht gaat stijgen. Een vergrote prostaat kan een groot aantal problemen met zich meebrengen. Voorbeelden zijn pijn tijdens het plassen, voortdurend moeten plassen inclusief nachtplassen.

Verminderde zin in seks wegens pijn. Het komt maar weinig voor maar het is toch belangrijk om jezelf totaal te kunnen uitsluiten voor deze eventuele problemen. Om die redenen dienen we ons zeker 3 tot 6 maanden na het gebruik van testosteron gel laten onderzoeken op een eventuele vergroting van de prostaat. Indien we daar last van hebben dan kunnen we het middel niet langer gebruiken.

Andere bijwerkingen zijn:

 • Versnelde hartslag
 • Hartkloppingen
 • Agressie
 • Enorm hoog libido
 • Haaruitval
 • Borstvorming
 • Acne
 • Hoofdpijn
 • Hoge bloeddruk
 • Jeuk

Conclusie

zorgt voor een gezondere zin in seks, een beter gevoel en vooral een jonger gevoel. Dat is de grootste reden waarom de meeste mensen die het gebruiken het eigenlijk niet eens nodig hebben. Maar ze hebben meer zin in seks, ze voelen zich energieker en beter. Dus bljven ze de testosteron gel gebruiken.

Testosteron gel is volledig legaal en indien je het online koopt heb je in veel gevallen niet eens een voorschrift nodig van de dokter. Dat is handig natuurlijk, want zulke zaken zijn niet altijd makkelijk om te gaan vragen aan de dokter.

Bewaring en Dosering

Androgel of testim dient te worden bewaard in temperaturen tussen de 15 en de 30 graden Celsius.

De aanbevolen dosis om te starten bedraagt 50 mg en wordt een keer per dag aangebracht op de huid van de schouders, bovenarm of buikomgeving. De dosis kan worden verhoogd wanneer de effecten onvoldoende zijn.

Het maakt weinig verschil waar de testosteron gel wordt aangebracht. Het is echter belangrijker dat we het elke dag op hetzelfde moment aanbrengen.

Interacties

Het hormoon kan de bloedsuikerwaarden verlagen. Wanneer insuline wordt gebruikt door patiënten die lijden aan diabetes kan er minder insuline gebruikt worden. Het kan zelfs voor sommige diabetici beter niet worden gebruikt.

Om die reden raadpleeg je beter eerst een dokter wanneer je lijdt aan diabetes.

Wanneer gebruik je Androgel Of Testim?

Androgel of Testim is bedoeld voor mannen die minder lichaamseigen hormonen kunnen produceren. Het mannelijk seksueel androgeen hormoon wordt aangemaakt in onze teelballen. Door het ouder worden daalt onze aanmaak van testosteron. Daar kunnen we helaas niets aan doen. Om die reden kunnen we producten als androgel en testim gebruiken.

Verminderd testosteron

Naarmate we ouder worden kunnen we dus te maken krijgen met een tekort aan het hormoon. Het hormoon wordt aangemaakt in onze zaadballen. Dit gebeurt door de leydigcellen. Een ander hormoon is daarbij ook van belang. Het hormoon LH. Dit LH hormoon wordt geproduceerd in de hypofyseklier.

Naarmate meer hormoon wordt geproduceerd in de zaadballen, zal er automatisch minder LH hormoon worden geproduceerd in de hypofyse.

Wanneer minder en minder hormoon in de zaadballen wordt geproduceerd, zal er dus een hogere productie van LH hormoon zijn. Het is dus belangrijk dat deze 2 hormonen in balans zijn.

Wanneer we met te weinig mannelijke hormonen te kampen krijgen, kan dit te maken hebben met een verminderde functie van de hypofyse. Daardoor zal de hypofyse minder LH gaan aanmaken. En zal dit uiteindelijk leiden tot een verminderde aanmaak van testosteron.

Nog een mogelijkheid is dat onze leydigcellen niet voldoende in staat zijn om testosteron aan te maken. Daardoor zal onze hypofyse meer LH hormoon gaan aanmaken, maar zullen de leydigcellen toch nog minder hormonen gaan produceren.

Problemen

Problemen die kunnen ontstaan door te weinig testosteron kunnen variëren :

 • Lager libido
 • Weinig spieren
 • Hogere stem
 • Meer vetopslag
 • Vermoeidheid
 • Weinig energie
 • Depressie

Conclusie

Wanneer we te maken krijgen met een tekort aan het mannelijk hormoon kunnen we testosteron gel kopen. Dit zal ervoor zorgen dat we het tekort aan lichaamseigen hormonen kunnen compenseren door deze gel toe te voegen.

Op die manier worden de problemen opgelost en hebben we meer zin in seks, hebben we een verhoogde spieropbouw en voelen onszelf een stuk beter.

Om dit probleem op te lossen kunnen we androgel of testim gebruiken.