Capsaicine houdt testosteron hoog tijdens dieetCapsaicine houdt het testosteron hoog tijdens dieet

Wanneer we willen afvallen hebben we een belangrijke tip bij het afvallen! Capsaicine zorgt niet alleen dat onze vetverbranding blijft draaien, maar helpt ook om ons testosteron op peil te houden! Mannen of vrouwen die tijdens een dieet een te kort aan testosteron hebben kunnen dus baat hebben bij een dieet waarbij regelmatig gebruikgemaakt wordt van capsaicine.

Wanneer we minder calorieën gaan eten zal de aanmaak van ons testosteron gaan zakken. We maken minder hormoon aan en dat kan wel eens voor problemen zorgen bij mensen die aan krachttraining doen of bij mannen of vrouwen die merken dat hun libido aan het zakken is.

Het onderzoek komt uit Turkije en ging door aan de universiteit van Uludag. Daar werden de effecten van capsaicine op het lichaam bestudeerd. Capsaicine bevindt zich vooral in pepers maar ook in gember kunnen we deze stof terugvinden.

capsaicine testosteron pepers

Het is de stof die ervoor zorgt dat we het warm krijgen bij het eten van pepers of gember. Men kwam onder andere tot de ontdekking dat kippen sneller gingen groeien wanneer ze de stof in hun voeding vermengd kregen.

De oorzaak daarvan wordt gezocht in het groeihormoon. Men gaat ervan uit dat de stof het groeihormoon gaat stimuleren. Dat zou dan weer een gunstig effect hebben op de geslachtsorganen van de dieren. (1)

Ook Interessant:  De Voornaamste Androgel Bijwerkingen

Een onderzoek bij muizen kwam tot de ontdekking dat de kwaliteit van het sperma en de zaadcellen enorm ging stijgen bij het gebruik van deze stof. (2)

De stof zou een directe verbinding maken met de receptoren in de hersenen, en de receptoren in de teelballen. Die zouden dan zorgen voor het gunstige effect.

Ook het hormoon ghreline zou worden geblokkeerd door deze stof.

Ghreline en het testosteron

Ghreline wordt aangemaakt vooral in onze maag. De aanmaak gebeurt vooral wanneer we niet eten. Maar ook wanneer we te weinig eten. Ghreline zorgt er op zijn beurt voor dat we dus honger krijgen en kan om die reden wel het hongerhormoon genoemd worden.

Dat hormoon wordt zeer veel aangemaakt wanneer we op dieet zijn. Ghreline is ook in staat om het groeihormoon te gaan stimuleren. Toch zal het testosteron voor een deel worden geblokkeerd door dit hormoon.

Het onderzoek werd dan vooral ook gevoerd op het blokkerende effect van capsaicine op het hormoon ghreline.

Daarbij werden muizen gebruikt die 40 dagen oud waren. Ook werden volwassen muizen gebruikt van 75 dagen oud. Men mengde de stof via de voeding in een verhouding van 0.02%. Men zag als resultaat dat het testosteron ging stijgen door deze stof te gebruiken. Maar men zag ook dat door capsaicine het hormoon ghreline ging stijgen.

Ook Interessant:  Kruiden Die Het Testosteron Verhogen

pepers

Toch is er goed nieuws. Men zag wel een algemene verhoging van het hormoon ghreline. Maar in de leydigcellen waar het testosteron wordt aangemaakt werd duidelijk een vermindering van het ghreline hormoon gevonden.

Dat zou er dus op wijzen dat door capsaicine, in de teelballen ghreline wordt geblokkeerd.

Conclusie

We kunnen hier dus uit opmaken dat de stof capsaicine gunstig kan zijn tijdens een dieet. Omdat het, hoewel het ghreline hormoon gaat toenemen in het algemeen, het toch een remmende werking heeft op het hormoon in de plaatsen waar testosteron wordt aangemaakt.

We moeten ook wel beseffen dat we te maken kunnen krijgen met een toegenomen hongergevoel. Al spreken resultaten dat vaak tegen. Om dit aan te pakken kunnen we tijdens het afvallen honger remmen door voldoende vezels en eiwitten te eten.

Er is echter wel een probleem met de gepaste dosis. Er is een relatief hoge dosis van meer dan 100 mg capsaicine nodig bij mensen om dit effect te bekomen. Vaak zal een te hoge dosis problemen geven met de spijsvertering of andere problemen veroorzaken. Om die reden is een supplement misschien beter geschikt om te gebruiken. Tenzij je geen problemen ondervindt met het eten van veel pepers en gember.

Ook Interessant:  Effecten van een Vitamine D Tekort

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16114096

http://www.vef.unizg.hr/vetarhiv/papers/2009-79-5-9.pdfYou May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close