Gember Effectief om het Testosteron te VerhogenGember effectief om het testosteron te verhogen

Gember ook wel bekend onder de naam Zingiber officinale van de familie Zingiberaceae wordt wereldwijd gebruikt als een specerij, delicatesse en als een traditioneel Oosters medicijn.

Het kan worden gebruikt vers, gedroogd of in poedervorm. Gember wordt vaak gebruikt om misselijkheid te behandelen, vooral dan ochtend misselijkheid bij zwangere vrouwen. Het wordt ook gebruikt bij chemotherapie en om zeeziekte te behandelen.

gember testosteron

Gember om het testosteron te verhogen

Gember poeder bevat antioxidanten en androgene activiteit in dosissen van 50mg/kg lichaamsgewicht en 100 mg/kg lichaamsgewicht. Gember verhoogt het testosteron bij 100 mg/kg. Ook bij 50 mg/kg is reeds een verhoging te merken, maar die is een stuk kleiner dan bij 100 mg/kg.

gember testosteronEen andere studie toonde ook een drastische stijging in het testosteron in de teelballen. En ook een verhoging van het gewicht van die teelballen, het cholesterol in de teelballen verhoogde ook.

Een andere studie met hoger dosissen van 500 mg/kg en 1000 mg/kg toonde aan dat gember kan helpen om de vruchtbaarheid te verbeteren. Echter zullen hogere dosissen van 2000mg /kg ervoor zorgen dat de teelballen iets minder gaan wegen. Een te hoge dosis is dus niet nodig.

Ook Interessant:  Zink Libido Verhogend en Testosteron Stimulerend

Gember zorgt ook voor het voorkomen van schade aan de voortplantingsorganen door aluminium chloride. Men kwam tot de vaststelling dat gember zowel kan gebruikt worden om het testosteron op peil te houden en om de kwaliteit van het sperma te verbeteren.

Bij een studie uitgevoerd op mensen kwam men tot een soortgelijke conclusie. Men zag dat bij onvruchtbare mannen, na 30 weken het testosteron met 18% was toegenomen en het luteinizing hormoon met 43%. De dosis die gebruikt werd is hier echter niet duidelijk.

Andere voordelen van gember

De plant helpt bij de spijsvertering. Ze zullen de spijsvertering helpen door de maag te stimuleren en spontane bewegingen van de maag verbeteren. Om op die manier de vertering te optimaliseren. Om die reden is gember een zeer goed voedingsmiddel om te gebruiken wanneer we met een dieet willen snel afvallen.

De meeste onderzoeken tonen een gunstig resultaat wanneer het gaat over de maag leegmaken. Dat gebeurt zowel bij patiënten met maagproblemen als bij gezonde mensen.

Hoewel een andere studie dit niet kon aantonen bij dieren. Toch kon worden bewezen dat gingerol de spijsvertering versnelt en verbeterd.

Ook kan gember gebruikt worden om beroerte te voorkomen. Dit komt vooral door zijn bloedverdunnende werking. Daarnaast kan het helpen bij het voorkomen van misselijkheid en overgeven bij mensen. En ook om ochtendziekte bij zwangere vrouwen te voorkomen. Bij hogere dosissen van 500 mg/kg heeft gember ook een cholesterolverlagend effect.

Ook Interessant:  Lijst met Zinkrijke Voeding

gember

Voor de gewrichten is er ook gunstig nieuws. Het zou de gewrichten ook gaan ondersteunen. Toch bestaat er zeer weinig onderzoek over. De plant heeft aangetoond om effectief te werken bij pijnlijke gewrichten door artritis en reuma. Dit komt grotendeels door zijn ontstekingsremmende en antioxidante werking.

Bijwerkingen

Gember wordt gezien als een veilig alternatief geneesmiddel met slechts een paar bijwerkingen. Die hebben dan vooral te maken met de voordelen die dan weer voor problemen gaan zorgen. Zo kunnen we met gember de spijsvertering versnellen. Dit kan dan in sommige gevallen zorgen voor een milde vorm van diarree. De plant zal het metabolisme verhogen die dan uiteindelijk kan leiden tot diarree.

Hoewel het juist goed werkt tegen maagzuur, ook maagzuur in de hand werken. Dit zal dan vooral gebeuren bij mensen die een allergie hebben voor de plant.

Het eten van zingibir officinale zou ook helpen bij mensen met diabetes en doordat het behoort tot de kruiden die het testosteron verhogen, bij mensen die last hebben van impotentie.

Bronnen:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1063458403001699

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0952327802904412

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18403946

http://www.iasj.net/iasj?func=fulltext&aId=71548You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close