Testosteron Tekort Aanvullen op Natuurlijke WijzeTestosteron Tekort Aanvullen op Natuurlijke Wijze

laag testosteronWanneer we willen het testosteron tekort aanvullen op natuurlijke wijze moeten we de oorzaken zien aan te pakken voor het verlaagde testosterongehalte. Dat kan verschillende redenen hebben. Soms kunnen we er ook weinig aan veranderen. Het is bijvoorbeeld normaal dat mannen bij het ouder worden minder mannelijke hormonen gaan aanmaken. Dan kunnen we natuurlijk enkele zaken doen om te proberen dat testosteron tekort aanvullen op natuurlijke wijze, maar toch moeten we blijven rekening houden met onze leeftijd en kunnen we nooit dezelfde hoeveelheden aanmaken als toen we 20 jaar oud waren.

Andere oorzaken kunnen stress en overgewicht zijn. Het is dan ook belangrijk dat we de stress en het overgewicht gaan aanpakken. Dat zal enorm veel voordelen bieden voor onze gezondheid en ook de aanmaak van mannelijke hormonen gaan stimuleren. Wanneer we willen het overgewicht aanpakken en op die manier het testosteron tekort aanvullen op natuurlijke wijze, dan is de beste aanpak om aan krachttraining te doen.

Krachttraining

Krachttraining zal ervoor zorgen dat we na enkele weken de helft meer testosteron gaan aanmaken. Het zijn dan vooral de zeer zware oefeningen die dat effect gaan veroorzaken. Oefeningen waar heel wat gewicht wordt verplaatst en die verschillende spiergroepen aanpakken. Zij zullen enorme hoeveelheden mannelijke hormonen aanmaken.

Ook Interessant:  Kruiden Die Het Testosteron Verhogen

krachttrainingDe beste voorbeelden daarvan zijn:

 • Deadlift
 • Squats
 • Bench Press
 • Shoulder Press
 • Bent over rows
 • Dumbbell rows
 • Leg press

Daarnaast zal de krachttraining ervoor zorgen dat we meer spiermassa gaan aanmaken. Daardoor gaan we ook gewicht verliezen en meer calorieën gaan verbranden. Het zal een gunstige invloed hebben op ons cholesterolgehalte, onze bloeddruk, het zal de stress verlagen en vooral het testosteron tekort aanvullen op natuurlijke wijze.

Voeding

Voedingsmiddelen die kunnen helpen om het mannelijk hormoon te stimuleren zijn:

 • Gember
 • Peper
 • Kurkuma
 • Oesters
 • Noten
 • Zaden
 • Zalm en andere vette vis
 • Avocado
 • Broccoli

testosteron voedingDeze voedingsmiddelen bevatten belangrijke voedingsstoffen die de productie van mannelijke hormonen stimuleren. Oesters bevatten bijvoorbeeld zink. Zink is van groot belang bij de aanmaak van het mannelijk hormoon.

Een zinktekort zal leiden tot een testosterontekort. Andere voorbeelden zoals gember en peper en kurkuma hebben een sterke antioxidante en reinigende werking. Dit zal de vrije radicalen die de aanmaak van het hormoon verstoren gaan blokkeren en onschadelijk maken. Noten en zaden en vette vis bevatten onverzadigde vetzuren die de vetverbranding op gang brengen en op die manier ook een gunstige rol spelen in de opname van belangrijke vitamines alsook in de aanmaak van het hormoon.

Broccoli behoort dan weer tot de kruisbloemige groenten. Deze groenten, waar ook radijzen, bloemkool, rode kool en spruiten toe behoren, bevatten een stof genaamd DIM. Deze stof DIM (diindolylmethaan) zal de hormonen helpen in balans brengen en zal op die manier helpen het testosteron tekort aanvullen op natuurlijke wijze. Het zal overgewicht ook beter kunnen helpen bestrijden.

Ook Interessant:  Wat is de Oorzaak van te hoog Cortisol?

Kruiden

Er zijn natuurlijk ook kruiden die de aanmaak kunnen stimuleren. Goeie voorbeelden zijn Ashwagandha, Tongkat ali en Maca.

Ashwagandha

ashwagandha testosteron tekortAshwagandha kan gebruikt worden wanneer we onder stress staan. Het heeft een blokkerend effect op het stresshormoon cortisol en zal op die manier het testosteron tekort aanvullen op natuurlijke wijze. Men stelde onder andere een stijging van het libido vast. Daarbij gepaard verbeterde de vruchtbaarheid bij zowel mannen en bij vrouwen. De zaadproductie verhoogde en de zaadcellen waren van betere kwaliteit dan de mensen die het niet gebruikten.

Wanneer we te maken hebben met een tekort als gevolg van stress is dit supplement misschien wel de beste manier om dit aan te pakken. (1) (2) (3)

Tongkat Ali

Tongkat Ali zal het testosteron tekort aanvullen op natuurlijke wijze bij zowel mannen als bij vrouwen. Het heeft ook zeer gunstige effecten op het opbouwen van spiermassa bij mannen. In combinatie met krachttraining is dit dus een zeer gunstig middel. Niet alleen het mannelijk hormoon en de spiermassa zal toenemen. Men ziet ook een stijging van het libido, een verbetering van de erectie. En de spermaproductie wordt ook verbeterd. Daarnaast krijgen we door tongkat ali supplementen een toename aan energie, die in combinatie met krachttraining ook zeer gunstig zal zijn. (4) (5) (6)

Ook Interessant:  De Voornaamste Androgel Bijwerkingen

Maca

Maca behoort tot de kruisbloemige groenten. En bevat daarom DIM of diindolylmethaan. Dat is een stof die ervoor gaat zorgen dat de hormonen in balans gebracht worden. Verhogingen van het testosteron worden gesuggereerd. Al ontbreekt concreet wetenschappelijk bewijs voor deze claim. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat het libido gaat stijgen en de potentie verhoogt wordt. Bij mannen met erectieproblemen en bij vrouwen tijdens en na de menopauze werd de drang naar seks ook verbeterd. Daarnaast verhoogt het supplement ook de kwaliteit van het sperma en van de eicellen bij vrouwen. (7) (8) (9) (10)You May Also Like

Close